Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jak to vypadá s pokračováním Jokera?


ikona
KarelR
joaquin phoenixjokerjoker 2todd phillips
Todd Phillips už začíná opatrně pomalu mluvit o tom, že by dvojka přeci jen být mohla. 

Studio Warner Bros. má náramně zajímavý problém. Zatímco Liga spravedlnosti stála 300 milionů dolarů a vydělala 658 milionů, Joker stál 62,5 milionu dolarů a zatím vydělal 1,02 miliardy. Tenhle komorní experiment měl rozjet nový banner filmů jménem DC Dark nebo DC Black, který by (mimo kontinuitu DCEU) adaptoval temnější a náročnější comicsové látky. Jenže víte co? Po jeho bezprecedentním úspěchu se celá situace krapet přehodnocuje.

Jak jste si asi všimli, o DC Dark nepadlo za poslední měsíc ani slovo. Todd Phillips a Joaquin Phoenix místo toho neustále řeší (absolutně neplánovaného) Jokera 2, který je s každým dnem reálnější. Původně se oba pánové sequelu vyhýbali, což je vzhledem k výstavbě a konci jedničky naprosto logické. Phoenix ale povolil ještě před pokořením miliardové mety a Phillips teď vytáhl klasické řeči o tom, že by dvojka musela tematicky rezonovat stejně jako jednička, jelikož ho dvě hodiny o Jokerovi terorizujícím Gotham (navíc bez Batmana) prostě nezajímají.

Plány s DC Dark se tak nejspíš hodily přes palubu a Warneři zarytě řeší, jak proboha zrealizovat Jokera 2. Asi největším problémem je Phoenix, jenž stoprocentně uslyší na scénář, a ne na peníze, jimiž se napříč svojí kariérou nikdy neřídil. Před Phillipsem tak stojí ohromně náročný úkol, protože musí vymyslet smysluplné pokračování filmu, který pokračování mít neměl - a navíc do něj musí ukecat pravděpodobného držitele Oscara.

Přesně tak, Phoenix je čím dál tím větším oscarovým favoritem. A jestli sošku opravdu vyhraje, proč by odkaz jedničky zadupal do země dvojkou, která se vůbec nemusí povést? Warneři se zkrátka nacházejí v dost unikátní pozici, jelikož po šesti letech následování Marvelu zjistili, že vytoužené miliardy neleží v epických fantasy (čest výjimce, jíž byl Aquaman), nýbrž v counterprogrammingu, tedy v riskování s malými eRkovými dramaty. Uvidíme, jak se z téhle "šlamastyky" dostanou... a jestli Joker 2 nebude třeba neobvyklá týmovka s jiným batmanovským padouchem?

---

Vytáhni v hospodě: Joker má údajně nejvyšší zisk v historii comicsových filmů, protože vydělal víc než patnáctinásobek svého rozpočtu. Ne, taky si nejsem jistý, jak má zrovna tenhle argument dávat smysl.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (34)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace