Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Armáda mrtvých je krvavý zombie nářez


ikona
Spooner
armáda mrtvýchDave Bautistanetflixprvní reakcezack snyder
Zack Snyder se po komiksech vrátil k zombie žánru. Čeká nás velká akční pecka? 

Můžeme si o něm myslet, co chceme, ale faktem je, že Zack Snyder se tento rok opravdu nefláká. Jen dva měsíce poté, co splnil mnohým skalním fandům sen a naservíroval jim svou verzi Ligy Spravedlnosti, přichází s dalším očekávaným flákem, jimž dává navíc vzpomenout na své režijní počátky s Úsvitem mrtvýmArmáda mrtvých se v trailerech prezentuje jako správně přepálený zombie heist kousek, v němž se skupina žoldáků v čele s Davem Bautistou snaží v zamořeném Las Vegas šlohnout velký balík peněz. A Netflix novince věří tak moc, že jí ještě před streamovací premiérou nasadí ve Spojených státech do vybraných kin. A první reakce dávají napovědět, že sebevědomí Netflixu je v tomhle případě asi oprávněné.

Na číselné skóre na Rottenech si sice ještě musíme počkat, první novináři však už ale film viděli a podělili se se svými dojmy na Twitteru. A většina z nich neskrývá nadšení. Armáda mrtvých je prý brutální akční jízdou, která umí ovšem být také správně děsivá a zároveň i pořádně vtipná. Podle některých kritiků se jedná rovnou o Snyderův dosud nejvtipnější kousek. Akce je pak prý skvělá, krvavá a (jak už je u Snydera zvykem) nešetří zpomalovačkami. Další kritici pak chválí představený svět, jenž chce divák prozkoumat mnohem podrobněji a konečně se po čase více zajímá i o svěže pojaté zombíky. Dále se pak chválí epické první minuty filmu (další Snyderova klasika) a z obsazení se skloňuje zejména jméno Matthiase Schweighöfera, jenž si pro sebe krade každou scénu.

Ne všichni ale skáčou nadšením a objevují se také hlasy naznačující, že z celého světa se dalo vymáčknout ještě mnohem víc, příběh jede v klasických žánrových kolejí a ne každému sedlo finále. Nadšení ovšem zatím znatelně přetrvává a mluví se zkrátka o parádním zombie masakru, s nímž se Netflix trefil do černého. Samozřejmě ovšem musíme brát twitterovské dojmy trochu s rezervou. Stačí si jen vzpomenout na podobné ódy před premiérou druhé Wonder Woman, které neměly s výsledkem nakonec mnoho společného. Budeme tedy doufat, že tentokrát kritici opravdu moc nepřehánějí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace