Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Druhý Top Gun je perfektním blockbusterem


ikona
Spooner
Joseph Kosinskimission: impossible 7paramountprvní reakcetom cruisetop guntop gun 2top gun: maverick
Studio Paramount promítlo první šťastlivcům očekávaný návrat stíhaček. A jejich reakce snad ani nemohly být nadšenější. 

Celý filmový svět momentálně hltá novinky z akce CinemaCon, na níž jednotlivá studia prozrazují své celovečerní plány do budoucna a návštěvníci se mohou těšit i na celou řadu exkluzivních trailerů. A pořádně rušno bylo např. u Paramountu, a zejména u kousků s Tomem Cruisem. Byl zde oficiálně představen název sedmého Mission: Impossible s podtitulem Dead Reckoning – Part 1 a osmý díl, jenž se aktuálně začal natáčet, bude samozřejmě onou druhou částí. Jenže to nebyl od Paramountu ten hlavní chod. Ano, došlo totiž na první projekci očekávaného návratu Top Gunu, v němž Cruise coby starý dobrý Maverick opět nasedl do stíhačky, aby potrénoval novou generaci pilotů. Asi pak nemusíme připomínat, že trailery vypadaly luxusně, hollywoodská hvězda jela zase na place totálně na dřeň a to čekání je už po letech odkladů sakra dlouhé. Jenže se zdá, že naštěstí opravdu stálo za to.

Reakce první šťastlivců na Twitterů totiž vážně nešetří superlativy. Top Gun: Maverick je podle nich dokonalým a strhujícím blockbusterem, který je ohromující snad v každém myslitelném směru. Joseph Kosinski totiž podle všeho natočil svůj nejlepší film, který nás dokonale vyždíme, má úžasnou kameru a v neposlední řadě také neskutečné a intenzivní akční sekvence ve stíhačkách, která vás totálně přikovají do sedačky. Nejedná se ovšem pouze o akční podívanou, snímek je až nečekaně emotivní a v poslední půl hodině nebudete prakticky dýchat.

Příběh je pak prý předvídatelný a do jisté míry opakuje schéma z jedničky, to ovšem ve výsledku vůbec nebrání tomu, aby si divák sequel stejně bez výhrad užil. Chválí se pak samozřejmě také Tom Cruise a z nováčků Miles Teller a Glen Powell. Druhý Top Gun je zkrátka podle všeho neskutečně velkolepou jízdou s tím správným „top gunovským“ srdíčkem, která se prostě musí vidět v kině a zaslouží si co největší možné plátno. I když je nutno první twitterové reakce vždy brát s rezervou, tady opravdu doufáme, že mají absolutní pravdu.

--- 

Vytáhni v hospodě: Jo, a místo volejbalu nás tentokrát čeká plážový fotbal. A samozřejmě opět bez trika!

A jaké další akční fláky nám kromě Top Gunu rok 2022 nadělí? To si můžete připomenout v našem ohlédnutí z EAF:

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace