Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5 filmů, které měly jít do českých kin na konci roku, ale byly odsunuty


ikona
KarelR
kingsmankrotitele duchu
Hrstka filmů v posledních týdnech přeskočila Silvestra a dočkáme se jich až v roce 2022. Není mezi nimi náhodou něco, na co jste se těšili? 

Filmový kalendář zažil v posledních dvou letech bezprecedentní čachrování, letos na podzim se ale situace konečně ustálila. S výjimkou Top Gunu 2 nedošlo na žádné odsuny velkých filmů a byla vyloženě radost sledovat, co všechno se pomalu blíží do českých kin.

Většina toho, na co jsme se těšili, nakonec dorazila v oznámeném termínu. Bohužel se však našlo i pár výjimek, jež cuknuly vyloženě na posledních chvíli a leckdo je marně hledal v programu nebo v kinovýhledu. O kterých filmech je řeč? Tady máte pětici těch nejdůležitějších přesunů.

Krotitelé duchů: Odkaz

Rotteny hlásí: 6,1/10
Přesun premiéry: Z 18. listopadu na 6. ledna

Jasně, noví Krotitelé duchů nepatřili mezi nejočekávanější filmy roku. Pořád tu však mluvíme o duchařské variaci na Stranger Things od Jasona Reitmana, která údajně stáčí nostalgii po hektolitrech a nahnala ikonickou partu z jedničky zpátky do skafandrů. Leckdo se tak opatrně těšil, jen aby... se česká premiéra náhle odsunula o celých sedm týdnů. Proč? Kdo ví. Letos si ale Murrayho a spol. bohužel neužijeme.

Belfast

Rotteny hlásí: 7,9/10
Přesun premiéry: Ze 2. prosince na 24. února

Jedním z největších oscarových favoritů je letos komorní černobílá dramedie, v níž se malý klučina seznamuje s odvrácenou stranou života v Severním Irsku. Chápu, že to pro českého diváka není zrovna velké lákadlo. Pořád ale šlo o skvěle vypadající novinku od Kennetha Branagha, v níž nechybí Jamie "pan Grey" Dornan, takže premiéra na začátku prosince náramně potěšila. CinemArt ale zřejmě pochopil, že Belfast míří za cenami, a tak ho vyhnal až na daleký konec února. Au!

Spencer

Rotteny hlásí: 7,5/10
Přesun premiéry: Ze 2. prosince na 20. ledna

Správně vidíte, že se měl nový film o princezně Dianě v českých kinech potkat s Belfastem. I tady se však rozezněly oscarové tamtamy a umělecké drama, v němž Kristen Stewart pomrkává po Oscarovi, zmizelo na konec ledna. Nakonec ho tedy uvidíme až pár týdnů po Zlatých glóbech, z nichž K-Stew možná neodejde s prázdnou, takže... ok, pochopitelné, ale stejně to zamrzí.

Kingsman: První mise

Rotteny hlásí: 5,1/10
Přesun premiéry: Z 22. prosince na 6. ledna

Není moc filmů, jež měly v poslední dvou letech nařachlejší trailery než Kingsmani. Divoký prequel změnil datum premiéry asi pětkrát a vždy ho potvrdil upoutávkou, která byla ještě lepší než ta minulá. Dlouho tedy bylo pochopitelné, že se Vaughnovi špióni pokusí jít proti Matrixu 4 – a ve spoustě zemí na tenhle duel opravdu dojde. My ale bohužel máme smůlu, jelikož u nás Ralph Fiennes vyklidil pole na leden. Ještě že ohlasy naznačují, že možná zase o tolik nepřicházíme...

Lékořicová Pizza

Rotteny hlásí: 8,4/10
Přesun premiéry: Ze 30. prosince na 31. března

A to nejbolestivější nakonec. Když se nový film Paula Thomase Andersona objevil v kalendáři premiér u 30. prosince, měla spousta lidí nefalšovanou radost. Takové tečce na konec roku nešlo říct ne, touha po silnější kampani ale obrátila jásání ve smutek. Lékořicová Pizza se v Česku bude servírovat o celé tři měsíce později, jen několik dní po oscarovém ceremoniálu, na kterém snad Anderson něco vyhraje. V opačném případě totiž bude tenhle odklad vyloženě k naštvání.

Vyrazili byste na některý ze zmíněných filmů do kina, kdyby tam šly letos? Anebo vás tyhle kousky nezajímají, takže vám je úplně jedno, co se kolem nich děje? Dejte jako tradičně vědět v diskuzi.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace