Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Skvělé! Tenet dorazí už v srpnu, v Americe pomaleji a od září


ikona
imf
christopher nolanjohn david washingtonkinakoronavirusrobert pattinsontenetwarner bros.
Mezinárodní tlaky zabraly! 

Už několik dnů za zavřenými dveřmi probíhala vzrušená jednání mezi kinaři z celého světa a filmovými studii. Konkrétně nejveseleji bylo u Warnerů, kteří střídavě odkládali, posouvali nebo zcela rušili Nolanův Tenet. Jednak z vlastního strachu o plné kapsy, jednak aby vyhověli panu režisérovi, který má ve smlouvě procenta ze zisků a hlavně chce, aby se jeho film hrál pokud možno ve vyprodaných sálech. Britové dokonce včera naznačili, že pokud bude Tenet opět odložen, nebudou kina vůbec otvírat, protože to nemá smysl. V sezóně, kde se snad už všechno důležité odložilo na rok 2021, zůstal Tenet jedním z posledních otazníků. Teď už máme jasněji, ale raději s tím rychle na titulní stránku, než si to zase někdo rozmyslí.

Momentální dohoda tedy zní, že počínaje 26. srpnem (to máme za měsíc) začne Tenet operovat v celkem 70 regionech. Můžeme být rádi, že Česko (i Slovensko) je hned v první vlně, spolu s Belgii, Bulharskem, Chorvatskem, Dánskem, Egyptem, Finskem atd. atd. v podstatě jde o celou Evropu, velkou část Asie, ale třeba i Austrálii nebo Nový Zéland. O den později se dočká dokonce i africký kontinent, Rusko je naplánováno na 10. září a Japonsko o týden později.

 

Čína se zatím ještě nerozhodla, ale tam všichni víme, že je to na delší lokte. Zásadním trhem je samozřejmě domácí USA, kde se začne Tenet ve vybraných kinech promítat na Labor Day, tj. o týden později než na zmíněných trzích jako je Česko a spol. To není žádná velká ztráta pro domácí publikum, takže ani nelze mluvit o nějaké převracení distribučního modelu. Otázkou zůstává, v kolika kinech bude Tenet v Americe startovat, protože ani za šest týdnů nebudou Spojené státy z nejhoršího venku. Mluví se zatím o pozvolném uvedení v limitovaném počtu kin, které by ale bijáku, u něhož se čeká extrovní kvalita, nemusel zas tak ublížit...

Zatím to ale vypadá, že Warneři se snaží být majákem v moři chaosu a tenhle plán minimálně ve stabilizovaných evropských regionech dodrží. Vypadá to tedy, že ještě před koncem prázdnin dorazí do kin alespoň jeden nefalšovaný blockbuster. Máte z toho radost?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace