Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První recenze: Druhý Top Gun je blockbusterem roku!


ikona
Spooner
Joseph Kosinskiparamountprvní recenzetom cruisetop guntop gun 2top gun: maverick
Řítí se na nás jeden z filmů roku a sequel, který rozhodně musíte vidět v kině? Zdá se, že ano! 

Maverick už za několik dní vletí do světových kin a marketingová kampaň i mediální masáž nabírají na síle. A pro nás je to po menším rozčarování z druhého Doctora Strange poslední naděje o pořádně natřískaný květnový blockbuster. A v tomhle případě bychom snad opravdu neměli čekat marně. Už před pár týdny dorazily první reakce z Twitteru, které hovořily o dokonalém blockbusteru se strhujícím vizuálem a akcí, který se prostě musí vidět v kině. I když jsme zvyklí brát podobné ohlasy ze sociálních sítí s rezervou, tentokrát se naštěstí podle všeho fandové nesekli. Venku je totiž už i slušná řádka recenzí. A ty jsou snad ještě nadšenější a spokojenější!

Top Gun: Maverick se tak můžu na Rottenech aktuálně pochlubit 97 % pozitivních recenzí a ratingem 8.5, což je na letní blockbuster opravdu luxusní známka. O filmu se opět mluví jako o perfektní letní zábavě a povinné návštěvě kina, ale zároveň jako o jednom z nejlepších filmů Toma Cruise a někteří mluví i o nejintenzivnějším blockbusterovém zážitku od dob Šíleného Maxe! Není pak asi žádné překvapení, že dvojka podle mnoha recenzentů převyšuje svého předchůdce z osmdesátek. Maverick sice svým stylem, prvky a atmosférou nezapře stejné srdíčko, díky čemuž můžete vzít do kina i svého tátu, je ovšem mnohem emotivnější, vizuálně podmanivější a zejména po akční stránce naprosto strhující jízdou, z níž vám bude padat brada. Podle mnohých reakcí se pak jedná o jedny z nejlepších akčních leteckých scén, které kdy byly natočeny.

Scénář navíc prý šikovně mixuje správnou dávku nostalgie s moderním stylem a předáváním pochodně mladší generaci. Hlavním borcem je tu ale samozřejmě pořád Maverick a scenáristé to moc dobře ví. Chválí se pak logicky i Tom Cruise, který opět maká naplno, z nováčků si pro sebe nejvíce pozornosti získává Miles Teller a fandům vžene slzy do očí malá rolička Vala Kilmera. Jedinou menší výtkou pak je, že tvůrci prý tak trochu zapomínají na ženské charaktery, jež zde mají málo prostoru. To je však po všech těch superlativech vlastně docela malá kaňka. Holt chlapácký film s borci ve stíhačkách se vším všudy, na který se žene chvála ze všech možných stran. Už aby to tu bylo!


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace