Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Trikaři po pandemii nestíhají. Čekají nás další odklady blockbusterů?


ikona
Spooner
black adamcaptain marvel 2the marvelstriky
Hollywoodští producenti budou možná muset řešit další, tentokrát poněkud nečekaný, problém.  

Na odklady očekávaných hollywoodských blockbusterů i dalších ambiciózních snímků jsme si v posledních letech kvůli koronaviru bohužel docela zvykli. I když se situace už začala vracet do normálu, stále se v minulých měsících našla řada titulů, jež se i v klidnějším období rozhodla k razantním přesunům v kalendáři. Kromě sedmičky Mission: Impossible se to pak týkalo zejména komiksovek od DC v čele s Flashem a Aquamanem. Nic netušící divák si proto myslel, že po odkladech z důvodu covidu přišla na řadu již klasická škatulata kvůli odklonu od konkurence a vyšším tržbám. Jenže jak se zdá, tak minimálně u jednoho z těchto kousků byl důvod zcela jiný a docela nečekaný. A možná by mohl ovlivnit i premiéry dalších očekávaných blockbusterů.

Řeč je o komiksovém Black Adamovi s Dwaynem Johnsonem, jenž místo původního léta dorazí do kin až 21. října. Důvod? Podle producenta filmu Hirama Garcii za to může přetíženost trikových studií, které nyní, stručně řečeno, prostě nestíhají. Black Adam je coby další z řady superhrdinských kousků plný náročných vizuálních efektů, které dokáží vytvořit jen několik firem v oboru. A ty mají po koronavirové pauze plné ruce práce. Zatímco během pandemie měla spousta produkcí pauzu či byla zdržována kvůli nakažením a různým odkladům, nyní už jedou všichni jako za starých časů a zaměstnávají trikaře opravdu velkém, odloženými i nově točenými kousky. 

Studia na vizuální efekty jsou proto doslova přehlcena zakázkami, nestíhají a právě např. Black Adam se musel současnému přetlaku kvůli kvalitě triků přizpůsobit. A něco mi říká, že i u ostatních novinek od DC byla triková stránka při odkladu výrazným faktorem. Garcia si pak myslí, že podobný problém může v následujících měsících provázet i další tituly a nedivil by se dalším přesunům v kalendáři. Ostatně, je to jen pár dnů, co byla o několik měsíců odsunuta dvojka Captain Marvel aka The Marvels na červenec příštího roku. Rýsuje se nám tu další větší problém pro hollywoodské producenty, nebo se situace po několika hodně perných měsících pro trikaře vrátí do normálu? Asi se musíme nechat překvapit, jak moc tento další nečekaný dopad koronavirové pauzy blockbusterový kolotoč nakonec ovlivní.


© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace