Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Válečnice je jedním z nejsilnějších filmů roku


ikona
Spooner
první reakceválečniceviola davis
Viola Davis bude za drsňačku v adeptovi na jeden z největších nářezů roku.  

Když jsem před dvěma lety viděl úděsnou akční nudu Old Guard: Nesmrtelní, říkal jsem si, že se možná začnu tvorbě režiséry Giny Prince-Bythewood vyhýbat. Jenže jak to vypadá, tak mi k tomu nedá moc příležitost. Do amerických kin se totiž nyní řítí její nový ambiciózní kousek Válečnice, v němž se přepne držitelka Oscara Viola Davis do akční módu a přiblíží nám příběh ženské válečné jednotky, která na začátku 19. století nemilosrdně chránila Dahomejské království. Dokázala ovšem právě Bythewood ambiciózní látku kombinující epické válečné scény s důležitými tématy správně ukočírovat? Podle zahraničních kritiků se jí to snad ani líp podařit nemohlo. Z Válečnice se stal totiž jeden z nejlépe hodnocených filmů roku!

Ještě před pár dny se mohla Válečnice pochlubit 100 % pozitivních reakcí, nyní už sice dokonalé číslo kleslo na 98 %, pořád se však může pyšnit hodně silným ratingem 8.0. Válečnice je podle recenzí dechberoucí, silnou a až nečekaně komplexní jízdou, která výtečně kombinuje divácký popcorn se vděčnými válečnými scénami a vážné drama s příběhem, který dokáže ždímat emoce ve velkém stylu. Snímek navíc údajně skvěle prodává téma černošské historie, kultury i postavení žen a Bythewood všechny tyto prvky kombinuje naprosto suverénním způsobem. 

V akčních a bitevních scénách si je tentokrát prý až nečekaně jistá a stejně silná a strhující dokáže být i v dramatických pasážích. Není pak divu, že podle takřka všech natočila svůj nejlepší film. Ještě větší chvalozpěvy pak poslouchá Viola Davis, u níž se jedná údajně o nejlepší roli její kariéry. V akční poloze je naprosto uvěřitelná a ve zbytku ukazuje všechny své silné stránky a hraje na absolutní maximum. Válečnice je zkrátka prý parádní velkolepý film se správnou dávkou sociálního přesahu, která zatím většinu lidí naprosto odrovnal. Tak uvidíme, jestli se k nim budeme počítat i my.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (54)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace