Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2021: Výsledky hlasování čtenářů


ikona
Mr. Hlad
2021bez domovadunajames bondnejlepší filmynejlepší traileryno time to diespider-manthe batman
Co vás vloni nejvíc nadchlo a u čeho jste si chtěli vydloubat oči? 

Loňský filmový rok už sice nebyla taková svízel jako ten předchozí, avšak Covidu jsme se pořád nezbavili a dalo se to pozorovat i na nabídce v kinech. Zkrátka to nebylo tak bohaté a zajímavé jako v předchozích letech, ale pár kousků, které stály za návštěvu kina, jsme vloni viděli. A nedostatek pecek v kinech se víceméně úspěšně pokoušela suplovat nabídka streamovacích služeb. Takže kdo tvrdí, že neměl na co koukat, tak kecá. Nebo nekoukal pořádně. V každém případě podle hlasování čtenářů to dopadlo takhle. 

1. Spider-Man: Bez domova
2. Duna
3. Poslední souboj
4. Není čas zemřít
5. Rozhněvaný muž
6.-8. Cesta za smířením
6.-8. Quo Vadis, Aida?
6.-8. Prase
9.-10. Nikdo
9.-10. K Zemi hleď!

Dalo se očekávat, že o první místo bude bojovat nová spider-manovská komiksovka a první výprava na Arrakis. A nakonec to vyhrál Spidey. Film, který i v pořád ještě covidové době dokázal uspět po celém světě a vydělat víc peněz, než by si nejspíš před jeho premiérou kdokoliv vsadil. Nostalgie, absolutní fanservis a taky zatraceně dobré řemeslo a parádní kampaň udělaly ze Spideyho blockbuster, jemuž se nešlo vyhnout. A fandové od něj dostali všechno, o čem snili. Duna zase nabídla povedenou adaptaci knihy, o níž se říkalo, že je nezfilmovatelná. A Denis Villeneuve z ní navíc udělal opulentní podívanou, které velké plátno jednoduše sluší. Poslední souboj se dostal na třetí místo. Ale vzhledem k tomu, jak málo lidí ho stihlo vidět, je i to sakra velký úspěch. A i tvůrci poslední bondovky a vítěz minulého čtenářského hlasování Guy Ritchie můžou mít radost, jak se jim v roce 2021 zadařilo. 

Nejlepší filmy roku 2021 podle redakce MovieZone

Venom 2: Carnage přichází
Thunder Force
Matrix: Resurrections
Spirála strachu: Saw pokračuje

o a teď jdeme na odpad. Tady je to vyrovnané, protože všechny tři filmy dostaly stejný počet hlasů. Dvojka Venoma ukázala, že u Sony sice dovedou natočit parádního Spider-Mana, ale pořád ještě to je s kvalitou jejich komiksovek dost na štíru. Pokus o restart hororové ságy Spirála strachu: Saw pokračuje sklízel víceméně všude jen výsměch, nebo nenávist a podobně to dopadlo i s Matrix: Resurrections, což byla sice do jisté míry zajímavá podívaná, ale dobrý film úplně ne. No a nevkusná srágora Thunder Force z Netflixu si snad ani komentář nezaslouží. Mimochodem vedle téhle čtveřice se objevila i Wonder Woman 1984, která ovšem měla premiéru už na konci předloňského roku, takže ji započítat nemůžeme. V loňském hlasování se však mezi nejhoršími snímky objevila a vzhledem k tomu, že letos to Gal Gadot zopakovala, asi zanechala hodně výrazný dojem. I když po tom asi úplně netoužila. 

1. Batman trailer 2
2. Spider-Man: Bez domova trailer
3.-4. Duna trailer 2
3.-4. Batman trailer 1
5.-6. Seveřan trailer
5.-6. Není čas zemřít final trailer
7.-10. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství teaser
7.-10. Kingsman: První mise necenzurovaný trailer
7.-10. The Unbearable Weight of Massive Talent trailer
7.-10. Poslední noc v Soho teaser

A jdeme na trailery, kde to ovládl ochránce Gothamu. Batman uměl udělat dobrý první dojem. A taky druhý, protože v žebříčku najdete hned dvě upoutávky na aktuální kinohit. Temnota, špína, drsná atmosféra, komiksovější styl a nová krev se zkrátka v upoutávkách líbily. Dost na to, aby Batman vybojoval první a třetí (respektive čtvrté) místo. Takhle se dělá kampaň! Ale i ten Spidey a Duna se vám líbili, u Sony věděli, jak svůj kinohit propagovat a Duna… ta prostě vypadá v upoutávkách krásně. Uspěl však i dsný Seveřan a nečekaně třeba i divný Nicolas Cage, který bude v The Unbearable Weight of Massive Talent hrát sám sebe. 

Nejlepší trailery roku 2021 podle redakce MovieZone

V létě ti řeknu, jak se mám
The Rookies
Venom 2: Carnage přichází
Šťastný Nový rok 2
Planet Dune

U nejhorších trailerů se to většina z vás pokusila ošulit obligátním „90% upoutávek na české filmy“, ovšem pár z vás se rozhodlo být konkrétní. A vítězství v téhle kategorii pro V létě ti řeknu, jak se mám, je bez debat zasloužené. Levný pokus parazitovat na Duně Planet Dune se nechytal, o bod méně měl i Šťastný Nový rok 2, nezaujal vás ani druhý Venom a čínská přeplácanost lákající na Millu Jovovich The Rookies taky úplně ne. Ale holt zlato zůstává doma. 

No a to je všechno. Filmový rok 2021 už máme definitivně za sebou a i když do konce toho aktuálního roku zbývá ještě pár měsíců, už se začínají rýsovat první kandidáti na nejlepší i nejhorší filmy i upoutávky. Filmový svět zkrátka jede dál a my můžeme jen doufat, že to letos bude stejně zajímavé jako vloni. A ideálně třeba ještě o kousek víc. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace