Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Kompletní budoucnost Star Wars ve filmech a seriálech


ikona
KarelR
ahsokaboba fettewan mcgregorlandolucasfilmobi-wan kenobipatty jenkinsstar warsstar wars: rogue onetaika waititithe mandalorian
Že jste se v té záplavě nových výletů do předaleké galaxie dávno ztratili? Třeba vám pomůže tenhle malý přehled…  

Článek obsahuje spoilery z posledního dílu 2. série Mandaloriana!!!

Star Wars se – alespoň v očích hardcore fanoušků – v pátek vrátily zpátky na vrchol. Pokud se na finále 2. série Mandaloriana teprve plánujete podívat, okamžitě přestaňte číst. Dva dny po premiéře už je ale snad ok po varování napsat, že (poslední šance utéct!) byl návrat Lukea Skywalkera v plné síle splněním velkého snu.

Všichni v něj tajně doufali, ale skoro nikdo nevěřil, že k němu opravdu dojde. Mark Hamill totiž déle než rok úspěšně tajil, že si dal malý omlazovací comeback, a přestože to zase bylo faceliftové peklíčko (to jsme se od Tarkina a Leii v Rogue One vážně nikam neposunuli?!), famózní akční scéna, v níž Luke krájí roboty stejně efektně jako Darth Vader rebely, to bohatě vynahradila.

Poslední tři díly Mandaloriana vůbec byly krásnou fandovskou podívanou. Návrat Boba Fetta, který Robert Rodriguez pojal jako cool střílečku s Banderasem, zastínila o týden později překvapivě dobrá PTSD projížďka s Billem Burrem. Jon Favreau a Dave Filoni si ale to nejzásadnější opravdu šetřili až na konec, a jakmile se zavřel výtah a naskočily závěrečné titulky, začala se na internet valit spousta starwarsácké lásky.

Zatímco před rokem se Lucasova sága jen proklínala, v tuhle chvíli se křičí hlavně po tom, aby Favreau a Filoni dostali otěže od celé značky. Tak daleko prozatím nejsme, jejich vliv se ale po nedávném oznámení tuny dalších seriálů očividně rozšířil. Co všechno nás tedy čeká? Není toho málo. Na první pohled je nicméně dost vtipné, že Star Wars vlastně potkala klasická degradace „když velká série selže na velkém plátně, přesuň ji holt do televize“.

Jasně, Disney má všude respekt za to, že nejde ve šlépějích Warnerů a nebude na Disney+ sypat celovečeráky v den premiéry. Celá situace je ale trochu zkreslená, jelikož se kinaři nepozastavují nad tím, že se třeba nenápadně vzala kupa potenciálních Star Wars filmů a udělaly se z nich (technicky ještě před koronou!) seriály, které se do kin logicky nepodívají vůbec. Kolik stamilionů by asi vydělaly filmy s Boba Fettem, mladým Landem nebo Obi-Wanem Kenobim? To už nikdy nezjistíme, a Disney si málem zaslouží gratulaci za to, jak kinařům vypaluje rybník a ještě za to sklízí pochvaly.

Ale dost bilancování, pojďme k výčtu té slibované budoucnosti, která začne… ehm… roční pauzou.

3. série Mandaloriana

Z velkolepého oznamování seriálů to nebylo tak úplně očividné, ale nejbližší Star Wars novinkou je v tuhle chvíli 3. série Mandaloriana, která dorazí v prosinci 2021. Celých dvanáct měsíců se tedy ve Star Wars světě nic zásadního nestane (vydávání komiksů a románů mainstreamem moc nehýbe), a jen tak mimochodem není zcela jisté, že 3. série Mandaloriana vůbec bude. Konec 2. série by totiž klidně mohl být koncem seriálu, po němž se samotný Mando, Boba Fett, Ahsoka a Bo-Katan rozutečou do jiných projektů.

The Book of Boba Fett

Prvním náznakem tohohle osudu je oznámení The Book of Boba Fett, jež nečekaně přišlo v potitulkové scéně 2. série Mandaloriana. Slavný námezdní lovec bude (společně s ostrostřelkyní Fennec Shand) krotit podsvětí na Tatooinu, a letmo se spekuluje o tom, že jednoduše půjde o 3. sérii Mandaloriana. V opačném (a mnohem pravděpodobnějším?) případě pak dorazí minisérie, která se holt na Disney+ objeví v úplně stejnou dobu jako návrat Manda.

AKTUALIZACE: The Book of Boba Fett bude seriál z produkce Favreaua, Filoniho a Roberta Rodrigueze (!), který bude mít premiéru v prosinci 2021. Očekávaná 3. série Mandaloriana se začne točit hned po něm, takže nejspíš dorazí o něco později

Ahsoka

Favreau a Filoni nicméně mají na talíři ještě dva velké nové seriály, a tím prvním bude Ahsoka. Rosario Dawson se tu vrátí do role Anakinovy bývalé padawanky, která opustila řád Jediů, a správně tušíte, že půjde o pokračování 5. dílu 2. série Mandaloriana, v němž byla Ahsoka nasměrována na kolizní dráhu s admirálem Thrawnem. Nejlepší imperiální stratég, jenž sloužil jako hlavní padouch v knižních epizodách VII – IX z devadesátých let (ty už dnes samozřejmě stojí mimo kánon), se vrátil do hry v seriálu Star Wars Rebels. V jeho závěru ale zmizel a momentálně to vypadá, že seriálová Ahsoka logicky naváže také na Rebels, takže je ve hře i hraný debut Ezry Bridgeras tváří Rahula Kohliho?

Rangers of the New Republic

Kromě Ahsoky se Favreau a Filoni pustí také do seriálu Rangers of the New Republic, o němž ale nevíme zhola nic. Půjde o pokračování 2. série Mandaloriana, v němž se Mando a Bo-Katan vydají dobýt planetu Mandalore? O příběh novorepublikových vojáků, kteří hlídají nebezpečné kouty galaxie podobně jako piloti X-Wingů z 2. dílu 2. série Mandaloriana? Anebo o westernový spin-off s Carou Dune či maršálem Cobbem Vanthem, jehož si v 1. díle 2. série Mandaloriana zahrál Timothy Olyphant? Odpovědi jsou ještě daleko, ať už nás ale čeká cokoliv, očividně se tu buduje malý seriálový vesmír uprostřed velkého filmového vesmíru.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (70)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace