Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Komiksové filmy roku 2022: Co všechno vytasí Marvel, DC a Sylvester Stallone?


ikona
KarelR
batmandc comicsdoctor strangemarvelspider-manthor
Batgirl, Supergirl, Catwoman, Ironheart, Cyclone, America Chavez, dívčí verze Thora... komiksová nabídka roku 2022 je v podstatě velmi nenápadnou dámskou jízdou. Co všechno nás letos čeká? 

Na internetu můžou padnout tisíce nadávek na to, jak už se v Hollywoodu točí jen filmy o superhrdinech, ale pravdu to nezabije – i letos budou nejnavštěvovanějšími filmy ty o superhrdinech. Největší balík samozřejmě vydělají sequely známých sérií a další reboot pana netopýra, dojde nicméně i na animáky nebo spin-offy. Na co se tedy letos bude nadávat ("Uf, něco novýho by nebylo?!"), jen aby záhy přišel automatický úspěch? Tady máte všech dvanáct letošních superhrdinských novinek.

Samaritan
EN premiéra: 26. srpna 2022

Sylvester Stallone má za sebou štaci u Marvelu (Stakar Ogord ze Strážců Galaxie 2) i u DC (King Shark v Sebevražedném oddílu), a navíc si pochopitelně zahrál Soudce Dredda. Stále však s komiksovými filmy není hotový, jelikož letos vtrhne do kin jako tajemný Samaritan. Příběh superhrdiny, jenž se po epické bitvě na dvacet let ztratil a teď bude muset zpátky do akce, vychází ze série od Mythos Comics. Rozpočet i očekávané výdělky jsou tak o pár levelů jinde než u konkurence, Julius Avery (Overlord: Nacistické zombie) má ale díky tomu šanci natočit mnohem temnější a drsnější film než jeho kolegové. Snad jí pořádně využije.

Spider-Man: Across the Spider-Verse - Part One
CZ premiéra: 27. října 2022

Paralelní světy řadí hned dva redaktoři MovieZone mezi nejlepší filmy uplynulé dekády, takže bude o recenzi jejich pokračování asi slušná rvačka. Milese Moralese v něm čeká přeskakování mezi různými realitami, jež mají mít odlišné vizuální podání. Rozhodně se tak blíží další úchvatná podívaná, která však bude muset hodně zabojovat, aby dotáhla veškeré kvality prvního dílu.

The Flash
CZ premiéra: 3. listopadu 2022

Warneři v říjnu 2014 oznámili, že půjde Flashova sólovka do kin v březnu 2018 – po výměně zhruba milionu režisérů se jí však dočkáme až letos v listopadu. Špatnou zprávou je, že v ní bude čím dál tím podivnější Ezra Miller, jenž má krotit mnohovesmírový bordel s pomocí dalších Ezrů Millerů (a nové Supergirl). Dobré zprávy nicméně lehce převažují, jelikož se sem přijde rozloučit Batfleck, zastaví se Zod s Faorou (ano, vrací se Michael Shannon a Antje Traue z Muže z oceli) a především dojde na comeback legendárního Batmana v podání Michaela Keatona. První upoutávka vnadí i na klasický Batmobil, takže... pokusme se toho Ezru nějak skousnout!

Black Panther 2
CZ premiéra: 10. listopadu 2022

Zákulisní problémy dvojky Black Panthera by už v tuhle chvíli vydaly na knihu. Kvůli smrti Chadwicka Bosemana se celý film musel přepsat tak, aby ho táhla T´Challova sestra Shuri, její představitelka Leticia Wright ale spadla do řady covidových problémů a ještě se zvládla zranit na place. Natáčení se tak neplánovaně přerušilo, a jakmile se obnovilo, muselo se kvůli nakaženým na place přerušit znovu. Dámská týmovka Shuri, Nakii, Okoye a Riri Williams (aka Iron Manovy nástupkyně Ironheart) je tak pro Marvel slušným bolehlavem, kolem něhož je oficiálně podezřelé ticho. Bude z toho i tentokrát miliarda, hm?

Aquaman and the Lost Kingdom
CZ premiéra: 15. prosince 2022

První Aquaman byl tak velkolepou podívanou, že si v podstatě nejde představit, jak by dvojka mohla být větší. James Wan se ale přece jen pokusí jedničku překonat, a to výletem do Ztraceného království, kde nás čeká... zatím nevíme co. Aquaman 2 má každopádně jít do kin ve stejný den jako Avatar 2, takže pokud někdo neuhne, připravte se na monstrózní duel podmořských dobrodružství, na nichž bude vidět strašlivé množství utracených peněz.

Batgirl
CZ premiéra: někdy v roce 2022 na HBO Max

Pokud se v Česku letos opravdu zapne HBO Max (jakože by na 99,9 % mělo), budeme se i my moct vrátit do Snyderova Gothamu. Tedy...asi? Sólovka Batgirl pokračuje v klasické DCEU kontinuitě, kde je komisařem Gordonem J. K. Simmons. Zároveň však vytasí Batmana s tváří Michaela Keatona, jenž bude mladou superhrdinku koučovat (ve stylu Batman Beyond?), takže to zatím je podobný mišmaš jako u Morbia. Všechno se zřejmě vysvětlí ve Flashovi, nicméně pokud hledáte velký důvod, proč se těšit, je jím režisérské duo Adil El Arbi a Bilall Fallah. Tihle pánové mají na svědomí trojku Mizerů, takže je slušná šance, že tuhle outsiderskou streamovací komiksovku promění... alespoň ve fajnovou žánrovku?

Na které z letošních komiksových filmů se těšíte? A kterým se naopak velkým obloukem vyhnete? Pořádně se rozepište v diskuzi!

Pokud vás místo komiksových filmů zajímají spíš klasičtější akčňáky, ty vyhlížíme ve videu:

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace