Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Toy Story 4 zabodovalo, ale rekordy nelámalo. Muži v černém letí volným pádem


ikona
imf
aladinchuckydark phoenixdětská hradisneygodzillajohn wickkeanu reevesmarvelmuži v černémpixarshafttajný život mazlíčkůtoy storytoy story 4universalx-men
Pixaru se jeho sequel vyplatí, ale optimistická očekávání se podařilo naplnit jen částečně. 

Asi není nad čím lámat hůl, Toy Story 4 aneb další pokračování Příběhu hraček, vydělal krásných 118 milionů dolarů. To skutečně není částka, nad kterou by se člověk ušklíbal, ostatně jenom tři animáky v historii dosáhly na vyšší mety a trojka Příběhu hraček otvírala o osm milionů níž.

Jenže to bylo v roce 2010 a optimistické odhady prorokovaly Woodymu a Buzzovi minimálně 130 až 140 milionů. Některé I otvírák kolem dvou kil. Toy Story 4 je tak trochu paradoxně dalším ze sequelů, který zaostal za očekáváním, především ale dalším pokračováním - po čtvrtých Mužích v černém, Dark Phoenix a částečně i Godzille - které jsme tak úplně nepotřebovali vidět.

TRŽBY FILMOVÝCH TOY STORY 

Tomu odpovídají i tržby mírně zaostávající za předchozími letními sezónami. Vinit z toho můžeme i mdlé kampaně (to ale rozhodně nebyl případ Godzilly) a předčasné vystřílení blockbusterových trumfů v dubnu a květnu, ale přehlížet to lze těžko. Toy Story si drží kvalitu, skvělé jsou recenze I ohlasy běžných diváků. Ale všechno se holt okouká. Alespoň trochu…

TRŽBY FILMOVÝCH PIXAROVEK 

Kdo by tušil, že účetní závěrku bude před prázdninami vylepšovat hlavně Aladin? Ritchieho spektákl se i po pěti týdnech drží na třetím místě a se svými 12,2 miliony dolarů málem sestřelil i remake Chuckyho. Oživlá ďábelská panenka vytáhla z nostalgie fandů maximum, když urvala 14 milionů a podprůměrné recenze.

S desetimilionovým rozpočtem musí doufat v lepší zítřky mimo USA, protože příští víkend se vrací do kin další zlá panenka – Annabelle velmi pravděpodobně nakope Chuckymu jeho plastový zadek, ale tou dobou už budou producenti v plusu, i když naštěstí ne takovém, abychom si vysloužili pokračování. O sequelu by se naopak u zmíněného Aladina dalo mluvit otevřeně, protože celosvětových 810 milionů dolarů naznačuje, že se opravdu povedlo vypiplat další frančízu srovnatelnou s Piráty z Karibiku. Kdo by to byl ještě před pár měsíci tušil…

To internacionální Muži v černém letí ke dnu jako mlýnský kámen, mezivíkendový propad 64% a hubených 10,8 milionů dolarů znamenají jediné - obrovský průšvih, jehož náplast v podobně skromnějšího rozpočtu a nejrůznějších pobídek a vratek, možná potěší studiové účetní, ale už se nedostane k běžnému čtenáři/divákovi, který si z téhle podívané odnese jednoznačný palec dolů pro jakýkoliv další pokus tuhle sérii křísit.

Ani Tajný život mazlíčků 2 na tom není suprově, ačkoliv jeho start proti Mužům v černém mohl Universal potěšit (jejich soupeř byl nakonec extrémně slabý), tohle studio je u animáků zvyklé na o dost větší cifry. Ostatně ve srovnání s jedničkou je druhý díl po třech týdnech na polovičních tržbách. To se neomluví ani rozpočtem 90 milionů dolarů, Universal je prostě zvyklý zametat peníze hráběma. Je jenom otázkou času než se objeví nějaká úplně nová značka, mMazlíčci prostě napodruhé nezabrali.

Na šestém místě je Rocketman, který sice nezopakuje mánii Bohemian Rhapsody, ale škodný určitě nebude. A příští týden do amerických kin doprovodí komedii Yesterday, která se na té vlně muzikálních vylomenin taky trochu sveze. Oba snímky si zaslouží hodně diváků, protože nejsou jen laciným pozlátkem. Schválně tipujte, kolik Brouci nalákají do kin lidí.

Sedmý John Wick už sice ztrácí kina, ale ještě si vystřílel 4 miliony a celosvětově to možná dotáhne na 300 milionů dolarů, o dost dál než jeho předchůdci. Nebude to sice dvojnásobek, ale dvojka dala globálně 174 míčů, takže pořád slušný upgrade a jasná, už oznámená čtyřka.

To GodzillaX-Meni a ani čerstvě restartovaný Shaft se vracet nebudou. Kdo z nich si utrhnul největší ostudu? Finančně to bude velká mela mezi mutanty a mutoještěrem, protože Shaft při svých nákladech nemá kromě hrdosti co ztratit. 

Aktuální víkend ale jistě zamrzel i Luca Bessona - jeho Anna vypadala v trailerech skvěle a mohla profitovat z pobláznění Johnem Wickem. Vlastně i z toho, že Rudá volavka už se lidem úspěšně vykouřila z hlavy. Jenže Bessonovi metoo trable zřejmě zaúřadovaly, a tak z Anny rozhodně nebude dalších 96 hodin. Debut za hranou top tenu znamená rychlý ústup do zapomnění. Tak snad se díky evropským kvótám dočkáme alespoň v českých kinech.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Avengers Endgame momentálně chybí do zdolání Avatara necelých 40 milionů dolarů a jak všichni víme, pokusí se je vymámit z kin re-releasem souběžně s novým Spideym. Ten ale přichází až přespříští týden, takže Pixaru se postaví maximálně Yesterday a Annabelle 3. Obojí sází na trochu jinou cílovku i cifry, takže je jasné, že Příběh hraček bude inkasovat v kinech i obchodech, ehm, s hračkami. Tenhle byznysplán by byl neprůstřelný i při mnohem nižších tržbách, takže můžeme Myšákovi zase pogratulovat. Minimálně do chvíle, než pokoří sám sebe a bude slavit v kooperaci se soňáckým Spideym a brzy možná i bouchat šáňo za nejvýdělečnější film všech dob.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace