Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Kingsman: První mise


ikona
do_Od
akcefilmKingsman: První misekriticiMatthew Vaughnnovinářiprequelprvní reakce
Matthew Vaughn servíruje svoji klasiku, kritici ale radostí do stropu neskáčou. 

Režisér Kick-Ass, X-Men: První třída a pochopitelně Kingsmanů Matthew Vaughn je zpět s novým přídavkem do poslední zmiňované série, tentokrát nás ale místo nového dobrodružství s Eggsym čeká prequel do časů před vypuknutím první světové války, kdy se britská tajná služba Kingsman teprve dávala dohromady. A zahraniční novináři už měli možnost na film vyrazit do kina. Jaké jsou jejich dojmy?

Tou dobrou zprávou je, že Kingsman: První mise se zdá být lepším filmem, než byl Zlatý kruh. Přepálenost zůstala, tentokrát to má ale celé nějaký větší smysl, a i když si to údajně místy celkem odvážně hraje s historií (do takové míry, že to některým kritikům přišlo moc), vlastně je prý docela zábavné sledovat, jak Vaughn pojí reálné události a postavy do svého over-the-top příběhu.

Akce je pak skvělá, když na ni dojde, což se ale zase tak moc neděje. Děj se podle některých novinářů dost trhá a údajně neobohacuje svět Kingsmanů tolik, jako první dva filmy. Co se nových hrdinů týče, Fiennes je jako obvykle boží, jeho filmový syn s tváří Harrise Dickinsona ale charismatem vůbec nedosahuje úrovně Tarona Egertona, a vedlejší postavy hrané Djimonem Honsou nebo Gemmou Arteton zase zřejmě nemají dost prostoru, aby vynikly. Velkou chválu nicméně sklízí Rhys Ifans jako slizký Rasputin, který si film hned zkraje krade celý pro sebe.

Kolem a kolem se zdá, že film doplácí na jistou rozpolcenost, jako by prý Vaughn točil tři filmy v jednom, což nabourává atmosféru a kazí i jinak zábavné sekvence. Pokud dokážete vypnout mozek a chcete v kině šílenou zábavu, pak vás zřejmě noví Kingsmani nezklamou, v opačném případě byste se jim ale zjevně měli vyhnout. Otázkou je, kdo vůbec u Vaughna čekal něco jiného. Premiéra v českých kinech v polovině ledna.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace