Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 7 nejlepších rolí Evy Green


ikona
Mr. Hlad
300casino royaledreamerseva greenjames bondkingdom of heavenpenny dreadfulperfect senseproximasalvationsin citytim burtonvesper lynd
Od agenta 007 po válečnou řežbu v antickém Řecku 

Eva Green nepatří úplně k herečkám chameleónkám, asi nikdy nebude sbírat Oscary po vzoru Meryl Streep a chodit z jedné ďábelské herecké výzvy do druhé. Ale fanoušků i fanynek má nepočítaně. I u špatných filmů je totiž hlavní silnou stránkou - a že jich nenatočila úplně málo, to si přiznejme. I v tragickém Sin City 2 i v novinkách Tima Burtona, jehož životní partnerkou a tedy i novou dvorní herečkou se před pár lety stala (bohužel o pár dekád později než by se nám hodilo), nemohla zazářit naplno jednoduše proto, že materiál okolo ní nebyl dost silný. Její osobní kouzlo ale rozhodně táhlo snímky nahoru i tady.

Je to právě charisma, hluboký pohled tmavýma očima a ta typická francouzská elegance, který dělá z Evy Green hereckou jistotu. Ztepilá sexbomba, se nespoléhá na prvoplánovou krásu, ale šarm divy, která s čerstvými čtyřmi křížky na krku prosvětlí v podstatě každý projekt, jehož se účastní. Vesmírné drama Proxima, které právě vstupuje do čekých kin, prý patří k jejím nejlepším dílům a nejnáročnějším hereckým výzvám, proto byste si ho měli zajít změřit vlastním pohledem. Nejspíš je to totiž role, která se spolu s nezávislárnami jako Euforie, Lůno nebo Trhliny zařadí mezi její nejvýraznější úlohy.

Spása, r. Kristian Levring, 2014
Western je v posledních letech (a vlastně i dekádách) opomíjený žánr, který to nejlepší nabídl před nějakými 55 lety díky Sergiu Leonemu. Za vše hovoří nedávný výčet KarlaR se kterým sice můžete nesouhlasit, ale to je asi tak vše, co s tím uděláte. Přesto se i po roce 2000 urodil nejeden parádní zástupce žánru a za všechny tu zmíním pecky z ranku Nepřátel, Kostí a skalpu, Krajiny střelců nebo Opravdové kuráže. Viděli jste však už trochu zapomenutou dánskou Spásu? A co kdybych vám řekl, že v ní naprosto vládne Mads Mikkelsen jako dánský přistěhovalec Jon, který se svým bratrem dře jako kůň na bohem zapomenutém pozemku u městečka Black Creek, jenom aby mohl uvítat z Evropy přijíždějící manželku a syna?

Spása je velmi nekompromisní a krutý western, ve kterém je nucen Mads skousnout nejednu nespravedlnost a krutost. Jak je jeho zvykem, tak nemusí řvát a kosit zlosyny po tuctech "bezbolestnou" Winchestrovkou. Stačí mu jeden pronikavý pohled, abyste na sobě pozorovali husí kůži, a já už se musím dostat k postavě nemluvné Madelaine hrané Evou Green. Ne, tentokrát to není nezapomenutelná role, ale božská Francouzka za to nemůže. Její role je z menších a byť se neúprosným divokým západem postižená postava Madelaine dočká decentní katarze, film na ní rozhodně nestojí. To nic nemění na tom, že bez Evy by i tento biják byl horší a to není zase tak málo. (TedGeorge)

300: Vzestup říše, r. Noam Murro, 2014
Eva Green umí být na stříbrném plátně krásně děsivá a drsná a přitom neskutečně sexy. Že je specialistkou na role žen, které se nebojí jít si tvrdě za svým bez ohledu na to, co to bude stát, víme už dlouho. A když v 300: Vzestup Říše dostala za úkol dobýt se svou flotilou Řecko, chopila se toho s nadšením. Její Artemisia vede invazní armádu, před níž padaly na kolena celé národy, ale teď proti ní stojí Řekové a vede je generál Themistokles. Ti dva jsou stejně krutí a nelítostní a oba jsou odhodlaní bojovat do posledního dechu. A možná proto k sobě mají tak blízko, i když stojí na opačných stranách…

Druhá Třístovka zůstává pořád trošku ve stínu revolučního prvního filmu, ale Eva Green je víc než důstojnou náhradou za Gerarda Butlera. S maniakálním úsměvem na tváří krájí řecké námořníky i jejich lodě a při střetu s Themistoklem není úplně snadné poznat, jestli se ti dva chtějí podřezat, nebo spolu skončit na podlaze kapitánské kajuty a vyřešit věci trošku jinak než po námořnicku. Eva Green tu je jako uragán, síla přírody, která nejde zastavit. A viditelně si tuhle polohu strašně užívá. (Mr. Hlad)

Penny Dreadful, 2014-2016
Seriál z produkce HBO se dočkal jen tří sezón, ale rozhodně stojí za pozornost. Ať už kvůli skvělé atmosféře, chytře vymyšlenému světu, jehož tvůrci se inspirovali starými hororovými příběhy, nebo kvůli perfektním hercům. Krom Evy Green se tu objeví třeba Josh Hartnett nebo Timothy Dalton, hvězdou číslo jedna tu však je charismatická rodilá Francouzka. A nenechává o tom nikoho na pochybách. Její Vanessa Ives působí od začátku jako žena, která má spoustu tajemství a bude hodně zajímavé zkoušet je odhalit. 

Ve viktoriánském Londýně, kde se před světem schovávají i doktor Frankenstein, mocné čarodějnice a dokonce i Drákula, působí na první pohled možná trochu upjatě a introvertně, ovšem odhalování její vlastní minulosti a tajemství je jednou z nejzajímavějších věcí na celém seriálu. Ale možná ještě lepší je sledovat hlavní hrdinku, jak se postupně mění z uzlíčku nervů na ženu, ze které mají strach i její nejbližší. Tyhle temně smutné postavy jí prostě jdou. (Mr. Hlad)

A jaký film s Evou Green máte nejraději vy? 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace