Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Marvel oznámil Avengers 5 a 6. Co všechno nás čeká do roku 2025?


ikona
KarelR
avengersfantasticka ctyrkamarvelmcu
Letošní Comic-Con opět patřil Marvelu. Fanoušci chtěli vědět, co se v MCU bude dít dál, a Kevin Feige jim jasně naplánoval další tři roky života. 

Marvel byl v posledních měsících hlasitě kritizován za to, že neodhalil svůj plán na další velkolepou ságu. Ačkoliv se od konce Lokiho jasně směřuje ke Kang Dynasty a od konce Doctora Strange 2 k Secret Wars, řada lidí tyhle věci potřebovala slyšet oficiálně. A tak musel Kevin Feige vylézt na pódium na Comic-Conu a oznámit, že se Avengers 5 budou jmenovat The Kang Dynasty a Avengers 6 zakončí marveláckou Fázi 6 s podtitulem Secret Wars.

Přesně tak, marveláci vyložili na stůl víc karet, než je obvyklé, aby zchladili fandovské nářky. Letošní Comic-Con se totiž jinak věnoval Fázi 5, a pokud v tom všem celé začínáte mít hrozný guláš, pojďme si celou Multiverse ságu (aka Fáze 4-6) přehledně rozebrat.

Fáze 4

Chvíli po Avengers: Endgame šel do kin ještě druhý Spider-Man, jímž oficiálně skončila Fáze 3 a tudíž celá Infinity sága. Thanos si dohrál s kameny, nejmocnější hrdinové světa pochovali Tonyho Starka a Marvel přepnul do módu „sypeme na hrací desku milion nových postav“. Fáze 4 byla o experimentování a představování a ještě nás čekají poslední dva přírůstky – seriálová She-Hulk, v níž nebude chybět Daredevil, a filmový Black Panther 2, jenž kromě Namora vytasí z rukávu také Ironheart. Výsledná soupiska, po níž se ladně přesuneme k Fázi 5, tedy vypadá takhle.

WandaVision (seriál) – 15. ledna 2021
The Falcon and the Winter Soldier (seriál) – 19. března 2021
Loki (seriál) – 9. června 2021
Black Widow (film) – 9. července 2021
What If…? (seriál) – 11. srpna 2021
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (film) – 3. září 2021
Eternals (film) - 5. listopadu 2021
Hawkeye (seriál) – 24. listopadu 2021
Spider-Man: Bez domova (film) – 17. prosince 2021
Moon Knight (seriál) – 30. března 2022
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (film) – 6. května 2022
Ms. Marvel (seriál) – 8. června 2022
Thor: Láska jako hrom (film) – 8. července 2022
She-Hulk: Attorney at Law (seriál) – 17. srpna 2022
Black Panther: Wakanda nechť žije (film) – 11. listopadu 2022

Fáze 5

Jak už jsem zmínil výše, letošní Comic-Con byl o Fázi 5, která začne v únoru 2023 trojkou Ant-Mana. V té se naplno představí hlavní padouch Infinity ságy, Kang Dobyvatel (v Lokim se objevila jeho hodná varianta), a dohromady nás čeká šest filmů a sedm seriálů (včetně 2. sérií What If…? a Lokiho). Tady máte jejich přehled, než si ke každému projektu dáme pár separátních řádků.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (film) – 17. února 2023
What If…? (2. série seriálu) – začátek roku 2023
Secret Invasion (seriál) – jaro 2023
Echo (seriál) – léto 2023
Strážci Galaxie Vol. 3 (film) – 5. května 2023
Loki (2. série seriálu) – léto 2023
The Marvels (film) – 28. července 2023
Blade (film) – 3. listopadu 2023
Ironheart (seriál) – podzim 2023
Agatha: Coven of Chaos (seriál) – zima 2023
Daredevil: Born Again (seriál) – jaro 2024
Captain America: New World Order (film) – 3. května 2024
Thunderbolts (film) – 26. července 2024

Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Paul Rudd se vrací jako Ant-Man, Evangeline Lilly jako Wasp a Kathryn Newton přebírá roli Ant-Manovi dcery Cassie Lang, z níž se stane superhrdinka Stature. Kromě Michaela Douglase a Michelle Pfeiffer se pak zastaví i Bill Murray jako král Kvantové říše a především Jonathan Majors, jenž poprvé oblékne kostým Kanga Dobyvatele. Jeho první oficiální ztvárnění si můžete prohlédnout na plakátu.

What If…?

Druhá série What If…? bude pokračovat v mnoha příbězích z té první a samozřejmě přihodí další alternativní vesmíry. Detailů momentálně není mnoho, určitě se však dočkáme dílu s Iron Manem a Gamorou na Sakaaru, který se minule vynechal, protože ještě nebyl hotový.

Secret Invasion

Velkolepý komiksový crossover, v němž Skrullové nahrazují marvelácké superhrdiny, se dočká seriálové adaptace s Nickem Furym v hlavní roli. Po boku Samuela L. Jackson se znovu objeví Cobie Smulders jako Maria Hill nebo Ben Mendelsohn jako Talos a dorazí i Martin Freeman jako Everett K. Ross (z Black Panthera) nebo Don Cheadle jako Rhodey. V zatím utajených rolích se pak do MCU přidají Olivia Colman, Emilia Clarke nebo Carmen Ejogo.

Echo

Spin-off Hawkeye, v němž se Maya Lopez vydá nabrat síly do svého rodného města, vrátí před kamery Alaquu Cox. Pro většinu lidí nicméně bude klíčová účast Charlieho Coxe a Vincenta D´Onofria, tedy Daredevila a Kingpina.

Strážci Galaxie Vol. 3

Hlavním padouchem třetích Strážců Galaxie bude High Evolutionary, jehož si zahraje Chukwudi Iwuji (Murn z Peacemakera), a nejvýraznějším hereckým přírůstkem Will Poulter jako Adam Warlock. Jinak se vrátí všichni staří známí včetně Gamory z paralelní časové linie a velká část příběhu se bude točit kolem Rocketova originu.

Loki

Druhá série Lokiho už se natáčí, detaily se však drží pod pokličkou. Logicky se naváže na konec první série, takže se Loki a Mobius zaseknou v přepsané realitě, jíž vládne Kang Dobyvatel.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace