Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: MovieZone vs. Batman aneb který netopýří film je nejlepší?


ikona
KarelR
batmanchristopher nolantemny rytirthe batmantim burtonzack snyder
Od roku 1989 šlo do kin dvanáct filmů s Batmanem v hlavní roli. Tady je všechny máte očima redakce MovieZone. 

Do panteonu filmových Batmanů přibyl nový ochránce Gothamu v podání Roberta Pattinsona. Někomu jeho depresivní mladý hrdina sednul, někomu se zalíbil méně. O jeho úspěchu ale v tuhle chvíli není pochyb a všichni čekají, kdy někdo oficiálně potvrdí druhý díl.

V tom bychom se teoreticky mohli dočkat Mr. Freeze nebo Sovího tribunálu – Pattinson a režisér Matt Reeves je totiž nadšeně zmiňují v rozhovorech. Než si ale někdy rozebereme, jaká by mohla být Batmanova budoucnost, pojďme si pořádně probrat jeho minulost.

Ano, stejně jako u Spider-Mana si proběhneme všechny modernější filmy, ve kterých má Batman hlavní roli. Opět jsou seřazené podle průměrného hodnocení redaktorů MovieZone, a i když není těžké uhodnout první a poslední místo, uvnitř žebříčku vás možná čeká nejedno překvapení…

12) Batman a Robin

Průměrné hodnocení: 3/10 (KarelR: 4/10, Cival 3/10, Imf 3/10, Mr. Hlad 3/10, TedGeorge 3/10, Spooner 3/10, dO_od 2/10, Rimsy 3/10)

Dno téhle topky bylo od začátku dané. Batman a Robin platí za totální komiksové peklo, které málem zabilo celý žánr, jelikož z temného a stylového borce udělalo groteskní karikaturu. Jasně, Batman podobně fungoval ve slavném seriálu ze 60. let. O tři dekády později (a po dvou oslavovaných burtonovkách) ale bylo šaškování s Mr. Freezem a „Travičkou“ úplně mimo.

11) Liga spravedlnosti

Průměrné hodnocení: 4,1/10 (KarelR: 5/10, Cival 4/10, Imf 3/10, Mr. Hlad 4/10, TedGeorge 4/10, Spooner 4/10, dO_od 4/10, Rimsy 5/10)

Měla to být epická konkurence Avengers, výsledek ale patří mezi největší blockbusterové tragédie poslední dekády. Liga spravedlnosti je na stránkách komiksů věhlasným supertýmem, ve filmovém podání se však nepovedla tak zásadním způsobem, že vlastně pohřbila celý propojený vesmír od DC. Nebýt miliardového Aquamana, nejspíš by se u Warnerů houfně vyhazovalo. I takhle ale šlo o peklíčko, jemuž se vysmála nejen redakce MovieZone.

10) Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti

Průměrné hodnocení: 5,3/10 (KarelR: 7/10, Cival 5/10, Imf 5/10, Mr. Hlad 4/10, TedGeorge 4/10, Spooner 4/10, dO_od 9/10, Rimsy 4/10)

Přesně tak, duel Batmana se Supermanem byl v našich očích jen o něco lepší než Liga spravedlnosti. Zack Snyder většinu z nás přestal bavit někde kolem Třístovky a jeho supertemný střet komiksových ikon ho v podstatě vyhnal ze záře hollywoodských reflektorů. Místo věčné slávy přišlo zatracení, místo miliardových tržeb finanční zklamání a místo odrazového můstku k nářezové týmovce řada důvodů k jejímu totálnímu překopání. A zbytek je, jak se říká, bolestivá filmová historie.

9) Liga spravedlnosti Zacka Snydera

Průměrné hodnocení: 5,6/10 (KarelR: 7/10, Cival 6/10, Imf 5/10, Mr. Hlad 5/10, Spooner 6/10, dO_od 5/10, Rimsy 5/10)

Jak určitě víte, Liga spravedlnosti byla nemilosrdně přetočená a přestříhaná Jossem Whedonem. Když tedy Snyder dostal 70 milionů dolarů na to, aby na HBO Max ukázal svoji původní čtyřhodinovou verzi, měli jeho fanoušci ohromnou radost. Výsledek nakonec řadu z nich potěšil, my jsme ale jen uznale pokývali hlavou, že to je o úroveň lepší než hrozná kinoverze… a to bylo všechno. Jak ostatně dokazuje tenhle žebříček, v rámci batmanovských filmů je Liga spravedlnosti Zacka Snydera pořád podprůměr.

8) Batman navždy

Průměrné hodnocení: 6,3/10 (KarelR: 7/10, Cival 6/10, Imf 7/10, Mr. Hlad 5/10, TedGeorge 6/10, Spooner 6/10, dO_od 7/10, Rimsy 6/10)

Kdyby dekádu zpátky někdo tvrdil, že budeme duel Batmana se Supermanem a Ligu spravedlnosti hodnotit hůř než poloúlet Batman navždy, asi bychom se mu vysmáli. Sesbírání redakčních hodnocení ale vedlo přesně k tomuhle výsledku a ukázalo, že je kulhající blbina od Schumachera pořád lepší než Snyderovy hrátky na temnotu. Inu, sejmout Jima Carreyho v maximálně rozjetém módu holt není jednoduché!

7) LEGO Batman film

Průměrné hodnocení: 6,8/10 (KarelR: 7/10, Imf 6/10, Mr. Hlad 6/10, Spooner 7/10, dO_od 8/10)

Je to k smíchu, nebo spíš k pláči? Warneři nalili stamiliony dolarů do hraných filmů s Batmanem a Supermanem, jen aby jim (po kvalitativní stránce) vypálil rybník animák, kde Supermana dabuje Channing Tatum. LEGO Batman rozhodně není žádný zázrak, který by měl vstoupit do síně žánrové slávy. Jeho parodické pojetí ale šlape tak dobře, že kratičkou stopáž nejde prospat – a jelikož do něj studio nasypalo své nejslavnější padouchy, je to milá popkulturní zábava i pro diváky, kteří Batmana zrovna nemilují.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace