Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Bambitka a Uncharted dál válcují kina, boduje i český romantický průplach


ikona
Thomas
kinomaniakspider-mantajemství staré bambitky 2tržbyunchartedv létě ti řeknu jak se mám
Pohádky vládnou. 

Tomáš Vyskočil alias Thomas z webu Kinomaniak je odborník na tržby domácích filmů. A každé pondělí vám o nich bude psát na MovieZone.

Rychlé oživení českých kin pokračuje a druhý víkend po sobě se točila návštěvnost filmů z TOP 20 okolo čtvrt miliónů diváků. Žádná velká novinka ale nedorazila, a tak vedení udržela dvojice novinek z minulého víkendu. Na první pozici je stále Tajemství staré bambitky 2, které po famózním otvíráku pouze mírně polevuje a přidává dalších 64 tisíc diváků. Za pouhých 11 dní od premiéry míří ke hranici 200 tisíc diváků, která padne každou hodinou. Ne, Anděl páně 2 se o svůj trůn nejúspěšnější pohádky s 1,2 milionem diváků bát nemusí, ale půl miliónů padne pro Bambitku určitě a pak už jsou stupně medailistů (Tři bratři, Nesmrtelná teta) na dostřel. Doslova.

Radost může mít i Tom Holland, který s Uncharted tržebně překvapil už minulý víkend a teď mu dodaly sebevědomí i premiérové výsledky z USA. Dalších 42 tisíc diváků u nás znamená v součtu 112 tisíc a s tímhle tempem by se klidně mohl Uncharted na konci roku udržet v tabulce TOP 10 filmů roku, kam v normálních letech míří tituly se čtvrt milionem diváků. A podobně jako v USA i jeho druhý film Spider-Man: Bez domova se stále drží na špici. Místo toho aby šli Peter Parker a Nathan Drake proti sobě, tak si pomáhají. Spider-Man má aktuálně u nás 626 tisíc diváků a hranice 700 tisíc při tomto neutuchajícím tempu není nereálná. Po dvou měsících v kinech má Spider-Man lepší výkon než mnohem mladší novinky.

Mezi filmy Toma Hollanda se o víkendu vecpala novinka Marty Ferencové s názvem V létě ti řeknu, jak se mám. Českým internetem se sice prohnala upřímná omluva jednoho z kinařů, že už tento příšerný film znovu v nabídce nebude, ale i tak přišlo za první víkend 32 tisíc diváků. Z filmografie režisérky Ferencové je to nejslabší start, ale hádat celkový úspěch je zatím ošemetné. Její předchozí filmy spojují veskrze negativní recenze a divácký zájem kolísá od trojnásobku (Příliš osobní známost) až po osminásobek (Všechno nebo nic) úvodního víkendu. Bude tedy záležet na nadcházejících českých novinkách, zda ji vyzvou na souboj a dorazí na něj připraveni. Taková Mimořádná událost by mohla vyprávět. Sice vypadala jako favorit, ale třetí víkend od premiéry má pouze páté místo a celkově necelých 70 tisíc diváků.

Na šesté příčce najdete Smrt na Nilu, dobová kriminálka zaujala druhý víkend od premiéry jen 9 tisíc diváků a pomalu se propadá do spodní části žebříčku. Vražda v Orient Expresu přilákala před čtyřmi lety 180 tisíc diváků, tady to bude sotva třetina. Ještě hůře dopadla romantika Vem si mě, po premiérovém víkendu padla o 62 % a s čísly okolo 15 tisíc může vyhlásit konec snažení. Zpečetěn je také osud Moonfallu (18. místo a 17 tisíc diváků celkem), který už je na cestě z TOP 20. Naopak stále posiluje Encanto, nárůst 44% a přes 73 tisíc diváků. Že by se konečně zúročila tiktoková mánie s písničkou “We don’t talk about Bruno” také u českých dětí?

Kompletní žebříček domácích tržeb zde.

V polovině žebříčku najdeme zbylé dvě větší novinky týdne. Haftaňan a tři mušteriéři ctí tradici béčkových animáků a oproti silné konkurenci (CliffordZpívej 2) má zhruba dva víkendy na to, aby uhrál alespoň 20 tisíc diváků. Komedie Super-Blb jich přilákala necelých 6 tisíc a TOP 20 bude opouštět ještě s nižším skóre. Obě novinky mají šanci se předvést ještě následující víkend, kdy do kin dorazí pouze náročnější bijáky typu Belfast. A nebo všem vytře zrak rodinná komedie Pes?

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace