Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Princ Mamánek odolal Hranicím lásky a je znovu první, Black Adam pomalu končí


ikona
Thomas
black adamhana vagnerováhranice láskykinomaniakprinc mamánektržby
České filmy drží medailové pozice, kinaři čekají na novou marvelovku 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každý týden vám o nich bude psát na MovieZone.

První listopadový víkend byl v českých kinech opět klidnější a nezměnila to ani kontroverzní česká novinka. Hranice lásky nakonec za první víkend přilákala “jen” necelých 16 tisíc diváků a nenaplnila tak úplně potenciál skandálu, který je třeba okamžitě vidět. Čeští diváci byli vlastně stejně zvědaví i na Hanu Vagnerovou zcela normální a oblečenou v jejím druhém filmu Za vším hledej ženu, který si také připsal zhruba 16 tisíc diváků za víkend. Jenže ten už má k dobru další dva týdny a může už vyhlížet 100 tisíc, což pro Hranice lásky je spíše hranice nemožného, při podobném otvíráku míříme k 60 až 70 tisícům. Distributoři obou filmů tak mohou být spokojeni na půl, nejvíc spokojená je tedy Hana Vagnerová, které se podařilo mít v první pětce hned oba dva nové filmy.

O vítězství ji připravil Jan Budař, jeho nová pohádka Princ Mamánek sice propadla o 46%, ale 21 tisíc diváků i tak stačilo na víkendové vítězství. Uvidíme, zda je za nemalým propadem jen mimořádně zdařilý start během předchozího říjnového volna a nebo rychlé opotřebení materiálu. Animovaný film Šoumen krokodýl na druhém místě víkendového žebříčku podobný problém neměl, ale zase startoval s menšími čísly. Přidává každopádně 19 tisíc a jestli bude takhle nenápadně pokračovat, může se stát hitem podzimu. Ne, Mimoně 2 za podzimní hit opravdu nelze považovat, i když už kroutí v kinech pátý měsíc a jejich žluté packy jsou už opravdu jen kousek od překonání hranice 700 tisíc diváků.

Za dvěma dětskými filmy a dvěma něžnými filmy se teprve objevuje první velká akce. Black Adam na pátém místě hlásí po třech týdnech už jen 13 tisíc nových diváků a vzhledem k očekávanému rozjezdu konkurenčního Black Panthera nadcházející víkend může už prakticky vyhlásit stopku výraznějším přírůstkům. 100 tisíc diváků zřejmě o fous padne, nicméně bude to bez velkých fanfár. Paradoxní je, že i tak to bude z pohledu DC vesmíru film, který v českých kinech bude patřit do té úspěšnější poloviny. Ještě paradoxnější je, že horor Úsměv ztrácí na Black Adama jen drobné a není vyloučeno, že by ho při svém (na dobré šeptandě založeném) tempu mohl příští týden i předstihnout. Je to také jediný hororový zástupce, kterému se dařilo i po Halloweenu, mnohem novější Ďáblova kořist je už druhý víkend sotva v TOP 10 a Halloween končí doslova na posledním místě TOP 20.

Pro srovnání jak Black Adam u nás (ne)uspěl - magickou hranici 100 tisíc u nás mají na dostřel také filmy z úplně jiné ligy - třeba nenápadná romantika Vstupenka do ráje či béčkový animák Princezna Rebelka - oba už pěkných pár týdnů sbírají drobné v druhé polovině žebříčku. Nenápadně se takhle daří i českým dramatům Spolu Il Boemo či švédskému Trojúhelníku smutku. Tam to sice na 100 tisíc nevypadá, ale 70 tisíc by to mohlo být a Spolu ještě o nějaký ten chlup výše. Přírůstky pár tisíc jinak drží v TOP 20 ještě další dva trháky poslední doby. Jan Žižka s číslovkou 332 tisíc už svůj účet pomalu uzavírá. Svoji smrt už několikrát překonal také Top Gun: Maverick, který končí víkend s dalšími 2 tisícovkami diváků a po pěti měsících už ho dělí jen 3 tisícovky od překonání magické hranice 800 tisíc diváků. Teoreticky by mohla padnout už nadcházející víkend.

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

Ten bude jinak zřejmě zcela v režii pokračování Black Panthera. Jednička ovšem před čtyřmi lety česká kina úplně nezbořila a budeme hodně zvědaví, jestli k nám dolehne smuteční rozlučková nálada z USA. Cílem tedy bude překonat 90 tisíc diváků jedničky, ale letos u nás už marvelovky sbíraly úrodu s Thorem (137 tisíc diváků za 1. víkend) a především s Doctorem Strange (start 150 tisíc diváků). Takže kolik tipujete vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace