Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Barbarian je hororovým překvapením roku


ikona
Spooner
barbarianbill Skarsgardprvní reakce
Filmové překvapení podzimu? 

Už to vypadalo, že budou americká kina celé září prázdná, protože do nich nepůjde žádný zajímavý titul. Jenže jak se zdá, jedno překvápko do multiplexů přeci jen zamíří. Hororová novinka Barbarian se přitom v ukázkách neprezentovala nějak výrazně. Naopak, příběh ženy, která přespává s neznámým mužem v pronajatém domě, v němž se začnou dít děsivé věci, mi v trailerech přišel spíše jako průměrné odškrtávání žánrových klišé. Jenže, jak to vypadá, tak jsem se zase jednou spletl. Barbarian s Billem Skarsgardem v jedné z hlavních rolí totiž sbírá od amerických recenzentů hodně nadšené ohlasy.

Na Rottenech aktuálně svítí nečekaných 92 % pozitivních recenzí s hezký ratingem 7.8, což už slibuje nadprůměrnou žánrovku, o které se ale prý vyplatí dopředu vědět co nejméně. Recenze totiž chválí zejména rafinovaný scénář, který je údajně mnohem chytřejší, než se na první pohled zdá a snímek zaskočí diváka nejednou šokující scénou a parádním twistem. Tomu ostatně prý pomáhá také skvělá režie Zacha Creggera, který si s divákem výtečně hraje, připomene nejednu hororovu klasiku a nebojí se utrhnout ze řetězu. 

Ve filmu režisér nešetří napětím, hezky načasovanými lekačkami ani pořádnou porcí brutalit. V budování atmosféry mu pak pomáhá také výtečná kamera a v neposlední řadě také skvěle vybrané obsazení. Na druhou stranu pro některé kritiky byl Cregger utržený z řetězu možná až moc a Barbariana označují ve výsledku za příliš bizarní a hloupý film. Takových hlasů ale naštěstí moc není a většina kritiků láká na poctivou hororovou jízdu plnou zvratů. Dokáže pozitivní buzz udělat z Barbariana nečekaný divácký hit v kinech? Nechme se překvapit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace