Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaká bude nová Zjizvená tvář?


ikona
Spooner
al pacinoLuca GuadagninoScarfaceZjizvená tvář
Jaké má režisér Luca Guadagnino s novou verzí Tonyho Montany? 

Když se před lety objevily první zprávy o chystaném remaku Zjizvené tváře, mnoho lidí se stavělo na zadní a tvrdilo, že po legendární gangsterce Briana De Palmy a jednom z nejlepších výkonů Al Pacina novou verzi opravdu nepotřebujeme. Jenže nesmíme zapomenout, že také tato klasika z osmdesátek je remakem neméně skvělého snímku z 30. let., takže šance na další povedený pokus tu rozhodně je. A to zejména proto, že za kamerou bude stát jeden z nejzajímavějších režisérů současnosti, Luca Guadagnino, jenž na sebe upozornil oceňovaným kouskem Dej mi své jméno či kontroverzní Suspirií. V jeho rukách bychom tak mohli dostat nejen zase úplně jinou, ale hlavně kvalitní podívanou. A nyní konečně promluvil o tom, co bychom od jeho Zjizvené tváře mohli čekat.

O chystaném projektu se Luca Guadagnino rozpovídal na filmovém festivalu v Benátkách. Zde řekl, že ho na této látce fascinuje právě postava Tonyho Montany, který je skvělým archetypem ke způsobu, jak vyprávět příběh o splnění amerického snu. Právě ikonický charakter je podle něj pro látku samozřejmě stěžejní, stejně jako motiv hledání amerického snu za všech okolností, který musí stejně jako v minulých zpracováních samozřejmě nejvíce odpovídat současnosti a aktuálnímu dění. 

Režisér je pak také ohromen drsností a brutalitou předchozích snímků, jimž v tomto ohledu nehodlá udělat ostudu. Guadagnino tak slibuje velmi krvavé Rko, jež se nebude držet vůbec při zemi. Film pak má být právě také velmi aktuální a v neposlední řadě šokující. A diváci zmiňované Suspirie asi vědí, že čím dál známější tvůrce umí tyto své sliby plnit. Kdy se nové Zjizvené tváře dočkáme, však zatím není jisté. Na projektu už se ovšem evidentně pracuje a premiéra v roce 2023, tedy k 40. výročí od uvedení De Palmovy klasiky, by to tvůrci snad už stihnout mohli.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace