Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Vzestup Skywalkera je podle prvních recenzí druhý nejhorší Star Wars film


ikona
KarelR
j. j. abramsprvni recenzestar warsstar wars: vzestup skywalkera
Na Rotten Tomatoes se návratu do předaleké galaxie příliš nedaří. 

Civalova recenze devátých Star Wars je za námi, imfova o něco pozitivnější protirecenze dorazí zítra. Co si můžete nastudovat do jejího příchodu? Tady jsou první tweety z USA, tady naše první dojmy, tady naše videodojmy, no a právě jste kliknuli na procházku zámořskými recenzemi, které Vzestup Skywalkera příliš nechválí.

Že se to po katastrofálních Epizodách VII a VIII dalo čekat? Chyba lávky. Kritici byli disneyovským sequelům dost nakloněni a jde podle nich o třetí a čtvrté nejlepší Star Wars vůbec (samozřejmě po Epizodách V a IV). Sestřelení Epizody IX, která má zatím o něco horší recenze než Solo, je tak do jisté míry protestem proti tomu, že se po odvážné osmičce muselo couvnout zpátky ke hře na jistotu.

Kritikům jednoduše Abramsův fan service moc nevoní, a i když je 77 z dosavadních 137 recenzí pozitivních (palec dolů jich otáčí 60), zásadní glorifikaci skoro nikde nenajdete. Spíš se často píše o tom, že je Epizoda IX vcelku povedeným, ale zbytečně rozháraným zakončením série, které je občas fantastické a občas neohrabaně šlape mimo.

To samozřejmě mluvím o těch pozitivnějších reakcích. Ty negativní v podstatě řeší neživotný sci-fi guláš, jenž nemá vlastní tvář ani valný smysl a je jen dobře, že celé to utrpení (alespoň na čas) skončilo. S tímhle názorem asi bude z kina odcházet každý, kdo Disneymu už dávno nemůže přijít na jméno. Dobře tedy zvažte, jestli ústřední sáze ještě chcete věnovat pozornost - řadě lidí, kteří na Star Wars vyrůstali, totiž už dávno nemá co nabídnout.

Tady máte srovnávačku hodnocení Star Wars z Rottenů (podle premiéry):

Epizoda IV: 8,8/10
Epizoda V: 9/10
Epizoda VI: 7,3/10
Epizoda I: 6/10
Epizoda II: 6,6/10
Epizoda III: 7,3/10
Epizoda VII: 8,3/10
Rogue One: 7,5/10
Epizoda VIII: 8,1/10
Solo: 6,4/10
Epizoda IX: 6,4/10

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace