Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Oscaři (2022)


ikona
KarelR
benedict cumberbatchdunaguillermo del toroleonardo dicapriooscarsteven spielbergwill smith
Jak se nám líbila letošní desítka nominovaných filmů? 

Loňské Oscary moc velkou díru do světa neudělaly a ty letošní zřejmě dopadnou podobně. Na ročník 2020, kdy se utkaly novinky od Tarantina, Scorseseho, Mangolda nebo Mendese (jen aby všem vypálil rybník Parazit), se totiž aktuální nabídka vůbec nechytá. Jasně, jsou tu Villeneuve, Spielberg nebo PTA. S výjimkou Duny se ale nikde nesešlápnul pedál k podlaze, takže se favorité museli rekrutovat úplně jinde.

Kde? Samozřejmě u méně zvučných jmen. To ale vůbec nevadí, hlavně že vzniko pár pecek, které po našem přehledu letošních oscarovek možná rychle doženete.

Belfast (CZ premiéra: 24. února 2022)

Hodnocení: Cival 6/10, KarelR 6/10, Mr. Hlad 6/10, Rimsy 7/10, Spooner 6/10

Na podzim Belfast platil za oscarového favorita, teď už je ale všechno jinak. Branaghovo nostalgické retro zapadlo mezi výraznější konkurencí, a co je ještě horší, nikoho z nás příliš neoslnilo. Čekali jsme feel good nádheru, dostali jsme jen milý průměr, který můžete s klidem ignorovat.

Drive My Car (CZ premiéra: 24. března 2022)

Hodnocení: imf 9/10, Rimsy 9/10

Imf a Rimsy hlasitě doporučují jednu z nejdiskutovanějších festivalovek poslední doby. Pochází z Japonska, má tři hodiny a... čím méně toho o ní víte, tím lépe. Drive My Car má každopádně být unikátním a pohlcujícím zážitkem, který je vypiplaný do takové míry, že si prý leckdo vpálí i druhou projekci. A protože vyhrává jednu cenu za druhou, na Oscarech možná nepůjde jen o nejlepší cizojazyčný film.

Duna (CZ premiéra: 21. října 2021)

Hodnocení: Cival 9/10, imf 10/10, KarelR 8/10, Mr. Hlad 6/10, Rimsy 8/10, Spooner 8/10, TedGeorge 10/10, dO_od 9/10

Jediná oscarovka, kterou viděla celá redakce, a všichni (kromě Hlada...) si ji moc užili. Duna samozřejmě posbírá sošky v technických kategoriích a tím to hasne, Warneři nicméně můžou být pyšní na to, kam až to dotáhla. Při pohledu na zbytek blockbusterového pole, kde se jedou hlavně superhrdinské pohádky, je každý sci-fi epos vítaným pokladem.

K zemi hleď! (CZ premiéra: 24. prosince 2021)

Hodnocení: Cival 8/10, imf 6/10, KarelR 8/10, Rimsy 7/10, Spooner 8/10, TedGeorge 7/10, dO_od 7/10

Adam McKay začíná být oscarovou stálicí. Od roku 2016 natočil tři kousavé satiry a všechny se probojovaly na Oscary, a i když mu zatím unikají nejcennější sošky (Sázka na nejistotu získala jen plešouna za scénář a Vice za masky), rozhodně je pořád vidět. Hvězdně obsazené K zemi hleď! samozřejmě dopadne podobně. McKayovi je ale teprve 53 let, tak to snad nevzdá a bude nás výborně bavit (a děsit) i nadále.

Král Richard: Zrození šampiónek (CZ premiéra: 25. listopadu 2021)

Hodnocení: Cival 6/10, imf 7/10, KarelR 7/10, Spooner 7/10, dO_od 8/10

Dočká se letos Will Smith vytouženého Oscara? Král Richard mu vynesl první Zlatý glóbus, a jelikož přejel Cumberbatche tam, je slušná šance, že se mu to povede i tady. Nikdo by se asi nezlobil, protože je Smith ve svojí novince vynikající, víc toho ale od Krále Richarda nečekejte. V dalších kategoriích je vyloženě do počtu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace