Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: Dalších 12 komedií z 21. století, které se nikdy neokoukají


ikona
KarelR
clerks 2: muzi za pultemkingsman: tajna sluzbalaska nebeskamedamillerovi na tripumladi v trapuorel eddierytiri ze sanghajesexbomba od vedleskola rockuzatazeno obcas trakarezpravar
S komediálními trvalkami je to v kinech čím dál tím ošemetnější. Jaké kousky z posledních dvou dekád tenhle trend porazily? 

Jak všichni dobře víte, pokračování svých článků píšu velice často. Topka komedií z 21. století, jež si člověk s chutí dá víc než jednou, ho původně mít neměla. V diskuzi se ale objevilo tolik dobrých tipů, že z nich šel udělat "sequel", jenž zahlazuje pár velkých restů a (snad) nabízí další inspiraci, co byste si někdy měli připomenout.

Clerks 2: Muži za pultem (2006)

Nechápu, jak jsem posledně mohl zapomenout na dvojku Clerks. Jeden z nejlépe hodnocených filmů v dějinách MovieZone (záplavu redakční desítek kazí jen Imf s osmičkou) dokázal v roce 2006 nemožné a překonal svého ikonického černobílého předchůdce. Pro cílovku tak šlo o nový žánrový milník a o Smithův velkolepý comeback, který se časem bohužel proměnil v labutí píseň jeho kariéry. Kéž by byla stejným zázrakem i chystaná trojka!

Kingsman: Tajná služba (2014)

Jasně, Kingsmani jsou na první pohled spíš akční komiksovka. Rozhodně však jdou vnímat i jako komedie (nebo rovnou parodie špiónského žánru), takže mi v téhle topce nepřijdou mimo. Jaký je ale hlavní důvod, proč tu jsou? Kdykoliv mám návštěvu a je potřeba vytasit nějaký svižný nářez, co oslní i pobaví, sahám buď po Abramsově Star Treku nebo po Kingsmanech. Vaughnova verze My Fair Lady je totiž o něco přístupnější než Kick-Ass a Egerton, Firth, Jackson a Strong si v ní strašně užívají každou vteřinu před kamerou.

Láska nebeská (2003)

Další obrovské přehlédnutí z minula. Mozaikový etalon Richarda Curtise se samozřejmě moc připomínat nemusí – neexistuje totiž asi nikdo, kdo by ho neznal. Pokud ale rozebíráme komedie s maximální životností, musí se Láska nebeská povinně zmínit, jelikož vyloženě přetéká legendárními scénami a není pochyb o tom, že její kouzlo nevyprchá ani po dvacátém zhlédnutí.

Méďa (2012)

Na dvojku Médi už se dnes moc nevzpomíná a kolem trojky je pět let ticho. Jednička ale byla natolik výrazná, že si snad z fleku vybavíte alespoň deset scén, jež si kdykoliv rádi pustíte znovu. Ať už je to něco s Flashem Gordonem, s prostitutkami nebo s brukví (!), Seth MacFarlane tu úspěšně převedl svůj obhroublý televizní humor do filmu. A nezbývá než doufat, že se mu to někdy povede znovu.

Millerovi na tripu (2013)

Jak jsme řešili minule, čistokrevné komedie pomaličku umírají (respektive se přesouvají na streamovací služby). Millerovi na tripu ale před sedmi lety ukázali, že jde z jednoduché zápletky ještě pořád vyždímat velká komediální jízda, která dá světu pár nezapomenutelných scén. Striptýz Jennifer Aniston (se Sudeikisovým pohledem do kamery!) si snad každý pamatuje dodnes, stejně jako kousnutí pavoukem nebo tetování No Ragrets. Jo a písnička z Přátel taky stojí za to!

Mládí v trapu (2003)

Jméno Todda Philipse se v Česku začalo pořádně skloňovat až u Pařby ve Vegas. V zámoří ho ale nosili na rukou už za Starskyho & Hutche, (trochu) za Road Trip a především za Mládí v trapu, jež bylo stěžejní i pro kariéru Willa Ferrella. Jeho Frank "The Tank" Ricard patří mezi nejslavnější kaličské magory americké kinematografie. A jak možná víte, hlášky jako „You´re my boy, Blue!“ nebo „Let´s go streaking!“ se za mořem s oblibou citují dodnes.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace