Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Marvel oznámil Avengers 5 a 6. Co všechno nás čeká do roku 2025?


ikona
KarelR
avengersfantasticka ctyrkamarvelmcu
Letošní Comic-Con opět patřil Marvelu. Fanoušci chtěli vědět, co se v MCU bude dít dál, a Kevin Feige jim jasně naplánoval další tři roky života. 

Marvel byl v posledních měsících hlasitě kritizován za to, že neodhalil svůj plán na další velkolepou ságu. Ačkoliv se od konce Lokiho jasně směřuje ke Kang Dynasty a od konce Doctora Strange 2 k Secret Wars, řada lidí tyhle věci potřebovala slyšet oficiálně. A tak musel Kevin Feige vylézt na pódium na Comic-Conu a oznámit, že se Avengers 5 budou jmenovat The Kang Dynasty a Avengers 6 zakončí marveláckou Fázi 6 s podtitulem Secret Wars.

Přesně tak, marveláci vyložili na stůl víc karet, než je obvyklé, aby zchladili fandovské nářky. Letošní Comic-Con se totiž jinak věnoval Fázi 5, a pokud v tom všem celé začínáte mít hrozný guláš, pojďme si celou Multiverse ságu (aka Fáze 4-6) přehledně rozebrat.

The Marvels

Velká týmovka Captain Marvel, Ms. Marvel a Spectrum (aka Monicy Rambeau z Wandavision) zřejmě naváže na Secret Invasion. Nebude v ní totiž chybět Nick Fury, takže počítejte s tím, že Samuel L. Jackson vyšle Brie Larson, Iman Vellani a Teyonah Parris proti Skrullům. První ochutnávka The Marvels každopádně dorazila v potitulkové scéně seriálové Ms. Marvel, kde si (SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Captain Marvel a Ms. Marvel prohodily místa.

Blade

Držitel dvou Oscarů Mahershala Ali bude konečně porcovat upíry jako Blade. Za jeho debut se dá technicky považovat potitulková scéna Eternals, kde si začal povídat s Black Knightem (Kit „Jon Snow“ Harington). Možná tak rovnou dostaneme jejich týmovku, na potvrzení si však ještě musíme počkat.

Ironheart

Iron Manovu nástupkyni Riri Williams poprvé uvidíme v Black Pantherovi, jen aby se o rok později dočkala vlastního seriálu. Dalších informací jsme se zatím nedočkali, Dominique Thorne nicméně před kamerou doplní Anthony Ramos z Hamiltona nebo Života v Heights a také Alden „mladý Han Solo“ Ehrenreich.

Agatha: Coven of Chaos

Spin-off Wandavision, v němž se Katheryn Hahn vrátí do role nebezpečné čarodějky, se původně jmenoval Agatha: House of Harkness. Nakonec ho dostaneme pod názvem Agatha: Coven of Chaos, c každém případě se však připravte na to, že v něm budeme prozkoumávat minulost (a budoucnost?) čarodějnictví v MCU.

Daredevil: Born Again

Až nečekaně hlasitou odezvu mělo na Comic-Conu oznámení seriálového Daredevila, jehož první série bude mít mohutných 18 dílů. Charlie Cox a Vincent D´Onofrio se tedy necelý rok po Echo znovu vrátí na Disney+, kde se (nějak) naváže na populární seriál z Netflixu.

Captain America: New World Order

Po seriálu The Falcon and the Winter Soldier dorazí nový celovečerák z kapitánské série, v němž bude házet štítem Anthony Mackie. Víc jsme se dosud nedozvěděli, všichni ale čekají návrat Sebastiana Stana do role Winter Soldiera.

Thunderbolts

V záporácké týmovce, která zakončí Fázi 4, určitě nebude chybět Julia Louis-Dreyfus jako Valentina Allegra de Fontaine. Tahle nevyzpytatelná paní už naverbovala U.S. Agenta (Wyatt Russell) nebo Yelenu Belovu (Florence Pugh) a počítá se s tím, že pošle do akce spoustu pozapomenutých marveláckých padouchů či antihrdinů. Ve hře jsou Baron Zemo (Daniel Bruhl), Taskmaster (Olga Kurylenko), Ghost (Hannah John-Kamen) nebo Abomination (Tim Roth), fandovské sny pak nepřekvapivě sahají ještě dál. Co třeba jako Jon Bernthal jako Punisher, hm?

Fáze 6

Jak už padlo na začátku článku, Kevin Feige nakousnul i Fázi 6, v níž se uzavře takzvaná Multiverse sága. Na plátně za jeho zády bylo místo na jedenáct projektů, odtajnění se však dočkaly jen tři.

Fantastická čtyřka (film) – 8. listopadu 2024
Avengers: The Kang Dynasty (film) – 2. května 2025
Avengers: Secret Wars (film) – 7. listopadu 2025

Fantastická čtyřka

Kdo si zahraje členy nové Fantastické čtyřky? Ačkoliv jsme v Doctoru Strangeovi 2 dostali Johna Krasinskiho jako Reeda Richardse, všechno nakonec může být jinak. Marvel žádný casting nepotvrdil a vytasil pouze datum premiéry, podle něhož začne Fáze 6 v listopadu 2024.

Avengers: The Kang Dynasty a Avengers: Secret Wars

Mezi Avengers 4 a Avengers 5 uplyne dlouhých šest let, ale mezi Avengers 5 a Avengers 6 jen šest měsíců. Marvel znovu mění strategii a očividně zakončí Multiverse ságu dvojicí filmů, jež budou provázány mnohem víc než Infinity War a Endgame. Propojení souboje s Kangem a srážení vesmírů je docela originální kombinace, která v komiksech nenastala, takže nikdo moc neví, co čekat. Teoreticky by však mělo jít o epickou řežbu napříč mnoha realitami, s nimiž to nedopadne úplně dobře a… povede k menšímu rebootu MCU, po němž dorazí X-Meni?

Račte si nezávazně zaspekulovat v diskuzi – a rovnou samozřejmě dejte vědět, na které nové filmy a seriály se těšíte nejvíc. Jak sami vidíte, nečeká nás toho zrovna málo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace