Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: The Prom je feel-good filmem pro muzikálové fandy


ikona
Spooner
james cordenmeryl streepnetflixnicole kidmanprvní reakceryan murphythe prom
Oceňovaný seriálový tvůrce se tentokrát vrhl do hvězdně obsazeného muzikálu. Vážně ale stojí za vidění?  

Netflix bude v prosinci pokračovat se svou náloží očekávaných ambiciózních filmů, kdy do nás bude streamovací služba tlačit jeden větší snímek týdně. Už v pátek nás čeká nejspíš hlavní oscarový favorit Mank od Davida Finchera a před Vánoci dostaneme také sci-fi Půlnoční nebe od George Clooneyho či poslední roli Chadwicka Bosemana. Už příští týden pak na streamovací službu dorazí hvězdně obsazený muzikál The Prom, který má na starosti asi největší seriálový workoholik Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story, Ratched). Středoškolská story o dívce, které není povoleno vzít na maturitní ples svou přítelkyni a hvězdy z Broadwaye se jí snaží pomoci, vypadala z trailerů všelijak. Režisér ovšem do projektu celkem překvapivě ukecal hvězdy Meryl Streep či Nicole Kidman a Netflix projektu nejspíš věří, protože ho promítl i v několika  zámořských kinech. Jenže první reakce zase totálním nadšením nehýří. 

The Prom má aktuálně na Rottenech sice hezkých 78 % kladných recenzí, rating 6.6 je ovšem spíše průměrnější. Podle pozitivních recenzí se jedná o svižný, oslnivý feel-good muzikál, který diváka nabije pozitivní náladu a obsahuje prakticky vše, co od tohoto žánru očekáváte. Murphy zde sice navazuje na svůj tehdejší seriálový hit Glee a snímek ho připomíná ve všem dobrém i zlém, řemeslo má ovšem podle všeho v malíku a po režijní stránce prý od dob teen hitu v mnohém režijně vyrostl. Meryl Streep je pak zase jednou fenomenální a krade si pro sebe každou scénu. Velkým objevem je pak podle recenzentů představitelka nebohé středoškolačky Jo Ellen Pellman, jež je prý velmi talentovaná. Zároveň je však její postava údajně po hříchu upozaděna hvězdným castingem.

Jednohlasné nadšení ale rozhodně nepřevládá. Písničky jsou podle kritiků otřesné, satirické vtipy na umělce z Broadwaye vychází tak nějak na půl a režisér podle některých zkrátka nezná míru. O čemž možná svědčí také více než dvouhodinová stopáž. Také LGBT linka pak údajně není tak výrazná a silná ve svém vyznění, jak by mohla být. Autoři si tu prý spíše střílí z divadelního prostředí a rozmazlených hvězdiček a další věci nechávají na druhé koleji. A asi ani nemusím říkat, že odpůrci muzikálů by se měli novince automaticky vyhnout obloukem. Jenže ani ostatním nemusí Murphyho extravagantní a zároveň asi i trochu teen styl automaticky sedět. Tady asi nepřekvapivě nová žánrová trvalka nevyroste. Muzikálovou jednohubku bychom snad přeci jen dostat mohli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace