Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

EAF: Áčka, Béčka a všechno ostatní


ikona
Mr. Hlad
americký ninjaarnold schwarzeneggerbéčkacannon filmschuck norriseafencyklopedie akčního filmujohn waynemichael dudikoffmoviezone livequentin tarantinorobert rodriguezroger cormansam raimi
Co mají společného hospodářská krize a Chuck Norris?  

Od počátku věků trápí lidstvo otázky, na které dodnes nezná odpověď. Odkud jsme a kam kráčíme? Bylo dřív vejce, nebo slepice? Jaký je rozdíl mezi áčkem a béčkem? Na ty první dvě vám bohužel v nejnovější Encyklopedii akčního filmu neodpovíme (možná příště), ale tu třetí otázku, u té to můžeme přinejmenším zkusit. I když to nebude vůbec jednoduché. Každý si totiž pod pojmem „béčko“ představuje něco trošku jiného a i když byly doby, kdy se dal jasně definovat rozdíly, jsou už pryč. Takže co s tím? No co, pusťte si naše nové video. 

V něm probereme celou historii áček a béček, řekneme vám, odkud se ten pojem vzal a jak se s ním historicky pracovalo. Zároveň se vás pokusíme přesvědčit, že béčko nemusí automaticky znamenat film, který točí špatný režisér a před kamerou tam řádí druhá herecká liga. Někdy může právě béčko posunout kinematografii o notný kus dál, i když to tak zpočátku nemusí vůbec vypadat. Probereme si, jak to chodilo v kinech v době hospodářské krize, ale i co s trhem udělal nástup videa. A taky jeho ústup. Bude toho zkrátka hodně. 

Pokud se vám naše pořady líbí, budeme rádi, když nás začnete odebírat na Youtube, kde najdete samozřejmě i všechny předchozí díly. A taky když nám hodíte pár hvězdiček na CSFD. A jestli nemáte čas sedět u videa, je k dispozici samozřejmě i audioverze na SpotifyPodbean a iTunes. A pokud byste nás chtěli podpořit na Patreonu, tak nás to samozřejmě taky moc potěší. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace