Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Superhrdinský tým Illuminati a jeho budoucnost ve světě Avengers


ikona
KarelR
avengersdoctor strangefantasticka ctyrkaillumitatijohn krasinskimarvelmcusecret wars
Doctor Strange 2 sice byl průměrný až běda, nenápadně však nastínil, co se za pár let nejspíš bude dít v MCU. 

Marvelácké komiksy jsou doslova přecpané superhrdinskými týmy. Všichni známe Avengers, X-Meny nebo Fantastickou čtyřku, jelikož se dočkali více či méně úspěšných výletů na stříbrné plátno. Ve dvojce Doctora Strange pak vstoupili do hry také Illuminati, i když v hodně divokém pojetí, které se (jak to většinou bývá) v lecčems lišilo od papírové předlohy.

Ano, dostáváme se k Mr. Fantasticovi, největšímu tajemství druhého Doctora Strange. Reed Richard v komiksech už spoustu let vypadá jako John Krasinski, a jelikož má „Jim z Kanclu“ v Americe slušnou armádu fanoušků, na internetu dlouho bouřila kampaň za jeho obsazení. Sám Krasinski v březnu 2020 prohlásil, že by si Mr. Fantastica rád zahrál – ještě v květnu 2021 ale tvrdil, že mu nikdo nezavolal. To se očividně změnilo o půl roku později, když na poslední chvíli nafasoval modrý kostým a vyběhnul před kameru.

Krasinskiho obsazení je velkým splněným přáním a fanservicem level nejvíc – zároveň však není stoprocentně jisté, že bude Mr. Fantastica hrát i v chystaném rebootu, který měl točit režisér nových Spider-Manů Jon Watts (po jeho odchodu Fantastická čtyřka hledá náhradníka). Samotná role „nejchytřejšího muže na světě“ je pochopitelně nadmíru lákavá. Reed Richards ale bude v další dekádě nesmírně důležitou a hojně se vyskytující postavou, což by pro Krasinskiho znamenalo obří smlouvu, o kterou nemusí mít zájem.

No a tím se konečně dostáváme k budoucnosti Illuminati. Zatímco verze ze Země-838 byla zdecimována (přežil jen Modro, protože… neumí vyskočit z příkopu!), ta naše může teprve vzniknout. Strange ji zřejmě založí inspirován svou návštěvou paralelní Země – a možná bude vycházet i z potitulkové scény Shang-Chiho. Většina marveláckých géniů je totiž buď minulostí (Iron Man) nebo budoucností (Professor X, Mr. Fantastic), takže se může polehoučku začít právě s Wongem, Captain Marvel a Brucem Bannerem.

Ať už se Illuminati dají dohromady v jakékoliv podobě, jejich úkol bude stejný jako v New Avengers. Jak naznačuje potitulková scéna Doctora Strange 2, v níž srážení planet řeší Clea v podání Charlize Theron, mnohovesmír se začíná pomalu hroutit a je potřeba s tím něco dělat. Stejně jako v komiksech se zřejmě objeví pár příběhů, jež skončí odvrácením této hrozby. Její největší zapeklitost ale spočívá v tom, že je zničení naší Země (vzhledem k nekonečnému počtu planet, jež narážejí do jiných) prakticky nevyhnutelné – čímž bychom se měli dostat k události, jejíž měřítko snadno překoná i Avengers: Endgame.

Řeč je samozřejmě o Secret Wars, crossoveru z roku 2015, v němž ze střípků mnoha zničených realit vznikla epická říše zvaná Battleworld. V mohutném fantasy dobrodružství, jež zabralo desítky komiksových sešitů, měli stěžejní roli Doctor Doom, Mr. Fantastic a Doctor Strange. Před Marvelem tak stojí mnoho let budování jejich složitých vztahů, z nichž se dá vyždímat spousta zajímavých celovečeráků.

Uvidíme, jestli se Kevin Feige opravdu vydá tímto směrem – Secret Wars v podstatě byly odpovědí na Hru o trůny s podtóny Duny, což nikdy není k zahození. Srážení Zemí, jež Doctor Strange 2 vyložil na stůl, ale v podstatě nemůže vést k zásadnějším událostem. A jak všichni dobře víme, marvelácký vesmír je teď ve fázi, kdy mu zásadní události zatraceně chybí, protože jich poslední roky nabídl opravdu málo.

MCU se v tuhle chvíli nadechuje ke Kangovi (Loki a Ant-Man 3), k Secret Invasion (stejnojmenný seriál s Nickem Furym) a právě k Secret Wars (Doctor Strange 2, Fantastická čtyřka). Myslete ale na to, že třeba od představení Thanose v Avengers k jeho řádění v Avengers 3 uplynulo dlouhých šest let, takže se budeme ještě chvíli plácat mezi filmovými a televizními jednohubkami. Snad alespoň budou co nejpovedenější!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace