Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nolanův Tenet je prý nádherný biják. Ale jsou i negativní recenze


ikona
do_Od
Christopher Nolankriticinovinářiprvní reakceTenet
Zábavný, nádherný, ale taky prázdný a bez srdíčka. Co říkají kritici na Nolanův Tenet? 

Přestože čeští novináři uvidí Tenet až v pondělí, ti zahraniční už Nolanovu novinku mají úspěšně za sebou. No a věřte tomu, nebo ne, ale obecný konsenzus zdá se zní, že se jedná o další nadstandardně skvělý film. Jenže není to tak úplně bez výhrad – přičemž pár kritiků dokonce zašlo až tak daleko, že snímek hodnotí vyloženě negativně. Co jim vadí?

Podle Mika McCahilla z IndieWire, asi nejméně spokojeného z první hrstky lidí, je to vyčerpávající film bez radosti, s přespříliš komplikovaným dějem a příliš šedivým světem. /Film není o moc pozitivnější, podle všeho je to až příliš nolanovské – film je sice zábavný, ale zároveň se toho v něm děje místy až moc. Zklamaní jsou i na serveru The Wrap, kde kromě výše zmíněného ale v naději dodávají, že opakované zhlédnutí v tomhle případě může filmu pomoct.

Na Variety už jsou ovšem podstatně spokojenější. Jedná se prý o velký, nádherný film, který je nadmíru zábavný. Není to prý zlatý grál filmařiny, pokud ale hledáte perfektní mix staré a nové školy, Tenet bude přesně pro vás. Podle Telegraphu pak spoustu lidí film zmate, daleko víc lidí mu však bude nadšeně tleskat za to, co se mu daří na plátně provádět. Obecně pak platí, že se povedla jak akce (Nolan se v tomhle ohledu konstantně posouvá), tak herecké výkony. Na Rottenech má pak film v době psaní zatím 30 recenzí, přičemž 26 z nich je pozitivních a průměrný rating je 7,23/10. Jinými slovy film, který nejspíš nepotěší všechny, ale ty, co ano, přímo nadchne. No, tak uvidíme za týden.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace