Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Šéf Sony se raduje z úspěchu Uncharted. Dvojky se nejspíš dočkáme


ikona
do_Od
Mark WahlbergNathan DrakepokračováníSonyTom HollandUncharted
V Sony bouchají šáňo, Uncharted je prý oficiálně hit a dočkáme se dvojky. 

Jak už jste se mohli dočíst v Civalově nebo Thomasově box office okénku, filmovému Uncharted se v kinech relativně daří. Už teď se jedná o čtvrtý nejúspěšnější videoherní film, což samo o sobě není kdovíjaká sláva, minimálně šéfovi Sony Tomu Rothmanovi to ale stačí k tomu, aby naoko bouchal šampaňské a první oficiální vlaštovku nově vzniklé filmové odnože PlayStation Productions označil za „hitovou franšízu“. Stačilo mu k tomu přitom více jak 100 milionů dolarů za první víkend a uživatelské hodnocení z Rotten Tomatoes nad 90 %.

Těžko pak říct, jak moc je jeho nadšení opravdové, a do jaké míry se snaží zmírnit zklamání z toho, že film podle milované herní série velkou část hardcore fandů spíše naštval, a potenciál Toma Hollanda na vlně megaúspěšného Spider-Mana se nepovedlo vytěžit znatelně víc. Rothaman rovněž zmiňuje, jak produkci zasáhla pandemie covidu, určitá výmluvnost z jeho strany je tak patrná. Tak či tak, dvojky se nejspíš dočkáme. Už jen proto, jakým způsobem raketově rostly tržby dalších Spider-Manů s Hollandem. Otázkou je tak pouze to, jak rychle se bude chtít Holland vrátit do role mladého Drakea, a kdo se pokračování ujme.

Za sebe říkám, že bych místo Fleischera viděl radši v podstatě kohokoli, na druhou stranu střídání u Venoma ukázalo, že to taky může být naprosto k ničemu. V tuto chvíli si tak nedělám ohledně tvůrčího týmu žádné naděje, co mě ale naopak mírně uklidňuje jsou potitulkové scény. Následující řádky obsahují mírné spoilery. V těch jsme se totiž dozvěděli, že za a) Nathanův bratr je po vzoru her stále naživu, a hlavně za b) že postavy budou mít přece jen o dost blíž herní předloze, viz. Wahlberg a jeho knír. Záporák Pilou Asbæk navíc odkazoval k první hře, a kdyby se tentokrát scénář dokázal držet blíže předlohám, mohlo by to sérii jenom pomoci. Tak či tak, Nathan Drake zjevně na filmovém plátně neřekl své poslední slovo a vzhledem k tomu, že jednička nedopadla nejhůř, lze na ledasčem stavět. Tak snad to v Sony tradičně nezprasí.

- - -

Vytáhni v hospodě: Cameo Nolana Northa, představitele herního Drakea, fanouškům ve filmu jistě neušlo. Herec o něm teď krátce promluvil s Vanity Fair a prozradil, že si svoji scénku moc užil, sám ostatně nechtěl mít ve filmu žádnou zásadnější roli, a kdyby se z něj v budoucnu stal takový Stan Lee Uncharted filmů, byl by naprosto spokojen.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (4)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace