Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lucasfilm zvažuje Star Wars ze Staré republiky


ikona
KarelR
hra o trunykathleen kennedyrian johnsonstar warsstar wars: epizoda ixstar wars: the rise of skywalkerstara republika
Co zatím víme o další dekádě starwarsáckých filmů? 

Zhruba před měsícem se objevil drb, že nám tvůrci Hry o trůny nadělí Star Wars ze Staré republiky. Od té doby se nic nepotvrdilo ani nevyvrátilo, Kathleen Kennedy teď ale poprvé zmínila, že je tohle období reálně ve hře. V rozhovoru s MTV doslova řekla, že se o Staré republice v Lucasfilmu neustále mluví a že se reálně vyvíjí návrh na její oživení. Zároveň však dodala, že se po půlroční pauze mezi Epizodou VIII a Solem dost hledí na to, aby filmových Star Wars nebylo příliš.

Co se dá vyčíst mezi řádky? Osobně mám pocit, že se další dekáda Star Wars rozhodně nebude inspirovat Marvelem. Po protínání hlavní ságy s prequely a spin-offy fandové očividně netouží (viz mizerné tržby Sola), takže v Lucasfilmu zpomalili a pokusí se z každého celovečeráku udělat velkou filmovou událost. Spousta projektů kvůli tomu skončí na Disney+, kde si budou moct dovolit akurátní rozpočet (viz stomilionový Mandalorian a spekulace o minisérii s Obi-Wanem). Na stříbrné plátno se pak podívají jen dvě nové trilogie (jedna od Riana Johnsona a jedna od Davida Benioffa a D. B. Weisse) a maximálně pár věcí navíc, aby z toho lidem nešla hlava kolem.

Zatímco pod pojmem Marvel si totiž člověk představí obří vesmír s kupou hlavních hrdinů, filmové Star Wars jsou ještě pořád synonymem osudové ságy jediné rodiny a jejích známých. S koncem skywalkerovského příběhu, jenž přijde v Epizodě IX, se tak značka vlastně bude (pro mainstreamové publikum) budovat téměř od nuly. A i když se v trailerech nové trilogie vytasí nápis "od tvůrců Hry o trůny", pořád tu mluvíme o drahých sci-fi filmech s postavami, které v kinech nikdy předtím nebyly.

V jádru mám tedy pocit, že pokud Starou republiku nechystají Benioff s Weissem, odloží se až na další dekádu, nebo se rozjede na Disney+. V Lucasfilmu se dozajista budou řídit poučkou méně je více a udělají všechno proto, aby se tržby nových Star Wars už nikdy nedostaly pod miliardu dolarů. Může tenhle recept fungovat? Pokud se opravdu bude servírovat maximálně jeden film ročně, možná bych tomu i věřil. První Star Wars po Epizodě IX to nicméně budou míst dost těžké, tak v zájmu přežití značky doufejme, že se pánové od trůnů vydají na plac dřív než mnohými zavržený Johnson.

---

Vytáhni v hospodě: Asi by vám tu měla stačit návštěva George Lucase na place Hry o trůny, s radostí ale přihodím ještě bootleg sedmi minut z Mandaloriana. Fanouškům původní trilogie by mohl udělat velkou radost.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace