Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Diskuze k článku Tím tvrdší je pád: Recenze

příspěvky 21 - 23 Napsat příspěvek

7/10

Celkem stylová westernová variace na tradiční blaxploation fláky z 70s, ve které o bělocha člověk téměř nezavadí a když už, tak pouze v roli oběti, popř. opovrženíhodného badguye (který je v oběť záhy proměněn:D) a já s tím nemám absolutně žádný problém (právě naopak). Dovedl bych si představit, že by se na pilu tlačilo ještě o něco více (pokud se hrubě nepletu, tak mám pocit, že snad v celém filmu nezaznělo ani jedno n-word, o f-word ani nemluvě).
 
Herci povětšinou ok, přičemž  - kromě obligátního Elby a Linda, kteří i na malém prostoru dokáží zazářit - bych vypíchl především ženskou část osazenstva (King i Beetz, kterou úplně nemusím, si to pořádně užívají a je to vidět, tudíž případnému spin-offu čistě o nich bych se vůbec nebránil:)), v dnešní době asi povinný gender prvek samozřejmě nechybí, ale nemá žádnou výraznější roli v příběhu (a i kdyby měl, je mi to celkem fuk), výprava trochu papundeklová (ty města vypadají fakt jako kulisy více než co jiného, vlak je na druhou stranu fajn), ale pár pěkných panoramatických záběrů přítomno je, takže splněno:), sem tam překvapí i nějaký ten prostocvik s kamerou/netradičním úhlem záběru, samotná akce, potažmo finální zúčtování (kvůli čemuž to celé, hádám, vzniklo), je vlastně fajn (nijak objevná nebo originální, za to ale dostatečně krvavá a ve zmíněném finále i vydatná) a potěší i nějaké to "překvapivé" odhalení v úplném závěru.
 
Co mě ovšem docela dost překvapilo je, alespoň pro mě, hodně pohodový OST, který má na kontě taktéž Samuel. Přestože podobný hudební styl se jinak celkem míjí s mým hudebním vkusem, do filmu mi vybrané feel good tracky sedly téměř absolutně (ať už se podle někoho do westernu hodí nebo ne).
 
Filmu ovšem značně podráží nohy opravdu přestřelená délka a s tím související citelné zvolnění tempa mezi stylovým úvodem a final showdown v závěru, které má za následek plíživé vkrádání se pocitu počínající nudy. Po rozestavění figurek na šachovnici v úvodu filmu se v podstatě už jen téměř dvě hodiny čeká na příchod finále. Pokud by šla minimálně půl hodina do koše, filmu by to rozhodně pomohlo (a to píšu jako fanoušek jak westernu, tak i extra dlouhých filmů:D). 
 
Každopádně na debutanta na celovečerním poli veskrze slušná práce a podle Samuelovy středometrážní prvotiny a jeho podílu na scénáři u obou svých počinů má očividně k westernu dlouhodobě blízko, takže pokud za pár let opět natočí něco podobného (a trochu více si pohlídá tempo a výslednou stopáž), říkám si proč ne? Pocitově za 6/10, ale za OST, Elbu a King s Beetz zvedám na 7/10.
808350
Celkem stylová westernová variace na tradiční blaxploation fláky z 70s, ve které o bělocha člověk téměř nezavadí a když už, tak pouze v roli oběti, popř. opovrženíhodného badguye (který je v oběť záhy proměněn*:D*) a já s tím nemám absolutně žádný problém (právě naopak). Dovedl bych si představit, že by se na pilu tlačilo ještě o něco více (pokud se hrubě nepletu, tak mám pocit, že snad v celém filmu [spoiler]nezaznělo ani jedno n-word, o f-word ani nemluvě[/spoiler]).   Herci povětšinou ok, přičemž  - kromě obligátního Elby a Linda, kteří i na malém prostoru dokáží zazářit - bych vypíchl především ženskou část osazenstva (King i Beetz, kterou úplně nemusím, si to pořádně užívají a je to vidět, tudíž případnému spin-offu čistě o nich bych se vůbec nebránil*:)*), v dnešní době asi povinný gender prvek samozřejmě nechybí, ale nemá žádnou výraznější roli v příběhu (a i kdyby měl, je mi to celkem fuk), výprava trochu papundeklová (ty města vypadají fakt jako kulisy více než co jiného, vlak je na druhou stranu fajn), ale pár pěkných panoramatických záběrů přítomno je, takže splněno*:)*, sem tam překvapí i nějaký ten prostocvik s kamerou/netradičním úhlem záběru, samotná akce, potažmo finální zúčtování (kvůli čemuž to celé, hádám, vzniklo), je vlastně fajn (nijak objevná nebo originální, za to ale dostatečně krvavá a ve zmíněném finále i vydatná) a potěší i nějaké to "překvapivé" odhalení v úplném závěru.   Co mě ovšem docela dost překvapilo je, alespoň pro mě, hodně pohodový OST, který má na kontě taktéž Samuel. Přestože podobný hudební styl se jinak celkem míjí s mým hudebním vkusem, do filmu mi vybrané feel good tracky sedly téměř absolutně (ať už se podle někoho do westernu hodí nebo ne).   Filmu ovšem značně podráží nohy opravdu přestřelená délka a s tím související citelné zvolnění tempa mezi stylovým úvodem a final showdown v závěru, které má za následek plíživé vkrádání se pocitu počínající nudy. Po rozestavění figurek na šachovnici v úvodu filmu se v podstatě už jen téměř dvě hodiny čeká na příchod finále. Pokud by šla minimálně půl hodina do koše, filmu by to rozhodně pomohlo (a to píšu jako fanoušek jak westernu, tak i extra dlouhých filmů*:D*).    Každopádně na debutanta na celovečerním poli veskrze slušná práce a podle Samuelovy středometrážní prvotiny a jeho podílu na scénáři u obou svých počinů má očividně k westernu dlouhodobě blízko, takže pokud za pár let opět natočí něco podobného (a trochu více si pohlídá tempo a výslednou stopáž), říkám si proč ne? Pocitově za 6/10, ale za OST, Elbu a King s Beetz zvedám na 7/10.
7/10
5 -8
reagují: RakeW
reagovat
reaguje na: ProcNe
Neustálých je silné slovo, zvlášť když se jedná jen o zaběhlé názvy žánrů nebo filmové výrazy. Jediný problém bych chápal u spojení "slow-burn", tedy "pomalu gradující", to se ale ve filmové řeči taky používá čím dál častěji, takže jsem v tom neviděl až takový problém.
808348
Neustálých je silné slovo, zvlášť když se jedná jen o zaběhlé názvy žánrů nebo filmové výrazy. Jediný problém bych chápal u spojení "slow-burn", tedy "pomalu gradující", to se ale ve filmové řeči taky používá čím dál častěji, takže jsem v tom neviděl až takový problém.
808347
12 -8
reagují: AndyKaufman
reagovat
Tahle recenze se mi špatně čte. Byl bych raději, kdyby se autor pokusil vyjádřit svoje myšlenky použitím jednoduchých českých slov a vět namísto neustálých anglicismů.
808347
Tahle recenze se mi špatně čte. Byl bych raději, kdyby se autor pokusil vyjádřit svoje myšlenky použitím jednoduchých českých slov a vět namísto neustálých anglicismů.
7 -11
reagují: do_Od
reagovat
Komentáře
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení

Zapomenuté heslo
Přihlašte se jedním kliknutím přes facebook:

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získate možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Vytvářet filmové blogy
  4. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  5. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry
registrovat se