Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Elsa s Annou dotírají na miliardu, Joker podesáté slaví


ikona
Cival
21 bridgesa beautiful day in the neighborhoodbitva u midwaychris evansdaniel craigford vs. ferrarifrozenjohn cenajokerknives outlast christmasle mans ´66ledové královstvíledové království 2mark ruffallomidwayna nožequeen & smilerian johnsontom hankstržby
Dobrých filmů je v nabídce požehnaně... 

Víkend po Díkuvzdání patří stabilně k těm nejnudnějším v celém kasovním roce. Po svátcích přijde kocovina, premiéry absentují a všechny prověřené tituly se snaží co nejvíc odolat přízraku mocných propadů. Nejlíp se v tomhle směru dařilo audiovizuálně podmanivé černošské romantické gangsterce Queen & Slim, která propadla jen o 45% a na čtvrté pozici zapsala šest a půl mega, díky čemuž se přiblížila třiceti melounům. Na tomhle zimním nezávislém želízku je podstatné hlavně to, že se podle elitních kritiků řadí mezi nejzásadnější projekty roku a jeho režisérku, celovečerně debutující Melinu Matsoukas, pasují na velký příslib let budoucích. U nás samozřejmě můžeme čekat leda na digitální verzi, preméra nehrozí...

 

Suverénně nicméně první pozici udrželo Ledové království 2. Samozřejmě. To po dolarovém obžerství z Díkuvzdání sice tratilo výrazněji (pokles o bolavých 59,7%), ale furt to stačilo na přísun dalších 34,6 milionů a posun na parádních 337 mega jen z Ameriky. Ledové království v Americe bude jistojistě v permanenci až do Vánoc a i přes ně, takže příliv chechtáků bude ještě zatraceně silný. Celosvětově má tahle disneyovská jistota na kontě už 919 melounů, takže už za týden bude slavit miliardu: Oproti výdělkům z merche nepochybně skromná almužna, ale zatraceně potěší. Elsa a Anna se tedy vrátí. Už brzy.

 

Na stříbrné příčce nám dělá velkou radost velebená kriminální hříčka Na nože, s níž si renomé výsadního hollywoodského autora přivlastňuje Rian Johnson. Režisér proklínané i chválené Epizody 8 Hvězdný válek je za svou novinku s Craigem, Evansem nebo Jamie Lee Curtis jednohlasně veleben a díky připočtení dalších 14 milionů má ze současných 63 mega nakročeno jednoznačně přes kilo jen z Ameriky. Stejných šedesát mega přitom už přihrál zbytek světa, takže když zvážíme extatické recenze a sílící oscarový vibe, bude tohle pro studio Lionsgate zatraceně výdělečná záležitost. A pro Johnsona komplexní triumf.

Le Mans ´66 aka Ford v Ferrari bohužel stále klesá trochu rychleji, než bychom chtěli, i když mu hodně fandíme a taháme očima jeho otáčky na maximum - tenhle miláček diváků si ale na svoje postupně přijde. Z kin to teda nebude úplná palba: při velkorysém rozpočtu není 167 mega celosvětově (91 z toho z Ameriky) úplný trhák, ale tohle krásně ukutěné drama se evidentně stalo okamžitě klasikou a jako jeden z mála filmů přežije mnohem dýl než jen tuhle sezónu. Smekáme Damonův klobouk.

 

Podobně jako u Le Mans ´66, čekali tentokrát v Sony trochu větší výdrž od retro dojáku A Beautiful Day in the Neighborhood. Ani skvělá hodnocení ale z novinky Toma Hankse kdovíjakou stálici nedělají, z průběžných 43 melounů to asi nebude ani šedesátka. Není to zlé, ale ani na juchání.

Vlastně jedinou novinkou aktuálního víkendu tak bylo zneklidňující drama podle skutečných událostí od Todda Haynese Dark Waters, v nemž by si chtěl obtloustlý Mark Ruffalo vyprosit oscarovou nominaci při odhalování nekalých činů velké chemické korporace, která otrávila vodní zdroje. Reakce jsou velmi příznivé, pětimilionové výnosy z dvou tisícovek kin jsou ale výrazně slabší. Tohle trhák prostě nebude.  

 

Za dohořívajícími průměrnostmi 21 BridgesPlaying with Fire a Bitvou u Midway a daleko před animovaným megapropadákem Playmobil ve filmu (neutržil ani milion!) si ještě naposledy zatančil Joker. Comicsová nemesis slaví a může si dát ještě jeden poslední taneček, protože i v hodně nahuštěné nabídce si dala královsky deset víkendů v TOP 10. Za tu dobu se levné drama dostalo k šokující cifře 1,054 miliardy dolarů a vklouzlo do kánonu zásadních hollywoodských titulů. Cenná práce.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden dostane půlka titulů padáka kvůli náletu dalšího Jumanji, Eastwoodovy nové pecky Richard Jewell, hororu Černé Vánoce, Sandlerova oscarového želízka Uncut Gems a dokonale blonďatě obsazeného dramatu Bombshell s Margot Robbie, Charlize Theron a Nicole Kidman. Minimálně tři velmi slibné projekty i po kvalitativní stránce.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace