Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 7 filmových sérií, kterým se daří a budou pokračovat


ikona
KarelR
keanu reevesmarveltom cruisetom hardytom holland
Minule jsme si probrali mrzačení filmových sérií, teď je na čase vytasit protiváhu. Komu se naopak vytrvale daří? 

Udržet v Hollywoodu naživu filmovou sérii není tak jednoduché, jak se zdá. Řada projektů se nedostane za první díl, dalším zlomí vaz dvojka. Úspěšně se dopracovat ke třetímu filmu nebo dál je tedy kumšt, jenž zvládá čím dál tím méně značek.

Když jsem v červenci psal o 25 sériích, které Hollywood přizabil nebo zcela pohřbil, ptali jste se, jaké tedy aktuálně fungují. Inu, dal jsem jich dohromady jen sedm, protože Aquaman, Batman a Duna ještě nemají po druhém díle, Jurský svět (vcelku neslavně) skončil a Rychle a zběsile má za sebou bolestivou devítku, po níž to desítka bude mít vcelku složité.

Máte pravdu, je to docela hodně šachování. Nakonec to ale celé bude dávat smysl, pojďme na to!

7) After

Co je proboha After? Pokud jste si právě položili tuhle otázku, zřejmě vám uniklo, že tahle romantická série poslala do kin čtyři filmy za poslední čtyři roky. Ano, i do těch českých! Tržby sice vytrvale klesají a ohlasy se nikdo nechlubí, filmaři ale drží rozpočet na 14 milionech (jakože pořád) a už mají natočený pátý díl a chystají další dva. Kam se na to hrabe většina Hollywoodu!

6) Venom

Dvojka Venoma vydělala o 350 milionů dolarů méně než jednička (zklamaly mimoamerické trhy), pořád má ale na kontě půl miliardy při rozpočtu kolem 100 mega. Není proto divu, že byla v dubnu potvrzena trojka, do níž se Sony snaží (alespoň na chvíli) nacpat Hollandova Spider-Mana. Tom Hardy tak bude mít brzy na kontě úspěšnou komiksovou trilogii, která má hitové parametry i navzdory tomu, že u ní náročnějším divákům krvácejí oči.

5) Planeta opic

Možná jste to minuli, ale opičí série po úspěšné a chválené trilogii vážně jede dál. Království planety opic půjde do kin v květnu 2024, jeho hlavním hrdinou bude Caesarův syn Cornelius a producenti chytře počítají s tím, že si po sedmileté pauze nikdo neřekne, že už těch opičáren bylo dost. Čtyřka má samozřejmě být začátkem nové trilogie, která se bude odehrávat mnoho let po té první. Existuje tak slušná šance, že tahle série nabídne něco (staro)nového a diváci jí dají šanci spíš, než kdyby dva roky po trojce dorazil nějaký narychlo sešitý spin-off.

4) John Wick

John Wick je naprosto výjimečným případem filmové série, která nevychází k románů, komiksů ani skutečných událostí, a i přesto dokázala ve 21. století prorazit. Čtyřka půjde do kin v březnu 2023, pětka už se oficiálně chystá a Ana de Armas začne brzy natáčet spin-off nazvaný Balerína. Přihoďte si k tomu stěžejní fakt, že jsou diváci pořád spokojení, a dostanete úkaz, jímž se Keanu Reeves může chlubit do konce života.

3) Spider-Man

Nová pavoučí série je snem každého hollywoodského producenta. Tržby šly (i díky dopingu z Avengers) pořád učebnicově nahoru, trojka má kromě 1,9 miliardy na kontě i famózní ohlasy a dveře k dalšímu dílu jsou rozkopnuté dokořán. Tom Holland sice v prosinci zahrál odpočinkovou kartu, můžete ale vzít jed na to, že se za pár let bude znovu houpat napříč kinosály.

2) Avengers a další marvelovky

Mezi premiérou Avengers 4 a 5 uplyne dlouhých šest let – a všem je asi jasné, že nás i přesto čeká další hit. Marvel teď samozřejmě hodně testuje a leccos mu vyhořelo, můžete ale vzít jed na to, že se v klidu zaplatí i blížící se trojky Ant-Mana nebo Strážců Galaxie. Doctor Strange by měl také dostat třetí díl, Captain America se chystá na čtyřku (byť s jiným hlavním hrdinou) a teoreticky může dojít i na Thora 5. Kevinu Feigemu tak uhání dál spousta rozjetých sérií, a to jsem ještě nezmínil Deadpoola 3 s Wolverinem, který také spolehlivě naplní kina.

1) Mission: Impossible

Pokud bych ale měl vybrat krále filmových sérií posledních let, musím zasněně sáhnout po Mission: Impossible. Po skvělé čtyřce převzal otěže Christopher McQuarrie, jenž do nás nasypal libovou pětku a těžkotonážní šestku – a při pohledu na teaser sedmičky snad každý očekává další neomylný nářez. Tom Cruise už přitom řádí na place osmičky, Mission: Impossible je tak v luxusním stavu a do budoucna má (i díky úspěchu Top Gunu 2) nadmíru pozitivní vyhlídky.

Které filmové série, jež v posledních letech zvládly alespoň dva navazující díly, jsou ve skvělé formě podle vás? Dejte vědět v diskuzi!

Aktualizace: Jak mi bylo správně připomenuto, ještě do téhle škatulky spadají Jumanji, Creed, Ježek Sonic, Mimoni a taky James Bond, který se teď sice "rebootuje", ale rozhodně je stále v prvotřídní kondici.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace