Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kdo si zahraje ve druhé Duně?


ikona
Spooner
Denis VilleneuvedunaFlorence PughTimothée Chalametzendaya
Koho Denis Villeneuve možná ulovil do druhé adaptace kultovní sci-fi?  

Sice jsme se loni o Dunu z komerčního hlediska dost báli a strachovali se, že se plánované druhé části nedočkáme, nakonec jsme ale dostali v podstatě happy end. Snímek přesvědčil diváky i přes souběžnou premiéru na HBO Max o tom, že tenhle sci-fi epos si opravdu zaslouží velké plátno, a vydělal v multiplexech solidní balík. A Denis Villeneuve nám samozřejmě naservíroval očekávanou sci-fi pecku, která rozhodně nenadchla jen znalce předlohy od Franka Herberta a bude bojovat i o několik Oscarů. Ještě větší věci by nás ale měly čekat v chystaném druhém dílu, jenž dorazí do kin příští rok. Režijní šikula už tedy pilně pracuje na scénáři a tentokrát dojde i na pár stěžejních knižních postav, jichž jsme se v jedničce nedočkali. A první z nich už možná našla svoji tvář.

V druhé Duně by se totiž podle všeho měla objevit talentovaná a čím dál obsazovanější Florence Pugh z Black Widow a Malých žen. Ta by se měla zhostit role princezny Irulan, dcery císaře Shaddama IV., který v prvním díle vyslal rod Atreidů na planetu Arrakis. I tato postava by měla být brzy obsazena. Florence by se tak měla přidat k hodně nabitému castingu v čele s Timothée Chalametem, Zendayou či Rebeccou Ferguson a nutno říct, že by se jednalo o další silné herecké jméno. Na nabídku ovšem ještě oficiálně nekývla, chce se totiž rozhodnout po poslední verzi scénáře. A velkou roli bude v jejím rozhodování hrát možná také to, jestli uspěje v castingu na roli filmové Madonny, jejíž natáčení by se mohlo s produkcí Duny silně tlouct. Uvidíme, zda nakonec vše klapne podle plánu. Florence Pugh bychom ale na písečně planetě viděli hodně rádi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace