Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Jak dopadla nová verze slavného Pinocchia?


ikona
do_Od
DisneyPinocchioRobert ZemeckisTom Hanks
Nový Pinocchio je podle kritiků další zaměnitelná pohádka z pásové výroby Disneyho. 

Díky ohlasům z Benátek a premiérám řady důležitých, ale třeba i méně důležitých, ovšem nečekaně povedených filmů se nám maličko roztrhnul pytel s prvními reakcemi. Nicméně dáme si teď alespoň pauzu od té všudypřítomné chvály na nového McDonagha, The Whale s Fraserem nebo na nenápadný horor Barbarian a podíváme se k Disneymu. Ten totiž v pátek na svou streamovací službu vypustí remake Pinocchia od Zemeckise s Tomem Hanksem v hlavní roli, a jak nyní naznačují první recenze, nebude to moc hezká podívaná.

Na Rottenech aktuálně svítí jen 30 % kladných recenzí s průměrným skóre 4,8/10. Což je vzhledem k tvůrcům vyloženě tragický rating. Mezi největší stížnosti pak trochu paradoxně patří pocit, že je celý film jaksi bez duše a na rozdíl od kouzelné loutky postrádá srdíčko. Někteří kritici se tak rovnou vytasili s frázemi, že je snímek zdřevnatělý, nebo že Pinocchiův nos není to jediné, co je moc dlouhé. Ostatní pak nadávají na to, že místo komorního příběhu Zemeckis sáhl po zbytečných spektáklech, a nakonec že doslovnost celého filmu je místy ubíjející.

Na druhou stranu si však kritici pochvalují CGI, záběry plné detailů, i herecké výkony – a to jak ty živé, tak ty, ehm, neživé. Spousta pochvalných recenzí ale zní spíš smířlivě než vyloženě nadšeně. V zásadě nás tak čeká další převážně zbytečný remake, který kdyby nevznikl, vůbec nikdo by se nezlobil. Snad to v zimě napraví alespoň ten Del Toro. Strmý pád kariéry Roberta Zemeckise nicméně nadále pokračuje.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace