Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 10 super filmů, které by si zasloužily pokračování


ikona
KarelR
a-teamconstantinedreddgalaxy questhellboy 2: zlata armadakral artus: legenda o mecimaster & commander: odvracena strana svetapravdive lziserenitythe social network
Pojďme si více či méně nostalgicky zavzpomínat na filmy, které měly (nebo ještě mají) potenciál na další kolo. 

Určitě se shodneme na tom, že se v Hollywoodu točí spousta sequelů, o které se vážně nikdo neprosil. Na druhé straně si ale často nevydělají na pokračování filmy, jimž by ho člověk strašně moc přál. Že byste chtěli nějaké příklady? Žebříčků na tohle téma je pochopitelně spousta. U mnohých jsem však měl pocit, že se do nich ledabyle naházelo všechno, co autorům přišlo pod ruku, tak jsem se rozhodl sestavil jeden krapet protříděný (a snad patřičně „moviezoňácký“).

Král Artuš: Legenda o meči

Řada lidí už na to zapomněla, ale Král Artuš byl plánován jako epická šestidílná sága plná sólovek rytířů kulatého stolu, jež by pochopitelně vedly k „avengeřímu“ crossoveru. Co se stalo? Ritchieho divoká fantasy stála 175 milionů dolarů a vydělala tristních 148 mega (z toho jen 39 v Americe!). Šance na pokračování tak zbledly stejně rychle jako áčková kariéra Charlieho Hunnama, jenž letos v Gentlemanech znovu ukázal, že by měl z fleku vyfasovat další šanci.

Master & Commander: Odvrácená strana světa

Tohle mě bolelo zdaleka nejvíc. V roce 2003 se střetly dva velké „lodní“ filmy - Master & Commander a Piráti z Karibiku. Zatímco ten první stál 150 milionů dolarů a vydělal jen 211 mega, ten druhý vyšel na 140 milionů a shrábnul 654 mega. Diváci tak dali Hollywoodu jasně najevo, že je Johnny Depp s červeným šátkem zajímá mnohem víc než Russell Crowe v námořnické uniformě. A přestože Master & Commander vyfouknul Návratu krále hned dva Oscary (za kameru a za střih zvuku), dvacetidílná románové série Patricka O´Briana se víc než jednoho filmu nikdy nedočká.

Pravdivé lži

Kdyby James Cameron netočil milion Avatarů a Arnold Schwarzenegger neřešil jen Terminátora, třeba bychom se nějak dočkali Pravdivých lží 2. Tom Arnold o nich samozřejmě mluvil stejně často jako Martin Lawrence o Mizerech 3, reálně jsme o ně však přišli už v roce 2001, kdy je James Cameron vědomě uložil k ledu. Proč? Po 11. září podle něj nebylo vhodné dělat si srandu z teroristů. A jak to tak vypadá, nic jiného s Harrym Taskerem dosud nenaplánoval.

Serenity

Tady bude leckdo jen kroutit hlavou, fanoušci Firefly vy ale měli mít jasno. Jako samostatný celovečerák je Serenity pro řadu lidí mimo, jako finále milovaného seriálu však funguje na jedničku (což se mimochodem projevilo i na tom, že se ČSFD hodnocení za posledních 15 let vyšplhalo z modré barvy na hezky červených 75 %). Dát dohromady celou posádku v čele s Nathanem Fillionem je dnes samozřejmě nadlidský úkol. V době streamovacích válek (a návratu Picarda) ale odmítám věřit tomu, že to v příštích letech někdo alespoň nezkusí.

The Social Network

Brilantní dítko Aarona Sorkina a Davida Finchera vzniklo v roce 2010, odehrává se však převážně v roce 2004. To znamená, že v současné době existuje přes 15 let materiálu na pokračování, které by mohlo být ještě hutnější a údernější než jednička. Sociální sítě doslova změnily svět a Mark Zuckerberg rozhodně nestál v pozadí. Nejen já bych proto uvítal, kdyby Fincher poslal Jesseho Eisenberga do kongresu vysvětlovat, kde neplacené weby proboha berou peníze na svůj provoz.

Kterým ze zmíněných filmů byste dopřáli pokračování vy? A napadají vás nějaké další? Dejte jako tradičně vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace