Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejočekávanější herní filmy: Co je na cestě a čeho se jen tak nedočkáme?


ikona
KarelR
assassins creed 2borderlandscall of dutydetektiv pikachu 2deux exgears of warmega manmetal gear solidminecraftmonster huntermortal kombatresident evilsplinter cellthe divisionthe last of ustomb raider 2unchartedwarcraft 2watch dogs
Máte zmatek v tom, které herní filmy se pořád blíží do kin a které už jsou dávno pasé? Tenhle článek by vám v tom měl konečně udělat pořádek. 

Filmy podle her na tom ještě před pár lety byly extra bídně, v poslední době se ale situace zlepšila. Přinejmenším tedy finančně, jelikož Detektiv Pikachu v květnu 2019 otevřel za rekordních 54 milionů dolarů (a došel si pro globálních 433 milionů), jen aby ho čerstvě překonal Ježek Sonic. Celovečerní debut modrého rychlíka vydělal za první víkend v USA 58 milionů dolarů. Aktuálně má tedy na kontě nejlepší herní rozjezd všech dob, a i když jsou recenze (stejně jako v případě Detektiva Pikachu) veskrze průměrné, Hollywood pochopitelně sleduje hlavně kasovní situaci.

Jasně, v obou případech jde o hrané filmy s digitálním hlavním hrdinou, na které může vyrazit celá rodina. I tak ale můžeme potají doufat, že se pohnou kupředu nějaké dospělejší adaptace slavných her. O čem je řeč? Tady je výpis zhruba dvacítky herních projektů, do nichž se za velkou louží vkládaly velké naděje. Některé už mají jisté datum premiéry, jiné jsou však dávno pohřbené a možná si rádi připomenete, kdy a jak vlastně vyhořely.

Monster Hunter

Nejbližším herním filmem je aktuálně Monster Hunter. Česká premiéra je v plánu na 3. září 2020 a strach je na místě už proto, že za kamerou sedí Paul W.S. Anderson a hlavní roli pochopitelně dostala Milla Jovovich. Tým z Resident Evilu tak jede dál s jinou herní značkou a musíme doufat, že se Ron Perlman, Meagan Good nebo Tony Jaa upsali alespoň fajnovému béčku.

Mortal Kombat

Zní to skoro neuvěřitelně, ale 14. ledna 2021 vážně půjde do kin reboot Mortal Kombatu. Jeho cesta na velké plátno tak zabrala pouhých 11 let a jeho největším trumfem je produkční dohled Jamese Wana. Tím však dobré zprávy bohužel končí, jelikož se režie ujal debutující Simon McQuoid a nejznámějšími herci jsou Tadanobu Asano (Hogun z Thora) a Joe Taslim (Jaka z Raidu). Inu, třeba tahle sázka na neokoukané tváře za kamerou i před ní zázračně vyjde.

Resident Evil

Jestli žijete v dojmu, že Resident Evil skončil v lednu 2017 šestým dílem, tak… ano, máte pravdu. Už o čtyři měsíce později se ale ohlásil reboot, který měl produkovat James Wan, po roce a půl se však tahle verze projektu rozpadla. Wan záhy utekl k Mortal Kombatu a Resident Evilu se ujal Johannes Roberts, režisér žraločího hororu 47 metrů. Ten v srpnu 2019 slíbil pořádně děsivý restart, jenž pochopitelně bude co nejvěrnější herní předloze. No a od té doby čekáme, zda to jeho vize nějak dopracuje až do kin.

Splinter Cell

K filmovému Splinter Cellu jsme měli neskutečně blízko! Ačkoliv se o něm mluvilo už od roku 2005, reálné obrysy začal nabírat až o sedm let později. V prosinci 2012 totiž na hlavní roli kývnul Tom Hardy, a když se filmu v březnu 2014 ujal Doug Liman (Na hraně zítřka), začalo se konečně chystat natáčení. Místo výletu na plac ale v dubnu 2015 došlo na Limanův odchod, a když jeho místo zaujal Joseph Kahn, režisér pekelné antiklasiky Torque: Ohnivá kola, šel celý projekt, ehm, do pekel. Od ledna 2017 je rádiové ticho, a kdo ví, jestli už Hardy na Sama Fishera dávno nezapomněl.

Uncharted

S filmovou adaptací Uncharted se Hollywood pere od roku 2009. Z režisérské sesle od té doby utekli David O. Russell (Tři králové), Neil Burger (Všemocný), Seth Gordon (Šéfové na zabití), Shawn Levy (Noc v muzeu), Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10) a Travis Knight (Bumblebee), což musí být nějaký rekord. Mark Wahlberg, jenž si měl původně zahrát Nathana Drakea, nakonec přijal roli Sullyho. Mladým Nathanem přitom bude Tom Holland, a zhruba za měsíc se má začít natáčet s tím, že nám Ruben Fleischer (Zombieland) naservíruje hotový "origin" 4. března 2021. Alespoň, že se využije scénář od Joea Carnahana. I tak jsou ale na místě spíš obavy, než aby se někdo upřímně těšil…

The Division

Kéž by se všechny herní filmy hýbaly kupředu tak rychle jako The Division. Nová clancyovská střílečka vyšla v březnu 2016 a už v červnu byl oznámen celovečerák s Jakem Gyllenhaalem, do něhož rychle naskočila ještě Jessica Chastain. Stephena Gaghana (Syriana) sice na postu režiséra záhy vystřídal David Leitch (John Wick, Deadpool 2), projekt to ale nijak nezabrzdilo a v červnu 2019 si našel domov na Netflixu. Letos by se tak mohlo začít točit a… příští rok bude premiéra?

The Last of Us

Dostat do kin The Last of Us se ukázalo být těžší, než se čekalo. Scénář totiž v březnu 2014 začal psát režisér hry Neil Druckmann, jenž nikdy nenašel společnou řeč se studiem Sony ani se Samem Raimim, který měl film produkovat. V roce 2016 tak projekt putoval k ledu a zatím to vypadá, že ho tam Druckmann hodlá držet do chvíle, než budou vyslyšeny všechny jeho požadavky. Fanouškům tak nezbývá než… ano, vyhlížet druhý díl samotné hry, jenž vyjde už letos v květnu.

Tomb Raider 2

Doteď to zní neuvěřitelně, ale Tomb Raider s Alicií Vikander se opravdu dočká pokračování. Ben Wheatley (High Rise) ho začne natáčet už v dubnu a proslýchá se, že půjde o mix herních sequelů Rise of the Tomb Raider a Shadow of the Tomb Raider. Štáb každopádně vyrazí do Anglie, do Finska a do Pekingu, a dokonce už víme, že výsledek zaútočí na kina 19. března 2021. Snad tedy nová Lara Croft napodruhé potvrdí, že tenhle žánr nepatří jen Indiana Jonesovi.

Warcraft 2

Warcraft šel do kin v květnu 2016, a i když to dodnes je nejvýdělečnější herní film všech dob (Detektivovi Pikachu chybělo 7 mega k tomu, aby překonal jeho 439 milionů), pokračování je dávno mrtvé. Na vině jsou mizerné tržby z USA (jen 47 milionů!), jež nevyvážilo ani 225 milionů z Číny, a možná si ještě pamatujete, že naděje na dvojku pohřbil sám režisér Duncan Jones v červnu 2018. Znamená to, že byste se Mr. Hlada konečně měli přestat ptát na Warcraft 2? To samozřejmě ani v nejmenším!

Watch Dogs

Tohle asi většina lidí přehlédla, ale v roce 2013 byla oznámena filmová adaptace Watch Dogs. O rok později se na scénář vrhli Rhett Reese a Paul Wernick, obletovaní scenáristé Zombielandu a Deadpoola, a… správně, tím celovečerák s hackerem Aidenem Pearcem víceméně skončil. Aktuálně už máme za sebou herní Watch Dogs 2 a těsně před sebou spin-off Watch Dogs: Legion. Kolem filmu je však posledních šest let ticho, a když ho nevzkřísily ani nové hry, můžete na něj zřejmě zapomenout.

Které herní filmy chcete reálně vidět a u kterých naopak doufáte, že nikdy nevzniknou? Dejte vědět v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace