Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Druhá Duna vítá hereckou legendu


ikona
Spooner
Christopher WalkenDenis VilleneuveDunaTimothée Chalamet
Natáčení druhé části oceňované sci-fi se pomalu blíží. A opět se může chlubit sakra silným obsazením.  

První Duna zaznamenala v kinech až překvapivý úspěch, Denis Villeneuve vytvořil z předlohy Franka Herberta sci-fi událost, na níž se vyplatí jít do kina a odklepnutí druhého dílu na sebe naštěstí nenechalo dlouho čekat. Dvojky se tak dočkáme v říjnu 2023, natáčení by mělo začít v červenci, a tak se obsazují nové tváře do už tak nabitého castingu. Už pár týdnů víme, že se k Timothée Chalametovi, Zendaye, Joshu Brolinovi či Rebecce Ferguson přidá Florence Pugh coby princezna Irulan, dcera císaře Shaddama IV. a dorazí i filmový Elvis Presley Austin Butler, jenž se představí jako lstivý Feyd-Rautha z rodu Harkonnenu. A nyní byla obsazena další klíčová role, na níž příznivci předlohy napjatě čekají. A Villeneuve si pro nás tentokrát připravil hodně silné jméno.

K obsazení druhé Duny se totiž přidává hollywoodský matador Christopher Walken, jenž si zahraje již zmiňovaného císaře Shadama IV. Právě on poslal v prvním díle rod Atreidů na planetu Arrakis a společně s Harkonneny se postaral o jejich pád. Celkově by se mělo jednat spíše o menší roli, ale o to důležitější a v příběhu samozřejmě velmi podstatnou. A jelikož je Walken pořád velký sympaťák, jemuž se výrazné filmy v poslední době bohužel spíše vyhýbají, bude rozhodně hezké vidět ho v očekávaném blockbusteru.  A něco mi říká, že i přes údajný menší prostor se opět předvede naplno. Jo, i druhá Duna bude zkrátka herecky na špičkové úrovni. Co říkáte na tuto volbu vy?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace