Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Mulan míří rovnou na Disney+. Podívá se aspoň do českých kin?


ikona
Spooner
disneydisney+koronavirusmulan
Filmová distribuce zažívá kvůli aktuální pandemii další nečekanou změnu. Jak Disney naservíruje divákům očekávanou Mulan?  

Filmoví fanoušci zažívají v poslední době jedno překvapení za druhým. Nejen, že jsme kvůli aktuální pandemii přišli o celou jarní i letní filmovou sezónu v kinech (a bůhví, kdy tento velký půst úplně skončí), ale navíc díky tomu zažíváme změny z hlediska kinodistribuce, jež v podstatě nemají obdoby. Nejdříve přišli s malinko odvážným krokem Warneři, kteří chtějí poslat Tenet do světa ještě před uvedením ve Spojených státech, pak uzavřel Universal exkluzivní smlouvu s AMC Theaters na zkrácení exkluzivní doby promítání v kinech a nyní přichází s dalším překvápkem už i Disney. A týká se samozřejmě dlouho odkládané Mulan, která měla jít nejdříve do kin v březnu, a ještě před pár týdny se s ní počítalo na konec léta. Jenže u myšáka přišli s hodně odvážným plánem, jak uspokojit evropský a asijský trh, kde jsou již kina otevřená, a zároveň Spojené státy, kde se situace vůbec nelepší.

Mulan se tedy dočká premiéry 4. září a podívá se rovnou na streamovací službu Disney+! Má to ovšem samozřejmě menší háček. Předplatitelé platformy si budou muset ke své tradiční částce za zhlédnutí očekávaného blockbusteru připlatit ještě necelých 30 dolarů, tedy v přepočtu něco kolem 660 korun. Jenže zatímco ve Spojených státech či Kanadě si budou Mulan užívat na streamu, zbytek světa, v němž služba ještě není spuštěna a může se zde znovu chodit do kin, se v ten samý den lidé dočkají samozřejmě tradiční kinopremiéry. Takže bychom se měli tím pádem dočkat také u nás. Jedná se takřka o revoluční krok, jenž by měl uspokojit jak zámořské diváky, tak zbytek světa. Jen těm kinářům ve Spojených státech už po této zprávě asi definitivně vybouchne hlava.

Bude tedy Disney či další velcí hráči nabízet v nadcházejících měsících své novinky podobným způsobem? A opravdu se věhlasnému studiu tato strategie vyplatí? To ukážou až následující měsíce a finální čísla či analýzy. Hlavoun Disneyho Bob Chapek však tvrdí, že se jedná zatím o jednorázovou záležitost a rozhodně nejde o nový model, na něž by chtěli najíždět. Na druhou stranu ovšem samozřejmě vychytrale dodává, že se z této zkušenosti samozřejmě hodlají něco přiučit a zkrátka uvidí, co bude. O tom, zda se podobné strategie dočká za pár měsíců třeba i taková Black Widow, můžeme tedy zatím jen vesele spekulovat. Co myslíte, dokáže Disney na Mulan s rozpočtem přes 200 milionů dolarů vydělat, nebo tamní kravaťáci nakonec zapláčou?

Vytáhni v hospodě: Streamovací služba Disney+ momentálně překonala hranici 60 milionů předplatitelů. Za pouhých osm měsíců od startu platformy byl tedy splněn cíl, jehož chtěla služba podle plánu dosáhnout do pěti let. Potenciálních platících zákazníků je už tedy opravdu dost.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace