Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Joker 2 už je na cestě. Čeká nás nový filmový vesmír?


ikona
KarelR
joaquin phoenixjokerjoker 2todd phillips
U DC se drží starého dobrého přísloví "když to není rozbité, nespravuj to". No jen aby to na tenhle příklad pasovalo... 

AKTUALIZACE: Na Deadline tvrdí, že je celá zpráva o dvojce Jokera a dalších DC filmech od THR totální výmysl. Phillips prý na žádný meeting nešel a o ničem se zatím nejedná.

---

Včera ráno jsme řešili, že je sequel Jokera prakticky nevyhnutelný, a v tuhle chvíli už je víceméně jistý. Todd Phillips má napsat jeho scénář společně se Scottem Silverem, který mu pomáhal už s jedničkou, a samozřejmě jedná i o tom, že znovu usedne na režijní sesli. Co Joaquin Phoenix? Ten údajně podepsal smlouvu na víc filmů, takže má vlastně smůlu. Nejspíš z Warnerů vytříská hodně peněz, všechno ale nasvědčuje tomu, že se do role Jokera prostě vrátit musí.

To jsou ty očekávané zprávy. Mezi ty neočekávané patří Phillipsův plán na originy dalších DC postav, s nímž vyrazil za šéfem Warnerů už v pondělí 7. října, když Joker otevřel za 96 milionů dolarů. Ať už mělo jít o propojený vesmír nebo ne, Toby Emmerich tenhle návrh smetl ze stolu. Zároveň ale Phillipse přeci jen nenechal odejít s prázdnou a schválil mu jeden tajný DC film, který se může a nemusí odehrávat ve stejné realitě jako Joker.

Ano, chápete to správně. Phillips by měl natočit Jokera 2 a posléze se pustit do další (pravděpodobně temné) comicsovky od DC. Internet už se hádá o tom, zda v ní bude Darkseid, Lex Luthor nebo Mr. Freeze. Odpověď na tuhle otázku je ale podle všeho ještě daleko, a ať bude jakákoliv, stále platí, že Phillips nesmí využít Batmana. Toho má pod dohledem Matt Reeves a Warneři mu zřejmě dopřejí vlastní filmový vesmír, protože... ano, filmové vesmíry jsou pořád nejvíc!

---

Vytáhni v hospodě: Todd Phillips si za režii Jokera předem nic nevzal a vsadil na co nejvyšší procenta ze zisku, jeho výplata by tak měla činit necelých 100 milionů dolarů. Kdybych tedy využil onu extrémně hrubou a nepřesnou matematiku, z miliardových tržeb ke studiu (po odebrání 50% podílu kinařů a 25% podílu dvou dalších produkčních firem) doputuje jen 250 milionů dolarů, z nichž se ještě pade předá Phillipsovi (a bůh ví kolik Phoenixovi). Takhle to vypadá, když máte u možná nejziskovějšího comicsového bijáku všech dob strašnou finanční smůlu!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (26)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace