Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hollywood ruší natáčení očekávaných hitů. Disney začíná útočit na streamu


ikona
Spooner
batmandisneyjurský svět 3koronavirusledové království 2matrix 4, fantastická zvířata 3netflixred noticeStar War: Vzestup Skywalkerastranger thingszaklínač
Koronavirus má i nadále velký dopad na filmový průmysl. Kde všude se prozatím vypnuly kamery? 

Zpráv o čím dál větším šíření koronaviru máte všude okolo dost a už jste asi sami zaznamenali, jak velký to má dopad na náš běžný život. A čím dál větší a silnější údery pociťuje kvůli šířící se nákaze také filmový průmysl. Kina po celém světě se zavírají a po uplynulém slabém víkendu dochází v tomto ohledu ve velkém i na Spojené státy, kde hlásí zavření kinosálů třeba New York a Los Angeles. A další města budou brzy následovat. Je tak už definitivně jasné, že v následujících týdnech se do kin nepodíváme a přesun premiér očekávaných filmů jako Mulan, druhého Tichého místa, Rychle a zběsile 9 či bondovky Není čas zemřit byl naprosto logický. Jen ta Black Widow a druzí Trollové si pořád tvrdohlavě drží své sloty. Ale i na ně dojde.

Koronavirus ale samozřejmě nezapříčinil jen odsun premiér, ale také má dopad na natáčení nových fláků. Co všechno se přestává natáčet? Ve stručnosti by se dalo říct, že vlastně úplně všechno. Tak jednoduše ale tenhle článek neuzavřeme a podíváme se na jednotlivá studia. Paramount přerušil Cruiseovy eskapády v Mission: Impossible 7 už před pár týdny. Disney pak zavřel krám u většiny svých produkcí už minulý týden, kdy se tak zastavily kamery na place marvelovky Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, nové Malé mořské víly či Nightmare Alley od Guillerma del Tora. Universal dal pak stopku natáčení třetího Jurského světa s podtitulem Dominion, Netflix zase prozatím zaříznul svůj ambiciózní projekt Red Notice s Rockem, Gal Gadot a Ryanem Reynoldsem. 

Internetový gigant pak ruší ve velkém také produkce většiny svých seriálů, včetně Stranger Things a Zaklínače. U Warnerů se zastavováním novinek za konkurencí pak chvíli váhali, i tam ovšem naštěstí pochopili vážnost situace. Na place třetích Fantastických zvířat, nového Batmana či tenisového dramatu King Richard s Willem Smithem je proto nyní klid. Jen čtvrtý Matrix se podle všeho zatím stále natáčí. I tady je ovšem vystavení stopky asi otázkou hodin.

Současná situace ovšem neznamená jenom odklady a rušení produkcí. Streamovacím službám totiž nejspíš pomalu začíná docházet, že jsou nyní na koni. Na Disney+ se proto o tři měsíce dřív objevilo Ledové království 2 a brzkou digitální premiéru si odbylo také Star Wars:Vzestup Skywalkera. Streamovací Hulu zase o týden dříve vydalo komedii Big Time Adolescence s hvězdou SNL Petem Davidsonem. A dá se očekávat, že tohle jsou opravdu jen první vlaštovky. Na nečekanou streamovací premiéru Mulan či Black Widow sice můžeme asi zapomenout, takovému brzkému vpádu pixarovky Frčíme na Disney+ bych se však tolik nedivil. I když zde si hlavní kravaťáci asi trhají vlasy za to, že ještě nestihli svou službu rozjet globálně. A stejně tak bych se nedivil, kdyby Vin Diesel se svým Bloodshotem či tvůrci „kontroverzního“ Lovu začali v příštích dnech bušit na dveře Netflixu. Ano, možná je to trochu fantasy. V době na dlouhou dobu prázdných kin a velkých příležitostí pro streamovací služby bych se ale nedivil ničemu.

AKTUALIZACE: Universal do internetových vod šlape ve velkém a už v pátek vyjde ve Spojených státech oficiálně online Neviditelný, Emma i již zmiňovaný Lov! Druzí Trollové si na Velikonoce odbudou premiéru v kinech, ale zároveň se objeví i na VOD službách. Pauzu v natáčení pak hlásí podle očekávání i Matrix 4.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace