Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Dočkáme se dalšího Matrixu?


ikona
Spooner
keanu reeveslana wachowskimatrix 4Matrix Resurrectionswarner bros.
Čtvrtý Matrix sklízí velmi rozporuplné reakce. Myslí si však producenti a režisérka i přesto na pokračování? 

Matrix Resurrections už týden brázdí kina i vody streamovací služby HBO Max, návrat Nea ovšem nejen v naší redakci zanechal slušnou pachuť. Režisérka Lana Wachowski se snažila vrátit k látce trochu jinak a zvolila meta přístup, v němž si dělala legraci ze sequelů, hollywoodských studií a zkrátka i z toho, že nový díl vůbec vzniknul. Jenže i kvůli téměř až seriálovému vizuálu a tragické akci její snaha většinu diváků nudila. Teda když už na čtyřku někdo přišel. Tržby totiž i kvůli současnému uvedení na stream zůstaly hodně daleko za očekáváním. I přesto se však samozřejmě ještě před premiérou spekulovalo o tom, zda je Resurrections pouze začátkem nové trilogie, v níž má pro nás režisérka připraveny ještě velké věci. Jenže jak to tak vypadá, další díly nebyly pro režisérku nikdy na pořadu dne.

Na otázky novinářů, zda má v plánu se do světa Matrixu v dalších filmech ještě vrátit, totiž řekla Lana Wachowski rezolutní ne a prý si dala dost záležet na tom, aby byl její postoj zcela jasný i producentům. Čtvrtý Matrix je tak pro ni prý definitivní rozloučení se značkou, při němž navíc dostala možnost vyrovnat se se smrtí rodičů. Právě proto se nakonec vrátily postavy Nea a Trinity. Nyní už však s Matrixem další plány nemá a zdá se, že je to pro ni opravdu uzavřená kapitola. Ostatně, kdyby po všem tom vysmívání se sequelům ve filmu kývla i na další pokračování, působilo by to opravdu zvláštně. Na druhou stranu, pokračování asi vzhledem k mizerným ohlasům a tržbám nyní nebude u Warnerů ani na stole. To se spíš už v budoucnu dočkáme čistého rebootu s novými tvůrci.

---

Vytáhni v hospodě: Na HBO Max se podle prvních dat daří čtvrtému Matrixu solidně, s čísly na úrovni Sebevražedného oddílu. Číslům Mortal Kombat či bitky Godzilly s Kongem se ale Neo nepřiblížil. U pirátů se pak snímku daří asi o poznání lépe.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (46)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace