Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cinema City na poslední chvíli odkládá otevření kin. Proč?


ikona
TedGeorge
eafkinokino aerokoronavirusredakce
Na Frčíme a V síti si zajdete jenom do Cinestaru a menších kin.  

Když vláda na konci dubna rozhodla, že je na čase pomalu uvolňovat přísná koronavirová opatření a od 11. května bude možné s různými omezeními zavítat i do kin, začali jsme se opatrně těšit. S vyjádřením přispěchal vedoucí sítě multiplexů Cinestar a distribuční společnosti Falcon Jan Bradáč, který divákům ze začátku umožní sledovat především divácké hity Frčíme a V síti. Cinestar je připravený splnit požadavky vlády, tedy dodržovat přísné hygienické podmínky, do sálů pouštět maximálně 100 lidí a usazovat je ob jednu řadu s volným místem vedle každé dvojice. Všichni očekávali, že spolu se Cinestarem otevře i síť multikin Cinema City, která dva měsíce nazpět promítala až do poslední možné chvíle pro pouhých 30 lidí. Jenomže ouha.

Cinema City místo oznámení otevření dalo na vědomí, že kina z tohohle řetězce zůstanou i nadále zavřená. Důvod? V oficiálním vyjádření se Facebooku se píše: "Kvůli aktuální situaci a omezením nedokážeme divákům dodat takový filmový zážitek, na který jsou u nás zvyklí. Nicméně naši experti situaci bedlivě sledují a jakmile vyhodnotí, že k otevření multiplexů nadešel vhodný čas, budete informováni jako první! Sledujte proto naše sociální sítě."

Společnost rozhodně není jediná, které divákům bažícím po troše té kultury ještě neotevírá brány. Národní divadlo nebo Městské divadlo v Brně se vyjádřily v tom smyslu, že sice vítají postupné otevírání divadel, ale prozatím se u nich hrát nebude, protože v jejich velkých sálech pro stovky lidí by to nebylo ekonomické a raději si počkají na klasický začátek sezóny a s tím související velké premiéry.

V případě Cinema City bude ekonomické hledisko jistě také hrát velkou roli. Spíše než omezení kapacity sálů bude pro společnost problémem zákaz prodeje občerstvení v kinech, na kterém multiplexy po celém světě už od nepaměti rejžují velké peníze. Nemluvě o tom, že v současné chvíli není na skladě žádná velká premiéra. Očividně jim tak (na rozdíl od Cinestaru) nepřijde jako dobrý nápad žhavit rovnou promítačky a otevírat svoje brány té hrstce diváků.

Co z toho všeho vyplývá pro návštěvníky MovieZone? Kromě smutného faktu, že IMAX na Flóře bude asi ještě nějaký ten pátek zavřený a do multiplexu si budete muset zajít ke konkurenci, vlastně nic moc zásadního. To důležité se teď odehrává v zámoří, kde studia řeší, jestli opravdu pošlou Tenet a Mulan do kin po celém světě již v druhé polovině července. Pokud by snad znovu došlo k odložení celosvětových premiér plánovaných blockbusterů, budeme se muset v domácích kinosálech spokojit především se staršími premiérami. Případně s Bourákem, Havlem a dalšími tuzemskými bijáky, jejichž premiéry jsou i nadále plánovaný na následující měsíce.

---

Vytáhni v hospodě: Už v pondělí otevírá svoje brány kino Aero, což je pro nás i pro vás velmi dobrá zpráva. Jedná se totiž o domov pro oblíbené MovieZone projekce a jak už naznačil imf ve své novince - dříve nebo později (spíše dříve) tam na vás čeká další z řady nezapomenutelných filmových zážitků. Sledujte nás nejenom na webu, ale i na Facebooku.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (25)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace