Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Válečnice kraluje americkým kinům, Žižka je out


ikona
Cival
A24barbarianben fosterbullet traindavid bowiehororjan žižkamedievalmimonimoonage daydreampearlsee how they runthe woman kingtop guntop gun: mavericktržbyválečniceviola davisvražda v londýně
Viola Davis září v dalším chváleném snímku. 

Slaboučká nabídka v amerických kinech trvá, i když se konečně zjevil hit alespoň střední ráže. Ale je víceméně osamocený. Tím spíš je škoda, že tohohle vakua nezvládl využít Jan Žižka, jenž sice dominuje v českých kinech, za mořem ale hned na startu prohučel a teď ani nelze dohledat statistiky jeho výnosů o druhém víkendu mezi šestatřiceti filmy v distribuci. Žižka pod kódovým označením Medieval vykazuje z Ameriky zatím jen 1,14 milionů dolarů, což je suma, kterou už hravě překonaly výnosy z českých multiplexů.

Nuzné konkurence naopak zvládl využít dokument o Davidu Bowiem Moonage Daydream k překvapivému vyskočení do top desítky s 1,2 milionem dolarů z pouhých 170 kin při jednoznačně nejlepším průměru tržeb na kino. Audiovizuálně podmanivý snímek můžete chytit i v českých kinech, to potěší.

 

Dobře se vede i na stříbrné pozici hororu Barbarian. Diváky i kritiky skvěle hodnocený napínák si o druhém víkendu připsal víc jak šest milionů - jeho pokles o pouhých 40% se u hororů vidí jen málokdy, o ně polevuje zájem dost rychle. Ne tak o Barbariana, který bude žánrový držák a průběžných skoro 21 mega ještě rozhojní.

 

Vládkyní uplynulého víkendu a nejspíš i celého září se stala Válečnice aka The Woman King. Slibně vypadající drama o černošských ženských válečnicích se za mořem dočkalo skvělých recenzí, podle ohlasů diváků a skvostného ratingu A+ to ale nevypadá, že by to bylo jen kvůli fandění látce o silných ženách s tmavou pletí.

Je otázka, jestli z toho nebude pátá oscarová nominace pro Violu Davis, už je ale zjevné, že z toho bude docela dost peněz do kasičky - devatenáct milionů dolarů za první víkend je start vysoko nad předpověďmi a při mrzké konkurenci a výborném hodnocení se dá předpokládat, že se tržby budou tlačit minimálně k osmdesátce z Ameriky. Válečnice bude nejúspěšnější premiérou od Bullet Trainu ze začátku srpna a aspoň trochu drží kinaře nad vodou. Mimochodem, graf hodnocení na IMDb je tradičně tragikomický z obou stran... .

 

Na bronzové příčce odstartoval prequel Westova povedeného hororu X s názvem Pearl. I tady se chválí - diváci i kritici hodnotí vstřícně za 7,6 z 10 (při 87% pozitivních recenzích), hype se ale tentokrát nedostavil a nový horor od renomované společnosti A24 prošuměl s pouhými třemi miliony z tří tisícovek kin. To je velká slabota. Tady se film vůbec nepovedlo prodat a mohl jít rovnou na stream.

Víceméně totéž platí pro novou whodunit detektivku See How They Run se Samem Rockwellem a Saoirse Ronan. I tady z 2404 kin připluly jen tři melouny, hodnocení je ale malinko slabší, protože diváci i recenzenti dávají něco málo přes šest hvězd z deseti. Rozpustilá detektivní hříčka se ale dostane do českých kin na konci října pod názvem Vražda v Londýně.

 

Na pátém fleku dál bojuje Brad Pitt v oblíbeném akčňáku Bullet Train. Jedinou větší radostí je ale vědomí, že to dokodrcá na sto mega z Ameriky, celosvětových 222 milionů ale není kdovíjaká šlupka. To Top Gun 2 je jiná liga: 709 melounů z Ameriky a miliarda a 463 milionů z kin celého světa. Cruise je králem letošního roku a nikdo to nezvládne změnit.

Do desítky se vešla ještě podtaktovaná animovaná DC Liga supermazlíčků, nevýrazně hororová Pozvánka do pekla a Mimoni, kteří se vyšplhali už na úctyhodných 913 milionů celosvětově.  

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí alespoň nějaké drobné vytěžit re-release Cameronova přelomového Avatara a britské rodinné retro The Railway Children Return. A do kin vstoupí To nic, drahá Olivie Wilde.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace