Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Avengers mají rekordní start i v Česku. Padne milion diváků?


ikona
imf
avengersavengers 4avengers: endgamemarvelpadesat odstonu sedi
Skoro 400 tisíc diváků i se středečními půlnočkami! 

Všichni jsme asi tušili, že bude Endgame přepisovat historii tržebních tabulek, ale takhle fenomenální výkop čekal málokdo. Jestli jste v uplynulých pěti dnech zamířili do českých kin, mohli jste mít pocit, že se tam rozdává něco zdarma. Takhle narváno tam není ani během akcí “promítání za pade”. Stát frontu na lístek vlastně ani nemělo cenu, protože bylo všechno vyprodané předem - tedy kromě prvních řad, kdy se u tříhodinové podívané mohl k bolavému zadku přidat i bolavý zátylek. Ale k věci.

Avengers: Endgame u nás za víkend vidělo neuvěřitelných 344 411 diváků. Všichni jsme doufali v přeskočení mety tří stovek tisíc. A nejen proto, aby padnul rekord Padesáti odstínů šedi. Avengers ale přeskočili dámský fenomén o víc než 100 tisíc diváků. A to prosím bez středečních předpremiér. Když je přičteme, dostáváme se na 384 678 platících návštěvníků, což je číslo, které asi hodně dlouho zůstane nedotknutelné.

Endgame je událost, Endgame je fenomén. Jistě, občas tu máme trvalky typu Bohemian Rhapsody, takže nelze předem určit, jak moc budou kiny hýbat premiéry za pár měsíců či let. Endgame ale byl pečlivě piplaný a budovaný event, který se vyplatil nejen v USA nebo u nás. Desítky zemí hlásí podobné rekordy a nejde jen o zlaté víkendy - přepisovalo se i v historii IMAXů, kde snímek (natočený jako první hollywoodský blockbuster komplet na IMAX kamery) taky řádí jako nic před ním.

V Česku tak Avengers za první víkend utržili přes 60 milionů korun, což znamená, že bude mít jakýkoliv budoucí vyzyvatel hodně práce s překonáváním finanční laťky - už kvůli zvýšenému vstupnému u IMAXů, 3D a Atmosů.

Endgame je také první filmem v historii českých kin, který vidělo za den víc než 100 tisíc diváků. Stalo se tak v sobotu 27. dubna 2019. Schválně napište do komentářů zážitky z té vaší premiéry, jelikož se na tenhle boxoffice milník bude vzpomínat ještě zatraceně dlouho.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace