Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

My láme hororové rekordy, Captain Marvel stále řádí


ikona
Cival
alita: bojovy andelbrie larsoncaptain marvelfive feet apartjak vycvicit drakajordan peelekouzelný parklego pribeh 2madeas family funeralmarvelmyoscartržbyuteč
Jordan Peele teď může cokoliv... 

Mainstreamové horory jsou v byznysovém rozpuku. A bylo zřejmé, že My tenhle žánrový rozmach jenom potvrdí a ustaví „království tří Jayů“, kteří téhle sféře vládnou - režiséra a producenta Jamese Wana, producenta Jasona Bluma a režiséra a scenáristy (a komika) Jordana Peelea. Přesně to se taky stalo, protože My se stalo historicky nejúspěšnějším hororovým filmem napsaným originálně přímo pro plátno a s otvírákem za krásných 70 milionů i třetím nejúspěšnějším eRkovým hororem historie. Jen To a nový Halloween měly velkolepější rozjezd, takže klobouk dolů.

 

Snaživý komediant Jordan Peele tak dokonale využil svého totálního úspěchu s hororovou hitovkou Uteč. Díky bezprecedentnímu kasovnímu i kritickému úspěchu, jenž korunoval Oscar za scénář, dostal peníze i volnost při realizaci svého nového projektu... a samozřejmě i první vlnu diváckého zájmu, protože na novinku tohohle tvůrce byli všichni mocně zvědaví. Zvlášť po působivém traileru.

I u My jsou recenze skvělé a divácké ohlasy veskrze pozitivní, těžko ale očekávat hype jako u Uteč, nebo že by i My mohlo vydělat šestinásobek svého otvíráku - dvě kila z Ameriky jsou realističtější a i ty by byly úžasné.

TRŽBY eRkových HORORŮ 

Z Peelea je tedy totální hororový hitmaker a je logické, že se krom producentského angažmá v televizi, kam chystá reboot The Twilight Zone, dočká plné podpory u jakéhokoliv dalšího strašidelného nebo násilného filmu. Dveře má všude otevřené. Takhle mohutný otvírák se mu přesto bude už těžko opakovat, protože se to natěšení po Uteč snad ani nedá zreplikovat.

 

Na stříbrnou příčku tedy byla sražena Captain Marvel, kdovíjak z toho smutnit ale nemusí. Jednak je 35 milionů zapsaných o třetím víkendu pořád parádních a film se z průběžných 321 melounů protlačí přes čtyři stovky jen v Americe. Zároveň je Captain Marvel, co se týče celosvětových výnosů, na luxusních 910 melounech a je už na krásném sedmém místě souhrnných marvelovských tabulek.

 TRŽBY MARVELOVSKÝCH COMICSŮ

Zároveň jde po Aquamanovi a Black Pantherovi o třetí nejúspěšnější comicsový origin, což by se před pár lety od nějaké blondýnky v nepříliš provařené roli prostě nečekalo. Jenže před koncem Infinity War je holt comicsová poptávka na maximu...

TRŽBY COMICSOVÝCH ORIGINŮ 

Bronzový se drží Kouzelný park, moc lesku z toho ale nebude. Dlouho vyvíjený animák s rozpočtem prý okolo stovky je klasický propadák, jak jsme koneckonců u (krachujícího?) studia Paramount v posledních letech zvyklí. Ani svět tuhle rodinnou bžundu nezachrání, navzdory poměrně masivní kampani. Soudě dle ohlasů ale žádná velká škoda. 

 

Nadále hezká čísla vykazuje dojemná romantika Five Feet Apart o odloučení dvou citlivých duší, jež by se rády dotýkaly. Láskychtiví teenageři už věnovali levné produkci 26 milionů dolarů a nízké propady naznačují, že by mohlo jít o vyloženou jarní trvalku, která nastřádá páďo jen z Ameriky. Rozpočet byl přitom miniaturní.

Na pátém fleku poletuje animák Jak vycvičit draka 3, který se po nástupu Captain Marvel a Kouzelného parku těžce zadrhnul a přes půlmiliardu celosvětově se ne a ne přenést. Fandové prvních dvou dílů se holt nahrnuli hned zkraje a nezvedla se šeptanda, která by nikterak objevné zakončení povedené trilogie vytáhla nahoru. Trochu škoda, průběžných 488 mega je po parádním startu málo.

Na šesté pozici se z dalšího přívalu penízků těší Tyler Perry, protože má dost možná finální kus jeho série taškařic, tentokrát o pohřbu babochlapice Madey, na kontě už záviděníhodných 66 melounů. Inu, kdo z vás to má, pánové a dámy? 

 

Do desítky se vešly ještě čtyři tituly s tržbami pod dva miliony: Nad čtyřsetmilionovou Alitu, neúspěšný Lego příběh 2 a hispánskou veselohru No Manches Frida 2 se vklínilo ještě romantické drama pro starší a pokročilé Gloria Bell s Julianne Moore a Johnem Turturro. Recenze má mimochodem velmi pozitivní a promítá se i na Febiofestu.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se krom nezávislárny The Beach Bum a další náboženské agitky Unplanned dočká premiéry Dumbo. Trefí Disney zase jackpot, nebo ho srazí rozpačité reakce?

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace