Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 komiksových postav, které by si zasloužily vlastní sólovku


ikona
do_Od
Bigby WolfDCElektraFablesForeverGreen LanternkomiksyLazarusMarvelNemesisX-23
Zatímco Batman se Spider-Manem dostávají jeden reboot za druhým, tihle hrdinové na svoji šanci stále čekají. 

Tuhle drobnou komiksovou topku jsem si chtěl napsat už nějaký ten pátek, nakonec mě k tomu ale dokopalo až nedávné představení čtvrté fáze v podání Marvelu. Feige a spol. toho sice neukázali mnoho, jenže i ten samotný výčet filmů spolu s jejich logy bohatě stačil na to, aby mé geekovské srdíčko zaplesalo a já se začal těšit. Na všechno. S výjimkou Ant-Mana úplně na všechno.

 

Jenže… zároveň mi to nedá a musím přece jen mírně kroutit hlavou, když vidím, že hrdinové jako Thor se již brzy dočkají čtvrtého filmu, zatímco na některé borce stále čekáme. A ne, nehodlám tady jet výčet těch nejvíc zřejmých. Ačkoliv možná i na ty krátce dojde. Zkrátka jsem s malou pomocí redakčních kolegů dal dohromady seznam deseti komiksových protagonistů, kteří by se jednou na to stříbrné plátno mohli podívat, a kdyby je třeba dostal na starost nějaký zajímavý tvůrce, mohli by z nich mít radost nejen jejich fandové, ale i všichni ostatní. A protože se mi to nechce řadit podle oblíbenosti, vezmeme to abecedně.

Adam Warlock

Hned první jméno bude trochu kontroverzní, protože už měl v MCU dvě camea a jeho příchod je tak víceméně nevyhnutelný. Zároveň by ale mělo padnout. Adama v komiksech stvořili vědci jako umělého, ale zato dokonalého člověka. Jenže jak už to s takovými výtvory bývá, Adam se vzbouřil, porval s Thorem a následně skončil v kokonu. Celá tahle linka se ale reálně bude muset překopat, protože v potitulkové scéně druhých Strážců se poražená Elizabeth Debicki na jeden takový kokon dívá, a pak mu dá i jméno. Adam.

Gunn už potvrdil, že se původně měla postava objevit regulérně ve druhém filmu, nakonec ale byla vyškrtnuta a údajně s ní nemáme počítat ani do třetích Strážců. To ale může být jen zastírací manévr – důležité je, že Adam má v komiksech kupu cool schopností, především je ale silně spojený s Kamenem duší, což nám otevírá cesty do záhrobí a potenciálně taky ke spoustě mrtvých postav, s nimiž by se teoreticky mohl Warlock při svých toulkách spojit. Ano, ve světě komiksů není žádná smrt definitivní, a sólovka Adama by mohla nabídnout zajímavý způsob, jak s tímhle ve filmech pracovat.

Bigby Wolf

A teď tu o Karkulce. Pakliže neznáte komiksovou sérii Fables, měli byste to ihned napravit. Slavné pohádkové bytosti v ní totiž dostávají úplně nový náboj, přesouvají se do daleko temnějších reálií, a jedna z hlavních postav, vlk Bigby (což je přátelštější zkratka z Big Bad Wolf) pak rovnou patří mezi ty nejzajímavější komiksové postavy vůbec. V komiksu je totiž Bigby Wolf šerifem, který se snaží napravit svoji drsnou minulost, kdy týral prasátka a holčičky v červených kapucích.

Přestože je tedy už celá staletí v lidské formě a snaží se konat dobro, spousta lesních bytostí a zvířátek mu stále nevěří, což vede k mnoha vtipným interakcím. V komiksech se každopádně řeší taky jeho vztah se Sněhurkou, magická válka i plno dalších zajímavých příběhů, za zmínku ale stojí i herní prequel The Wolf Among Us, kde Bigby vyšetřuje sérii záhadných vražd v komunitě fantastických bytostí. Rád bych se jednou dočkal filmového zpracování obou předloh.

Elektra

Dost možná hlavní důvod vzniku tohoto článku. Přestože se jako postava v podání uhrančivé Elodie Yung již objevila v seriálovém Daredevilovi a její zpracování mě nadchlo (přičemž stále doufám, že tato kontinuita zůstane v MCU zachována), na svoji opravdovou (!) filmovou sólovku Elektra Natchios stále čeká. A z úcty k Jennifer Garner raději více film z roku 2005 rozebírat nebudu.

Elektra je každopádně daleko víc než jen Daredevilovou femme fatale, zároveň je totiž i oblíbeným nájemným vrahem, jehož služby už za ty roky využili mnozí marvelovští záporáci, ale i klaďasové jako například Nick Fury. V komiksech se taky kámoší s Wolverinem a těch potenciálních zápletek je tady spousta. Kdybychom se ale drželi kontinuity, mohlo by klidně dojít na adaptaci komiksu Elektra Lives Again. Kdyby ne, moc rád bych viděl Atentát.

Forever

Komiksová série Lazarus z pera Grega Rucky a s kresbou Michaela Larka pojednává o dystopickém světě, ve kterém si šestnáct mocných rodin rozdělilo hranice po svém. Jinými slovy žádné Spojené státy, žádná Velká Británie, ale jenom mocné rodinné klany připomínající různé mafie. Hlavní postavou komiksu je pak jistá Forever Carlyle, která je de facto hlavním vojenským představitelem rodiny Carlylů a zároveň i jedním z titulních Lazarů. Každá z rodin má přitom svého, a každý z nich má jiné schopnosti – Forever se například umí regenerovat a má zvýšené smysly.

Každopádně komiks zahrnuje spoustu historie, popis nejrůznějších konfliktů a pyšní se vskutku promakaným světem, ve kterém se děj odehrává. Zápletka se pak točí nejen okolo potyček mezi jednotlivými rodinami, ale především uvnitř klanu Carlylů. Ten je totiž extrémně rozbitý, každý z početné rodiny má nějaké postranní úmysly a tohle drama pochopitelně přitahuje nechtěnou pozornost zvenčí. A protože už jen ten samotný popis zní skvěle (s tipem přispěchal Sam.Vimes), mohla by být filmová adaptace dost fajn. Teda aspoň za předpokladu, že by ji někdo nezmrvil kompletním překopáním ducha předlohy.

Green Lantern (John Stewart)

Může mi někdo vysvětlit, proč DC plýtvá penězi na seriál o Green Lanternech od tvůrce Arrowverse, místo aby dali nějakému mladému talentovanému režisérovi sto míčů a ta sólovka s Elbou už konečně vznikla? Ne, vážně, proč? U Marvelu to přece takhle jde pořád.

Zelený hrdina to každopádně nemá na velkém plátně jednoduché. Ryan Reynolds postavu, stejně jako málem svoji kariéru, na několik let pohřbil filmem z roku 2011 (který popravdě není až takové zlo). Nějakou dobu se pak mluvilo o možné týmovce Green Lantern Corps, jenže reálně z toho nikdy nic nebylo. A když chtěl Snyder Lanterna do své Ligy spravedlnosti, museli mu Warneři vyhrožovat, že raději celý projekt pohřbí, než aby ho nechali jim zmrvit další postavu. Režisér ale navzdory zákazu stejně doma potají něco natočil, nakonec je to tedy asi fuk a stejně jako zbytek Snyderverse to bude ignorováno. Já nicméně furt čekám, až se John Stewart objeví v nějaké normální adaptaci, a kdyby už na to byl Elba přece jen starý (nebo si ho chtěli ve studiu nechat jako Bloodshota), dal bych to Johnu Davidu Washingtonovi. Viděl jsem BlacKkKlansman, Tenet i Malcolma a Marie, a ten chlapík zahraje všechno.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace