Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Dočkáme se dalšího Matrixu?

příspěvky 1 - 20 Napsat příspěvek
Není to perfektní film, já se k tomu postavil taky skepticky, když jsem odcházel z kina,  pak to pustil 2-3x doma.... pokud bych to měl brát jako samostatný nový film odkazující na minulou trilogii, tak se mi to líbí...baví mě moc chemie mezi Neem a Trinity, daleko víc než v původní trilogii......po vizuální stránce to místama  vypadá nádherně, z některých záběrů bys mohl udělat printscreen a následně plakát. Baví mě i ty pestrý barvy a nový posily. Rušička jediná je za mě  akce a Merovingian.......smekám před Jonathanem Groffem....  ctil Hugo Weavinga a byl ním posedlí tak, že z youtube nakoukal kompilaci jak opakuje ,, MR. Andeeersooon!!! 8):D
814752
Není to perfektní film, já se k tomu postavil taky skepticky, když jsem odcházel z kina,  pak to pustil 2-3x doma.... pokud bych to měl brát jako samostatný nový film odkazující na minulou trilogii, tak se mi to líbí...baví mě moc chemie mezi Neem a Trinity, daleko víc než v původní trilogii......po vizuální stránce to místama  vypadá nádherně, z některých záběrů bys mohl udělat printscreen a následně plakát. Baví mě i ty pestrý barvy a nový posily. Rušička jediná je za mě  akce a Merovingian.......smekám před Jonathanem Groffem....  ctil Hugo Weavinga a byl ním posedlí tak, že z youtube nakoukal kompilaci jak opakuje ,, MR. Andeeersooon!!! *8)**:D*
1 -1
reagovat
Teď mě napadlo něco ve stylu Ulice Cloverfield 10, kdy 90 % filmu ani nevíme, že se příběh odehrává v Matrixu a vyjde to najevo až na samotném konci, kdy se postava probudí třeba uprostřed oné války se stroji.

Nicméně jak Polux a před ním Cival napsali, námětů existuje miliarda a fakt to nemusí všechno být jen o Neovi. HAL má buď extrémně malou fantazii, nebo si nechce připustit, že tohle pokračování zkrátka nebylo úplně nejšťastnější.
814350
Teď mě napadlo něco ve stylu Ulice Cloverfield 10, kdy 90 % filmu ani nevíme, že se příběh odehrává v Matrixu a vyjde to najevo až na samotném konci, kdy se postava probudí třeba uprostřed oné války se stroji. Nicméně jak Polux a před ním Cival napsali, námětů existuje miliarda a fakt to nemusí všechno být jen o Neovi. HAL má buď extrémně malou fantazii, nebo si nechce připustit, že tohle pokračování zkrátka nebylo úplně nejšťastnější.
6 -1
reagovat
Hardcore military sci-fi o válce se stroji (klidně i bez toho, aby v příběhu vůbec figuroval Matrix); superhrdinská "komiksovka" v nějakém devbuildu Matrixu, kde jsou schopnosti Nea (a.k.a. devtools:D) k dispozici všem; tematické a historické verze Matrixu zasazené do jiného místa a času typu Westworld nebo Assassin´s Creed; horor v zabuggovaném Matrixu s příšerami, vzniklými z glitchů; víceúrovňová verze Matrixu typu Inception; multiverze Matrixu s různými verzemi těch samých postav (a.k.a současná trendy vlna typu Into The Spider-verse a No Way Home); film noir detektivka o vyšetřování vražd, které páchá někdo se schopnostmi Nea; akčňák o agentovi, který prohlédne a vzepře se systému typu Equilibrium; heist movie s time-loopem, způsobeným nějakým glitchem v Matrixu; atd. a to jsou všechno jen ty nejvíce obvious náměty, které napadnou snad kohokoliv. 

Už holodeckové (simulátorové) epizody Star Treku hezky ukázaly, že možnosti co a jak v univerzu, ve kterém existuje "realita" a "simulace", vyprávět jsou téměř nekonečné. Jestli má nějaká ip fakt rozsáhlé pole působnosti, tak Matrix je rozhodně jedna z nich. Takže doufám, že čtyřka nebyla definitivní labutí písní a v budoucnu se ještě něčeho z tohohle světa dočkáme (a ideálně bez toho, aby šlo opět jen o variace na trilogii).
814349
Hardcore military sci-fi o válce se stroji (klidně i bez toho, aby v příběhu vůbec figuroval Matrix); superhrdinská "komiksovka" v nějakém devbuildu Matrixu, kde jsou schopnosti Nea (a.k.a. devtools*:D*) k dispozici všem; tematické a historické verze Matrixu zasazené do jiného místa a času typu Westworld nebo Assassin´s Creed; horor v zabuggovaném Matrixu s příšerami, vzniklými z glitchů; víceúrovňová verze Matrixu typu Inception; multiverze Matrixu s různými verzemi těch samých postav (a.k.a současná trendy vlna typu Into The Spider-verse a No Way Home); film noir detektivka o vyšetřování vražd, které páchá někdo se schopnostmi Nea; akčňák o agentovi, který prohlédne a vzepře se systému typu Equilibrium; heist movie s time-loopem, způsobeným nějakým glitchem v Matrixu; atd. a to jsou všechno jen ty nejvíce obvious náměty, které napadnou snad kohokoliv.  Už holodeckové (simulátorové) epizody Star Treku hezky ukázaly, že možnosti co a jak v univerzu, ve kterém existuje "realita" a "simulace", vyprávět jsou téměř nekonečné. Jestli má nějaká ip fakt rozsáhlé pole působnosti, tak Matrix je rozhodně jedna z nich. Takže doufám, že čtyřka nebyla definitivní labutí písní a v budoucnu se ještě něčeho z tohohle světa dočkáme (a ideálně bez toho, aby šlo opět jen o variace na trilogii).
5 -1
reagovat
reaguje na: Vault_13
"Zatím" to nedokázal. Teprve se začal probouzet. Uznávám, že to není pro každého. Chce to trochu otevřít mysl a pak jsou hranice Matrixu bezbřehé.
Ono celkově je to s popisem Matrixu trochu vágní. Divák/Neo dozvídá o fungování Matrixu od Morphea a bere to jako fakt. Morpheus se zase dozvídá informace od Vědmy a bere to jako fakt. Pravda je ale jinde... všichni všem lžou 8):D
814346
"Zatím" to nedokázal. Teprve se začal probouzet. Uznávám, že to není pro každého. Chce to trochu otevřít mysl a pak jsou hranice Matrixu bezbřehé. Ono celkově je to s popisem Matrixu trochu vágní. Divák/Neo dozvídá o fungování Matrixu od Morphea a bere to jako fakt. Morpheus se zase dozvídá informace od Vědmy a bere to jako fakt. Pravda je ale jinde... všichni všem lžou *8)**:D*
814344
3 0
reagovat
reaguje na: Ad_Earwig
Matrix v Matrixu, to by bylo trošku líné. Neo v realitě nedokáže lítat nebo deformovat prostor, nedokáže manipulovat s lidmi, objekty, nedokáže nahodit znovu motory lodi, když byla poškozená těmi nanobotími sračkovými mraky.

Co dokáže je to, že se umí bezdrátově hacknout na systémy ovládající sentinely, dokáže odbouchnout ty bomby při obraně města strojů, dle jeho slov je dokáže "cítit". Po ztrátě zraku je dokáže vnímat vnitřně. Ale pouze stroje nebo objekty připojené k Matrixu. Umírající Trinity vidět nedokáže, tu musí najít po hlase a po hmatu.

Proč to dokáže? Jako každý člověk "narozený" v líhních je kyberneticky upravený pro připojení do Matrixu, ale to by samo o sobě nestačilo. Má navíc unikátní část kódu, která jej činí anomálním, jedinečným, vyvoleným. A hlavně se mu tyto schopnosti zpřístupní po setkání s Architektem (setkal se se Zdrojem). Všechny předchozí verze vyvoleného si vybraly záchranu Matrixu a znovuvybudování Zionu, on, kvůli lásce k Trinity, zvolil jinou cestu, zachrání Trinity a pak se sám obětuje, aby byl Zion (a Matrix za podmínky míru) zachráněn.
814344
Matrix v Matrixu, to by bylo trošku líné. Neo v realitě nedokáže lítat nebo deformovat prostor, nedokáže manipulovat s lidmi, objekty, nedokáže nahodit znovu motory lodi, když byla poškozená těmi nanobotími sračkovými mraky. Co dokáže je to, že se umí bezdrátově hacknout na systémy ovládající sentinely, dokáže odbouchnout ty bomby při obraně města strojů, dle jeho slov je dokáže "cítit". Po ztrátě zraku je dokáže vnímat vnitřně. Ale pouze stroje nebo objekty připojené k Matrixu. Umírající Trinity vidět nedokáže, tu musí najít po hlase a po hmatu. Proč to dokáže? Jako každý člověk "narozený" v líhních je kyberneticky upravený pro připojení do Matrixu, ale to by samo o sobě nestačilo. Má navíc unikátní část kódu, která jej činí anomálním, jedinečným, vyvoleným. A hlavně se mu tyto schopnosti zpřístupní po setkání s Architektem (setkal se se Zdrojem). Všechny předchozí verze vyvoleného si vybraly záchranu Matrixu a znovuvybudování Zionu, on, kvůli lásce k Trinity, zvolil jinou cestu, zachrání Trinity a pak se sám obětuje, aby byl Zion (a Matrix za podmínky míru) zachráněn.
814338
1 -1
reagují: Ad_Earwig
reagovat
reaguje na: Barv666
On už konec Reloaded k tomu trochu směřoval. když má Neo podobné schopnosti jako v Matrixu i v "realitě", tak se to přímo nabízí. Samozřejmě pro stroje by to bylo mnohem jednoduší, páč lidi se budou bouřit pořád. Tak ať se klidně bouří v Matrixu jen o úroveň výš. Obě strany budou vlastně spokojený :D
No a pak už se fantazie rozrůstá nejen do hloubky (více úrovní Matrixu nad sebou ala Inception) ale i do šířky (další Matrixy, kde každý má svůj barevný filtr...).  
814338
On už konec Reloaded k tomu trochu směřoval. když má Neo podobné schopnosti jako v Matrixu i v "realitě", tak se to přímo nabízí. Samozřejmě pro stroje by to bylo mnohem jednoduší, páč lidi se budou bouřit pořád. Tak ať se klidně bouří v Matrixu jen o úroveň výš. Obě strany budou vlastně spokojený *:D* No a pak už se fantazie rozrůstá nejen do hloubky (více úrovní Matrixu nad sebou ala Inception) ale i do šířky (další Matrixy, kde každý má svůj barevný filtr...).  
814287
2 0
reagují: Vault_13
reagovat
Ta protistrana rogue robotů je IMO shitty nápad, stejně jako First Order. Tak nějak jsem chtěl vidět, jak lidi v realitě a stroje pracujou společně na vyčistění oblohy a terraformingu, v důsledku poklesu výroby energie/zvýšení produkce jídla. Odpojení od Matrixu je dobrovolný, ale je dlouhá čekací lhůta, funguje loterie. Bad Guys můžou bejt klidně lidi, který díky hoaxům nevěřej, že je Matrix simulace a za simulaci považujou realitu + odpojený lidi, který sere "realita". Ve skupině odpíračů je další verze Nea, která neví nic o předchozích iteracích. Matrix 7.0 je bez vědmy a architekta, obsluhujou ho debug a antivirový programy. MacGuffin  je verze starýho kódu, která odemkne "něco", co pomůže good guys. Nachází se v předchozích verzích Matrixu, který jsou uložený offline u Source. Navštívíme Paradise Matrix, Nightmare Matrix, Glitch Matrix atd. U Source najdou "zálohu" One Nea, kterou stroje udělaly na konci třetího dílu. Přehrajou jí do novýho Nea, kterej změní stranu a začne hledat Trinity. Nakonec se ukáže, že její záloha nebyla vytvořená a nová verze si nic nepamatuje, takže si Neo najde novou buchtu, ideálně Transgender friendly. Udělat dobrý charaktery, vložit sociální komentář, promíchat to s cool akcí  (glitche, cheaty, upgrady, downgrady, blabla). Tohle by mi stačilo ke štěstí. Simulace simulace uvnitř simulace byla už v Rick&Morty, takže asi ne-e.
814293
Ta protistrana rogue robotů je IMO shitty nápad, stejně jako First Order. Tak nějak jsem chtěl vidět, jak lidi v realitě a stroje pracujou společně na vyčistění oblohy a terraformingu, v důsledku poklesu výroby energie/zvýšení produkce jídla. Odpojení od Matrixu je dobrovolný, ale je dlouhá čekací lhůta, funguje loterie. Bad Guys můžou bejt klidně lidi, který díky hoaxům nevěřej, že je Matrix simulace a za simulaci považujou realitu + odpojený lidi, který sere "realita". Ve skupině odpíračů je další verze Nea, která neví nic o předchozích iteracích. Matrix 7.0 je bez vědmy a architekta, obsluhujou ho debug a antivirový programy. MacGuffin  je verze starýho kódu, která odemkne "něco", co pomůže good guys. Nachází se v předchozích verzích Matrixu, který jsou uložený offline u Source. Navštívíme Paradise Matrix, Nightmare Matrix, Glitch Matrix atd. U Source najdou "zálohu" One Nea, kterou stroje udělaly na konci třetího dílu. Přehrajou jí do novýho Nea, kterej změní stranu a začne hledat Trinity. Nakonec se ukáže, že její záloha nebyla vytvořená a nová verze si nic nepamatuje, takže si Neo najde novou buchtu, ideálně Transgender friendly. Udělat dobrý charaktery, vložit sociální komentář, promíchat to s cool akcí  (glitche, cheaty, upgrady, downgrady, blabla). Tohle by mi stačilo ke štěstí. Simulace simulace uvnitř simulace byla už v Rick&Morty, takže asi ne-e.
4 -1
reagovat
 V každém díle jsem doufal, že realita s absurdními lidmi-bateriemi se ukáže být také matrixem, že matrix neni jeden, že nikdo doopravdy neví co je opravdu realita...
814287
 V každém díle jsem doufal, že realita s absurdními lidmi-bateriemi se ukáže být také matrixem, že matrix neni jeden, že nikdo doopravdy neví co je opravdu realita...
5 -2
reagují: Ad_Earwig
reagovat
Klidně, Resurrections byl pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků roku a obdobně svěží závan kvality na plátně bych si rád kdykoliv znovu zopakoval, i motivy a možnosti vývoje a evolučního metamodernistického posunu byly v díle zakotveny a do budoucna pevně nastaveny, bohužel se obávám, že pro takovouto podívanou a zatím obecně nedefinovanou metahříčku neexistuje dostatečně početné a spokojené publikum, aby dílo bylo rentabilní a úspěšně se zkapitalizovalo. Což je prostě škoda, tudíž hádám, že se dalšího Matrixu buď nedočkáme, anebo se ho nedočkáme v takové podobě, v jaké si ho evidentně uspokojená menšina přeje nejvíce.
814283
Klidně, Resurrections byl pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků roku a obdobně svěží závan kvality na plátně bych si rád kdykoliv znovu zopakoval, i motivy a možnosti vývoje a evolučního metamodernistického posunu byly v díle zakotveny a do budoucna pevně nastaveny, bohužel se obávám, že pro takovouto podívanou a zatím obecně nedefinovanou metahříčku neexistuje dostatečně početné a spokojené publikum, aby dílo bylo rentabilní a úspěšně se zkapitalizovalo. Což je prostě škoda, tudíž hádám, že se dalšího Matrixu buď nedočkáme, anebo se ho nedočkáme v takové podobě, v jaké si ho evidentně uspokojená menšina přeje nejvíce.
3 -3
reagovat
V článcích se nám rozmohl takový nešvar, časté používání slovíčka meta :D:D:D:D:D
814280
V článcích se nám rozmohl takový nešvar, časté používání slovíčka meta *:D**:D**:D**:D**:D*
5 -2
reagovat
Hmm, zajímavé. Já do teď žil v přesvědčení, že Matrix těch 100 let nebo kolik uplynulo od jeho vzniku do narození Nea (plus samozřejmě dalších asi 30 let nebo kolik od jeho narození do okamžiku, kdy se stal/uvědomil si, že je "vyvoleným") fungoval celkem v pohodě:) a kdyby Wachowski bros. tehdy šli ještě více naproti alegorii na Ježíše a jeho vzkříšení, tak to klidně mohli ve scénáři změnit rovnou na 2000 let, během kterých Matrix prosperoval a vzkvétal a šlo by v jeho rámci odvyprávět úplně cokoliv od sci-fi, přes fantasy a horor až po komedii, aniž by tam figuroval kdokoliv z castingu trilogie nebo se tam řešil motiv "vyvoleného". A totéž v podstatě v případě settingu po konci trilogie (po kterém Matrix nadále vesele fungoval:)). Tak asi ne, no.
814279
Hmm, zajímavé. Já do teď žil v přesvědčení, že Matrix těch 100 let nebo kolik uplynulo od jeho vzniku do narození Nea (plus samozřejmě dalších asi 30 let nebo kolik od jeho narození do okamžiku, kdy se stal/uvědomil si, že je "vyvoleným") fungoval celkem v pohodě*:)* a kdyby Wachowski bros. tehdy šli ještě více naproti alegorii na Ježíše a jeho vzkříšení, tak to klidně mohli ve scénáři změnit rovnou na 2000 let, během kterých Matrix prosperoval a vzkvétal a šlo by v jeho rámci odvyprávět úplně cokoliv od sci-fi, přes fantasy a horor až po komedii, aniž by tam figuroval kdokoliv z castingu trilogie nebo se tam řešil motiv "vyvoleného". A totéž v podstatě v případě settingu po konci trilogie (po kterém Matrix nadále vesele fungoval*:)*). Tak asi ne, no.
1 -2
reagovat
To, že nikdo jako argument pro další díly/spinoffy/whatever nevytahl předchozí verze matrixů, kde figurovali vlkodlaci, upíři a další nadpřirozený mrdky je ostuda. Ale i tak by to byla jen záminka pro cool akci a s nějákejma myšlenkama už by to bylo těžší. Vono se hlavně blbě přiznává, že první Matrix je hlavně bramboračka z hlav dvou kluků, který byly okouzlený nastupující technologí, anime, asijskou knematografií,  filosofii a zmatený z toho, co se jim houpe mezi nohama (a tohle je tam fakt kurva silný tema). A od devadesátek se svět hnul, do stejný řeky 2x nevstoupíš a základy Matrixu nejsou tak pevný a universalní, aby se na nich dalo bez problému stavět i teď.
814275
To, že nikdo jako argument pro další díly/spinoffy/whatever nevytahl předchozí verze matrixů, kde figurovali vlkodlaci, upíři a další nadpřirozený mrdky je ostuda. Ale i tak by to byla jen záminka pro cool akci a s nějákejma myšlenkama už by to bylo těžší. Vono se hlavně blbě přiznává, že první Matrix je hlavně bramboračka z hlav dvou kluků, který byly okouzlený nastupující technologí, anime, asijskou knematografií,  filosofii a zmatený z toho, co se jim houpe mezi nohama (a tohle je tam fakt kurva silný tema). A od devadesátek se svět hnul, do stejný řeky 2x nevstoupíš a základy Matrixu nejsou tak pevný a universalní, aby se na nich dalo bez problému stavět i teď.
4 -4
reagovat
reaguje na: HAL
To akože vážne? Ty si myslíš, že by sa nedal vydolovať perfektný príbeh okrem Nea? :D Ty si humorista. Veď už prequel k Matrixu môže byť veľmi zaujímavý ak by sa dobre uchopil. Animatrix to dokázal. Prečo by to nešlo spraviť aj inak, než aby v tom videli Terminátora? Btw. nedostal som to ešte ani tam.

Ako Cival píše, naozaj máš malú fantáziu. Už štvrtý diel priniesol zaujímavé linky. Ako bolo naozaj zničenie Sionu a vzbura strojov proti strojom. Takže je to naozaj len o tom, že ty nemáš predstavivosť.
814273
To akože vážne? Ty si myslíš, že by sa nedal vydolovať perfektný príbeh okrem Nea? :D Ty si humorista. Veď už prequel k Matrixu môže byť veľmi zaujímavý ak by sa dobre uchopil. Animatrix to dokázal. Prečo by to nešlo spraviť aj inak, než aby v tom videli Terminátora? Btw. nedostal som to ešte ani tam. Ako Cival píše, naozaj máš malú fantáziu. Už štvrtý diel priniesol zaujímavé linky. Ako bolo naozaj [spoiler]zničenie Sionu a vzbura strojov proti strojom. [/spoiler]Takže je to naozaj len o tom, že ty nemáš predstavivosť.
814266
5 -4
reagovat
reaguje na: Cival
Já mluvil o tom co jsi jmenoval - chceš originální rozvíjení světa, a pak přijdeš s originy Morphea a Serapha, a Rogue One style dodatky k ději?
A jasně že tam můžeš přidat hromadu postav ala ty vedlejší co byly v Animatrixu... jenže stejně pořád víš že ten svět skončí na souboji se Smithem který všechny pohltil a cokoli před tím tak bude bezpředmětné.

No a jestli Sorose máš za real life Nea a myslíš že by se náš svět bez jeho existence doslova zhroutil, že Bůh Sorose stvořil jako kontrolní mechanismus vesmíru, tak jsi ještě větší pesimista než jsem myslel :D
814272
Já mluvil o tom co jsi jmenoval - chceš originální rozvíjení světa, a pak přijdeš s originy Morphea a Serapha, a Rogue One style dodatky k ději? A jasně že tam můžeš přidat hromadu postav ala ty vedlejší co byly v Animatrixu... jenže stejně pořád víš že ten svět skončí na souboji se Smithem který všechny pohltil a cokoli před tím tak bude bezpředmětné. No a jestli Sorose máš za real life Nea a myslíš že by se náš svět bez jeho existence doslova zhroutil, že Bůh Sorose stvořil jako kontrolní mechanismus vesmíru, tak jsi ještě větší pesimista než jsem myslel *:D*
814269
7 -1
reagovat
reaguje na: HAL
Jestli chceš pojmenovat nové postavy, tak namátkou:
- Nigel, který vedl povstání v Africe- Lara, která byla stvořená jako protiváha ke Smithovi- kolonie Pasang, která se vyhnula zotročení stroji v Tibetu
Namátkou...
814270
Jestli chceš pojmenovat nové postavy, tak namátkou: - Nigel, který vedl povstání v Africe- Lara, která byla stvořená jako protiváha ke Smithovi- kolonie Pasang, která se vyhnula zotročení stroji v Tibetu Namátkou...
814266
1 -2
reagovat
reaguje na: HAL
Psal jsem ze cokoliv po trilogii a pred ni a jakykoliv pribehy mezitim ;) Postavy jsem zatim nepojmenovaval :D nas svet se taky neobejde bez sveho ridiciho Sorose a hle kolik zajimavy veci se v nem deje. A bude dit;)
814269
Psal jsem ze cokoliv po trilogii a pred ni a jakykoliv pribehy mezitim ;) Postavy jsem zatim nepojmenovaval *:D* nas svet se taky neobejde bez sveho ridiciho Sorose a hle kolik zajimavy veci se v nem deje. A bude dit;)
814266
2 -3
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: Cival
Mě vyčítáš nedostatek fantazie, když jsi nezmínil jedinou postavu nebo zápletku která by byla nějak nová? :D

Všechno se tam točí kolem Nea - a vážně by mě zajímalo jak si představuješ existenci Matrixu bez něj, když je jasně dané že bez Nea Matrix nemohl fungovat. Proto je srovnání se světem Star Wars bez Skywalkerů tak hloupé.
814266
Mě vyčítáš nedostatek fantazie, když jsi nezmínil jedinou postavu nebo zápletku která by byla nějak nová? *:D* Všechno se tam točí kolem Nea - a vážně by mě zajímalo jak si představuješ existenci Matrixu bez něj, když je jasně dané že bez Nea Matrix nemohl fungovat. Proto je srovnání se světem Star Wars bez Skywalkerů tak hloupé.
814265
5 -5
reagují: Horace, djcharlie, Cival
reagovat
reaguje na: HAL
Pro lidi s tak malou fantazii tu je jediny mozny sequel… Matrix Resurrections! Uzijte si ho 8)
814265
Pro lidi s tak malou fantazii tu je jediny mozny sequel… Matrix Resurrections! Uzijte si ho *8)*
814262
5 -4
reagují: HAL
reagovat
reaguje na: HAL
814263
https://i.imgur.com/VnQ2CNW.gif
814262
5 -2
reagovat
reaguje na: Cival
Morpheus je vedlejší postava příběhu Nea jejíž origin je známý, akce ala Rogue One by taky byla jen rozvedením nějaké podzápletky k hlavnímu příběhu jejíž výsledek už znáš, pokračování po Revolutions je Resurrections, Seraph je... bodyguard Vědmy? Co tam chceš za story aby o ní byl nosný celovečerák? 

Tenhle svět ti prostě nenabízí moc manévrovacího prostoru, už ten první film stačil k uzavřenému celku, a po třech dalších a pár hrách tuplem. To fakt není jak SW, kde se můžeš vrátit třeba tisíc let do minulosti, nebo vyprávět příběh z druhého konce galaxie s úplně jinými postavami ve kterém se budou dít zásadní věci. Síla neumře se Skywalkery, ani se s nimi nezrodila. Bullet-time s Neem ano.

Druhá renesance by jako celovečerák byla super, ale to by právě byl jak říkám jednak reboot/remake příběhu který už je natočený, a jednak příběh který s Matrixem jakožto virtuální realitou nijak zásadně nesouvisí (krom toho že se zrodí na jeho konci) - je to prostě normální apokalyptické sci-fi.
814262
Morpheus je vedlejší postava příběhu Nea jejíž origin je známý, akce ala Rogue One by taky byla jen rozvedením nějaké podzápletky k hlavnímu příběhu jejíž výsledek už znáš, pokračování po Revolutions je Resurrections, Seraph je... bodyguard Vědmy? Co tam chceš za story aby o ní byl nosný celovečerák?  Tenhle svět ti prostě nenabízí moc manévrovacího prostoru, už ten první film stačil k uzavřenému celku, a po třech dalších a pár hrách tuplem. To fakt není jak SW, kde se můžeš vrátit třeba tisíc let do minulosti, nebo vyprávět příběh z druhého konce galaxie s úplně jinými postavami ve kterém se budou dít zásadní věci. Síla neumře se Skywalkery, ani se s nimi nezrodila. Bullet-time s Neem ano. Druhá renesance by jako celovečerák byla super, ale to by právě byl jak říkám jednak reboot/remake příběhu který už je natočený, a jednak příběh který s Matrixem jakožto virtuální realitou nijak zásadně nesouvisí (krom toho že se zrodí na jeho konci) - je to prostě normální apokalyptické sci-fi.
814261
5 -7
reagují: Cival, do_Od
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se