Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cats se upravují i po premiéře, do kin putuje vylepšená verze filmu


ikona
KarelR
catsian mckellenidris elbataylor swift
Snad tu nemáme první vlaštovku zbrusu nového trendu... 

Režiséři s oblibou říkají, že žádný film není nikdy hotový - jen holt jde do kin. Tom Hooper ale tohle pravidlo očividně nezná, jelikož s Cats učinil vcelku bezprecedentní tah a pracuje na nich i po premiéře. Diváci, kteří film viděli první víkend, tak vlastně dostali "nehotovou verzi". Ta dokončená se teprve blíží a půjde o upgrade s vylepšenými triky, jenž chtělo studio Universal poslat do kin ve vší tichosti.

Jenže víte co? Něco takového se samozřejmě neutají. Jako by tedy nestačilo, že se Cats vysmáli kritici a za první víkend zůstalo v pokladnách jen 6,5 milionu dolarů, navíc je tu kontroverze s nečekaným faceliftem. Sice jsme film ještě neviděli (respektive ho ještě neviděl Rimsy...), ale něco nám říká, že o něco lepší triky ničemu nepomůžou.

Jak asi víte, upravování filmů po premiéře je docela běžnou praxí - pokud jde o předčasnou premiéru na festivalu. Loni se takhle ladil třeba Outlaw King (ubralo se 20 minut) a dalších příkladů je nespočet. Měnit film pár dní po tom, co se rozešle do tisícovek kin, je ale novinka (umožněná digitálními projektory), z níž se snad nestane precedens.

Ano, Hollywood má v tomhle směru jednoho velkého předchůdce. Herní průmysl pravidelně vydává zabugované hry, které se v týdnech po releasu rychle opravují. Bylo by však dost smutné, kdyby stejná praxe zavládla i v kinech a lidé by třeba věděli, že si mají koupit lístek až dva týdny po premiéře, aby bylo ve filmu všechno ok.

---

Vytáhni v hospodě: Případ Cats snad bude výjimečný i proto, že se film nestíhal dokončit. Hooper přímo na premiéře řekl, že film odevzdal den před ní po 36 hodinách usilovné práce. Vzápětí ještě dodal, že má z hotového produktu velkou radost... jen aby se tedy ukázalo, že tak úplně hotovo nebylo.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace