Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Komiksové filmy roku 2022: Co všechno vytasí Marvel, DC a Sylvester Stallone?


ikona
KarelR
batmandc comicsdoctor strangemarvelspider-manthor
Batgirl, Supergirl, Catwoman, Ironheart, Cyclone, America Chavez, dívčí verze Thora... komiksová nabídka roku 2022 je v podstatě velmi nenápadnou dámskou jízdou. Co všechno nás letos čeká? 

Na internetu můžou padnout tisíce nadávek na to, jak už se v Hollywoodu točí jen filmy o superhrdinech, ale pravdu to nezabije – i letos budou nejnavštěvovanějšími filmy ty o superhrdinech. Největší balík samozřejmě vydělají sequely známých sérií a další reboot pana netopýra, dojde nicméně i na animáky nebo spin-offy. Na co se tedy letos bude nadávat ("Uf, něco novýho by nebylo?!"), jen aby záhy přišel automatický úspěch? Tady máte všech dvanáct letošních superhrdinských novinek.

The Batman
CZ premiéra: 3. března 2022

Kdyby mi dekádu zpátky někdo řekl, že bude Batman s Robertem Pattinsonem, asi bych se šel rovnou zabít. Po Ztraceném městě Z, Dobrých časech, Majáku, Králi nebo Tenetu je ale situace dost jiná a blíží se jeden z nejočekávanějších film roku. Matt Reeves jde v podstatě fincherovskou cestou a pokouší se být ještě civilnější než Nolan – což má vést ke tříhodinové detektivce, v níž Riddler pojede v módu Zodiac, a zatím to celé vypadá parádně. Snad epická stopáž ve finále nebude přítěží.

Morbius
CZ premiéra: 31. března 2022

Na zcela opačné straně zájmu než nový Batman se nachází Morbius. Pánové ze Sony tuhle upíří komiksovku neustále odsouvají, a vzhledem k tomu, že odehrává v paralelním vesmíru s Venomem, ale zároveň je v ní Vulture ze Spider-Mana, je to celé hrozný guláš. Jenže víte co? V jádru jde o levný superhrdinský horor, takže nebude překvapením, když se Morbius v klidu zaplatí a vykročí se ke dvojce.

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
CZ premiéra: 5. května 2022

První velká marvelovka letošního roku by se měla automaticky svézt na úspěchu Spider-Mana. V tom Feigeho parta chytře boostnula Strangeův profil a nyní láká na další hrátky v mnohovesmíru – tentokrát i se Scarlet Witch, jíž výrazně upgradeoval seriál WandaVision, a také s debutující Americou Chavez. Čistě příběhově to možná jako zásadní pecka nezní. Za kamerou ale sedí Sam Raimi a na konci roku se vydatně dotáčela camea, takže počítejte s tím, že má Strange v rukávu nespočet trumfů. Jeho zlá verze v úloze padoucha je jen začátek!

DC Liga supermazlíčků
CZ premiéra: 19. května

Asi se stejně jako já chytáte za hlavu, co jsme komu udělali, že fasujeme animák se Supermanovým psem. Ono to ale z finančního hlediska dává perfektní smysl – hlavně když člověk zjistí, že hrdinného Krypta dabuje Rock, jemuž bude znovu sekundovat Kevin Hart. DC zkrátka obšlehlo Tajný život mazlíčků a hodlá vydělat stamiliony i přes to, že film svěřilo jednomu ze šesti scenáristů animáku LEGO Ninjago. Tady je holt důležité jen to, že... že... tam budou roztomilá zvířátka, co se roztomile snaží o humor!

Thor: Love and Thunder
CZ premiéra: 7. července 2022

Thorovská trilogie je unikátním příkladem toho, jak se může v rámci tří blockbusterů kompletně změnit styl filmu. V Ragnaroku si ale všechno (alespoň pro většinu diváků) konečně sedlo na správné místo, takže u kormidla poprvé zůstává stejný režisér. Čtyřka Thora bude dalším velkolepou superhrdinskou komedií, v níž se Taika Waititi nebojácně utrhne ze řetězu. Teoreticky by však mohlo být lépe než minule, jelikož Natalie Portman (Jane Foster dostane Thorovo kladivo a moc) a Christian Bale (hlavní padouch Gorr the God Butcher) nepatří mezi herce, kteří si vybírají další projekt čistě podle výplaty.

Black Adam
CZ premiéra: 28. července 2022)

Jaume Collet-Serra si postavil kariéru na neesonovkách (Neznámý, NON-STOP, Noční běžec, Cizinec ve vlaku), pak si ho ale všimnul Rock, jenž ho uvrtal do Expedice: Džungle. Pokud jste u ní na rozdíl ode mě netrpěli, třeba vám vyhlídka superhrdinského filmu od téhle dvojky přijde super. V opačném případě vítejte na pokraji noční můry, v níž se Rock pokusí vzkřísit drsného komiksového antihrdinu, jemuž budou sekundovat Atom Smasher, Hawkman, Cyclone a Doctor Fate. Neznáte? Nejste sami. Doctor Fate nicméně dostal tvář Pierce Brosnana, takže je tu alespoň jedna věc, na kterou se dá těšit.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace